30 DMC – Dag 5: Het leukste aan het moederschap

7

De vijfde dag van de 30 Dagen Mama Challenge, vandaag vertel ik wat ik het leukste vind aan het moederschap. Nu zijn Dex en Odin inmiddels bijna 6 en bijna 4, dus dat ‘leukste aan het moederschap’ is in de afgelopen jaren natuurlijk wel veranderd. Als baby vond ik het bijvoorbeeld geweldig als ze bovenop me lagen te slapen en ik kan je vertellen dat ik dat tegenwoordig niet zo heel prettig of comfortabel meer vind. Al denkt Odin daar duidelijk anders over als hij ‘s nachts weer eens in ons bed gekropen komt.

Leukste aan het moederschap

Die nachtelijke bezoekjes van Odin vallen dus duidelijk niet onder dingen die ik het leukste vind aan het moederschap. Al is het stiekem wel weer heel vertederend hoe hij tegen me aan kruipt en zegt dat hij ‘echt even een knuffel nodig heeft’. Wat ik dan wel écht het allerleukste vind aan het moederschap, vind ik lastig te beantwoorden. Ik denk ook niet dat ik daar één antwoord op heb. Er zijn zoveel kleine momenten en dingen waarbij ik me zo gelukkig voel met mijn kinderen of wanneer ik zo trots op ze ben. Dat zijn dan ook de momenten die ik zou aanvinken als ‘leukste aan het moederschap’.

Enthousiasme en creativiteit

Zo kan ik bijvoorbeeld heel erg genieten van het enthousiasme van Dex als hij één van zijn favoriete spelletjes speelt op de Nintendo Switch of 2DS. Hij kan zo leuk vertellen over de boomhut die hij in Minecraft aan het maken is en vol trots een digitale rondleiding geven. En Odin kan zich op zijn beurt weer uren vermaken met een kartonnen doos, plakband, stickers en gekleurd papier en zo een heel huis bouwen. Of met het creëren van ‘kunstwerken’ van Duplo, die dan vol trots tentoongesteld worden op de vensterbank van onze slaapkamer.

prehistorischdorp11 - 30 DMC - Dag 5: Het leukste aan het moederschap

De creativiteit die de kinderen allebei hebben en het plezier waarmee ze dingen maken en creëren vind ik zo mooi om te zien. Datzelfde enthousiasme zie ik bij ze terug wanneer we bijvoorbeeld een museum bezoeken waar ze lekker interactief en educatief bezig kunnen zijn. Of het moment dat ik Odin op maandag en dinsdag bij de peuterspeelzaal ophaal en hij dolgelukkig in mijn armen springt als hij me ziet, de vele wijze en grappige vragen die Dex me stelt over van alles en nog wat en hoe lief ze soms samen kunnen spelen (of zelfs samenspannen tegen papa en mama).

Cliché

Kortom, het leukste aan het moederschap vind ik het enthousiasme, de blijdschap en de liefde die de kinderen me dagelijks geven. Hun leergierigheid en nieuwsgierigheid naar de wereld en hoe ze soms een heel andere en verrassende kijk hebben op diezelfde wereld. Het is echt een cliché, maar als ik de kinderen blij en gelukkig zie, ben ik dat zelf ook. En ja, natuurlijk kan ik soms ook heel erg genieten van de momenten waarop ze ein-de-lijk in bed liggen en slapen. 😉

30 Dagen Mama Challenge

Tot zover wat ik het leukste vind aan het moederschap. Niet één ding, maar heel veel kleine momenten die me blij en gelukkig maken. Uiteraard ben ik ook weer heel benieuwd naar wat jij het leukste vind aan moeder zijn, dus laat weer even een reactie achter! Meedoen met deze challenge kan overigens ook nog steeds, je kunt er ook makkelijk wat later mee starten. Hoef je niet per se zelf mee te doen, maar lees je wel graag meer antwoorden van mij op verschillende persoonlijke mama-vragen, dan kun je op de vierde dag lezen welke grappige uitspraken Dex en Odin doen en vertel ik morgen wat ik het moeilijkste vind aan moeder zijn.

30dmc hashtag - 30 DMC - Dag 5: Het leukste aan het moederschap

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

7 reacties

  1. Ik had vooraf ook nooit kunnen bedenken dat ik het moederschap zo leuk zou vinden. Natuurlijk kan ik ze af en toe achter het behang plakken, maar om te zien hoe ze van hulpeloze baby naar leuke zelfstandige meiden vind ik echt te gek

  2. Ik heb zelf niets met kinderen en zie mezelf niet echt als mama, maar vind het wel mooi hoe andere hier intens van kunnen genieten!

  3. Leuk geschreven! Ik zou zelf ook niet maar een ding kunnen opnoemen wat ik nu het leukste vind. Er is gewoon teveel hihi.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: