Middagje Dierenpark De Oliemeulen Tilburg

8

We hebben door het coronavirus al tijden geen museum van binnen gezien. Eigenlijk is het enige dat we de afgelopen tijd van binnen hebben gezien, zo’n beetje ons eigen huis… De jongens konden hun geluk dan ook niet op toen we van de ouders van Madelief (Dex zijn vriendinnetje) vrijdagochtend de vraag kregen of we zin hadden om ‘s middags mee te gaan naar Dierenpark De Oliemeulen in Tilburg. Yeah, eindelijk weer een uitstapje!

Vooraf reserveren

Spontaan erheen rijden is er helaas niet meer bij, online reserveren voor een bepaalde dag en tijdvak is het nieuwe normaal voorlopig noodzakelijk. Gelukkig konden we, zonder online wachttijden a la de Efteling, voor diezelfde dag nog reserveren en vertrokken we een paar uur later toch semi-spontaan richting De Oliemeulen.

iamback03 - Middagje Dierenpark De Oliemeulen Tilburg

Omdat het ons eerste uitstapje sinds ‘het virus’ weer was, was ik erg benieuwd hoe dat in de praktijk zou gaan. Zou je nog wel overal mogen kijken? Kunnen je er nog wel wat drinken bestellen? Is het mogelijk om voldoende afstand te houden? En wat als je naar de toilet zou moeten? Voelt het nog wel écht als een dagje uit? Gelukkig was het antwoord op al deze vragen ‘ja’ en hebben we een heerlijke zorgeloze middag gehad. Van 14.00 uur tot 17.00 uur om precies te zijn, want dat was ons gereserveerde tijdvak.

Slangen, spinnen en gordeldiertjes!

Bij binnenkomst was de sfeer erg ontspannen en kregen we duidelijk uitleg over de genomen maatregelen en welke activiteiten er die dag waren. Zo konden we eigenlijk meteen doorlopen naar een slangen en spinnen demonstratie! Waar je normaal tijdens deze demonstratie een slang en een vogelspin vast mag houden, mag dat voorlopig helaas niet. Wel konden we vanaf een afstandje kijken naar onder andere Kriebeltje de Vogelspin (van mij hadden ze het ‘tje’ eraf mogen laten). Maar goed, ondanks dat er niet met spinnen geknuffeld kon worden, vonden de kinderen (en wijzelf) het erg leuk en hebben we er zelfs nog wat van geleerd! Wist je bijvoorbeeld dat een slang wel máánden zonder eten kan? En dat de Sidney Funnel-web Spider de gevaarlijkste spin is?

oliemeulen06 - Middagje Dierenpark De Oliemeulen Tilburg

Het was overigens lekker rustig bij De Oliemeulen, waardoor het niet alleen heel makkelijk was om voldoende afstand te houden van andere bezoekers, maar de medewerkers ook alle tijd hadden om vragen te beantwoorden en te vertellen over de dieren die er zitten. En er zitten heel veel leuke en interessante dieren. Van slangen tot insecten en van vogels tot katachtigen. Ik ben zelf trouwens op slag verliefd geworden op de gordeldiertjes Wriemel en Levi! Ze lijken een beetje op grote pissebedden, maar dan wel hele leuke, schattige en grappige pissebedden! En ze hebben natuurlijk minder pootjes.

Verliefde Emoe

De kids deelden mijn pas ontdekte liefde voor deze beestjes niet per se. Odin vond bijvoorbeeld de insecten wel erg interessant. Niet alleen bij De Oliemeulen overigens hoor, want thuis loopt hij ook regelmatig met een pierworm rond, of betrap ik hem terwijl hij met een dikke Engerling aan het spelen is (die hij zelf opgegraven heeft). Dex was na de vogelshow juist vooral geïnteresseerd in de vogels en stelde enthousiast zijn vragen aan één van de vogelverzorgers.

oliemeulen04 - Middagje Dierenpark De Oliemeulen Tilburg

De catering was in principe dicht, maar je kon wel wat te drinken met iets te snacken erbij bestellen. Voordat de vogelshow begon konden we dus mooi nog even een pauze inlassen en hadden de kinderen de gelegenheid om met zijn drietjes op een groot houten speeltoestel te spelen. Ondertussen hadden wij uitzicht op een Emoe die volgens Madelief ‘een beetje verliefd’ was op de verzorger die het dierenverblijf aan het schoonmaken was. Ik denk dat ze daar wel gelijk in had, de Emoe gedroeg zich inderdaad erg ‘verliefd’ ;).

Schattig uiltje

Jammer genoeg werkte het weer niet helemaal mee en regende het tussendoor een beetje, ook tijdens de vogelshow. Eén van de vogels, een heel schattig uiltje, vond dat in ieder geval geen probleem en spreidde steeds zijn vleugeltjes om zoveel mogelijk druppels te vangen. Zo lief om te zien! Volgens de verzorger vinden ze het fijn om zo af te koelen en worden de vogels om die reden ook regelmatig natgespoten als het niet regent. Dex vroeg zich wel af waarom de zeearend niet mee mocht doen en of de vogels niet weg konden vliegen dan? Die vragen heeft hij naderhand natuurlijk gesteld.

oliemeulen02 - Middagje Dierenpark De Oliemeulen Tilburg

En zo kwam ons middagje De Oliemeulen alweer tot een einde. Het was echt zo fijn om gewoon weer eens een uitstapje te hebben, samen met Dex zijn vriendinnetje (of eigenlijk verloofde en het is dik aan hoor) Madelief en haar ouders. Voordat alles dicht ging, trokken we er regelmatig met zijn allen op uit, dus ook dat hadden we allemaal wel gemist! Gelukkig gaan musea vanaf 1 juni ook weer open, zijn onze Museumkaarten allemaal weer met een jaar verlengd en staat ons volgende uitje al gepland!

Leuke uitstapjes

Hebben jullie ook al weer een leuk uitstapje gemaakt of er eentje in de planning staan? Of wat is het uitje dat jullie de afgelopen maanden het meeste gemist hebben? Laat vooral even weten, wij zijn altijd op zoek naar leuke tips voor dagjes weg!
oliemeulen05 - Middagje Dierenpark De Oliemeulen Tilburg

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

8 reacties

  1. Wat fijn om er weer even tussen uit te zijn geweest en al gaat het niet zo spontaan meer, het is wel prettig dat het kan. Hier net naar de bibliotheek geweest, ons eerste uitje 🙂

    • Wij hebben gelukkig geen plannen om naar de Efteling te gaan, maar toen de reservering open ging, stonden er op een bepaald moment 44.000(!!) mensen in de wachtrij om te reserveren. Ik hoorde van mensen dat ze wel 8 uur hadden zitten wachten…

  2. Frederique on

    Heerlijk weer zo’n uitje, dat hebben wij ook veel te lang niet gedaan. En je geniet dan toch extra hè. Klinkt ook of ze het goed geregeld hebben!

  3. Heerlijk hè? Wij zijn gisteren naar wereldtuinen Mondo Verde geweest. Park was zo goed als leeg en ligt 5 Minuten rijden van ons huis. Super fijne dag gehad!

  4. Linda Meester on

    Wat leuk dat jullie het naar de zin hebben gehad. Wij hebben geen behoefte aan extra uitjes. Het opstarten van de normale gang van zeken is al feest genoeg.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: