Ik start weer met bloggen!

16

Wauw, het is zo fijn om weer ‘terug’ te zijn! Niet dat ik ooit echt ‘weg’ ben geweest, ik ben nergens heen gegaan, ik ben alleen een hele tijd gestopt met bloggen. Niet omdat ik niks meer had om over te schrijven, want er is het afgelopen jaar zóveel gebeurd, dat ik wat dat betreft oneindig onderwerpen had om over te bloggen. Misschien juist daarom dat het me gewoon even niet meer lukte en ik (van de één op de andere dag) besloot een pauze in te lassen. Een pauze die dus wat langer duurde dan gepland. Maar: I am back en start weer met bloggen!

Een jaar niet geblogd

Vorig jaar maart plaatste ik de laatste blog en heb daarmee zelfs mijn 30 Dagen Mama Challenge niet eens meer afgemaakt (ga ik nog wel doen hoor). Sindsdien is er héél veel gebeurt en héél veel veranderd. Hoe ga je ruim een jaar samenpersen in één blog? Onmogelijk! Dat ga ik daarom ook niet eens proberen. In plaats daarvan zal ik de komende tijd regelmatig wat dieper ingaan op dingen van het afgelopen jaar, Sommigen daarvan zijn heel relevant voor de verdere toekomstplannen met mijn blog. En ik ga ook gewoon weer starten met leuke tutorials, recensies, tips en andere toffe blogs.

iamback01 - Ik start weer met bloggen!

Rare tijd

Het is overigens wel een beetje raar om de blogs van ruim een jaar geleden weer even terug te lezen. Naast de veranderingen in ons leven, is in de afgelopen maanden natuurlijk ook de héle wereld veranderd. We zitten nu in een situatie die we een jaar geleden niet eens konden bedenken. Opeens mag er een heleboel niet meer ‘vanwege het virus’. We hebben de afgelopen maanden allemaal thuisonderwijs moeten geven aan de kinderen, we worden doodgegooid met termen als ‘het nieuwe normaal’ en ‘1,5 meter maatschappij’ en ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik durf bijna niet meer te kuchen in het openbaar!

Omdat het actueel is en wij ons leven natuurlijk nu ook in de Coronatijd leven, zal dit onderwerp regelmatig aan bod komen. Maar ik wil vooral ook gewoon over de ‘normale’ dingen blijven schrijven. Zo hebben we gisteren voor het eerst sinds máánden weer een uitstapje gehad (naar Dierenpark de Oliemeulen in Tilburg) en proberen we het leven voor de kids (en onszelf) ook zo normaal mogelijk te houden. Wij zijn overigens vanaf het begin wel heel open en eerlijk richting de kinderen geweest over wat er speelt en waarom bepaalde maatregelen worden genomen. Zodat ze wel voorzichtig, maar zeker niet angstig zijn voor het virus (en het mediacircus er omheen). Hoe gaan jullie hiermee om?

iamback03 - Ik start weer met bloggen!

Lekker weer bloggen

Maar goed, om even ontopic te blijven: vanaf nu dus weer regelmatig leuke blogjes bij Mama van Dex en Odin. Ik heb er in ieder geval weer helemaal zin in en ik hoop jullie ook! Leuk detail trouwens: ik had verwacht dat mijn bezoekersaantallen heel erg teruggezakt zouden zijn. Maar deze zijn in het afgelopen blog-loze jaar alleen maar gestegen! Daar ben ik iedereen die mijn blog bezoekt heel erg dankbaar voor en het is voor mij des te meer reden en motivatie om weer fanatiek te gaan bloggen! Tot snel!

Ben je trouwens benieuwd naar hoe het ooit begon? Lees dan mijn allereerste blog van bijna 2 jaar geleden!

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

16 reacties

 1. Leuk dat je weer terug bent! En leuk om je blog weer te kunnen lezen. Hier zijn we ook open naar de kinderen toe en dat vind ik wel belangrijk.

  • Ja inderdaad, ik denk dat je meer angst en onzekerheid bij de kinderen creëert door er geheimzinnig over te zijn!

 2. Frederique on

  Ah leuk dat je terug bent. Ja, het is lastig om het juiste evenwicht te vinden met kinderen wat corona betreft, om ze niet bang te maken maar er wel voor te zorgen dat ze de maatregelen in acht nemen. Mijn kinderen zijn oud genoeg en toch ben ik wel een beetje huiverig voor de jongste die per 2 juni weer naar de brugklas gaat. Ik kan me niet helemaal voorstellen dat alle tieners op school zich erg aan de maatregelen gaan houden.

  • Nou inderdaad! Bij de leeftijd van Dex en Odin hoeft er in principe geen 1,5 meter afstand gehouden te worden tot elkaar, maar ik denk dat dat op de middelbare school wel anders is.

 3. Goed dat je terug gestart bent – ik keek onlangs ook nog eens naar mijn eerste blogs van 3 jaar terug en het viel me op dat die niet erg goed waren, maar ja toen had ik nog niet echt een eigen stempel 🙂

 4. Hey welkom terug!!
  Ik zat laatst mijn leeslijst door te nemen en zag inderdaad dat er al enige tijd niks meer online was gekomen. Leuk dat je er dus weer bent 🙂

 5. Welkom terug.
  Gek genoeg was ik ook ene blog van een tijdje geleden aan het teruglezen vorige week en daar had je op gereageerd. Toen dacht “hmm, het is lang geleden dat ik daar nog iets van gehoord of gelezen heb. Hoe zou het daar mee zijn?” En dan begin je dus terug te bloggen. Toeval?

 6. Awesome!! Heeft even geduurd, haha. Maar het is soms ook lastig om een balans te vinden. Ik merk dat ik soms overloop en dan wil ik zoveel dat er dan niks uit komt. Dus bij mij zijn regelmatig ook pauzes te vinden, whoeps!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: