30 DMC – Dag 4: Grappige uitspraken van je kind

7

Dex en Odin doen regelmatig uitspraken waar wij heel hard om moeten lachen, ik neem me elke keer voor om ze in een boekje te schrijven zodat we ze niet vergeten. Maar tot op heden is dat er helaas nog niet van gekomen. Eeuwig zonde eigenlijk, want zo vergeet ik een hoop uitspraken die gewoon erg grappig/slim/leuk/hilarisch/wijs zijn. Note to self dus… een notitieboekje aanschaffen (of een van de velen die ik nog heb liggen pakken) en grappige opmerkingen voortaan meteen opschrijven.

De piemel-fase

Gelukkig ben ik ze niet allemaal vergeten hoor en kan ik er vandaag toch wel een paar met jullie delen. Die heb ik dan ook maar vast opgeschreven, zodat ik ze in de toekomst ook niet meer kan vergeten toch, haha. Overigens zitten we nu met Dex echt in een ‘piemel’, ‘plassen’ en ‘poep’ fase en is alles in zijn ogen tien keer zo grappig als je daar één of meerdere van deze woorden aan toevoegt.

Odin vindt het dan vooral weer grappig om daad bij het woord te voegen. Toen we onlangs in de duinen aan het spelen waren en een kasteel met slotgracht in het zand gemaakt hadden, zei ik voor de grap dat we geen water hadden om hem mee te vullen, maar dat we hem dan misschien wel vol konden plassen (niet helemaal opvoedkundig correct, I know). Terwijl Dex er smakelijk om lachte en we inmiddels alweer verder aan het bouwen waren, stond Odin ineens hardop lachend met zijn broek omlaag op de gracht te richten. Om hem dus echt vol te plassen… Dit was dan wel een beetje mijn eigen schuld, maar laten we vooral hopen dat we deze fase snel voorbij zijn.

Grappige uitspraken Dex

Toen Odin een keer lekker zat te eten en nog meer zat te knoeien, zei ik tegen Dex (toen 3 jaar): “Odin is een echte smikkelbips”. Waarop Dex zei: “Jaaaa, Odin is een echte nippelbitch“.

Net voordat we Flynn zouden krijgen, kwam vanuit Dex de vraag hoe hondjes eigenlijk geboren werden en hoe dat bij mensen ging. Daar heb ik gewoon eerlijk antwoord op gegeven, dus dat de baby in de buik groeit en je die via de vagina eruit perst. Okay, dat vond hij wel een beetje vreemd en nadat hij daar eens over nagedacht had, vroeg hij of ik hem er dan ook zo uitgeperst had. ‘Nee, jij bent met de keizersnede geboren, dus door een sneetje in mama’s buik”, vertelde ik hem. Waarop hij opgelucht reageerde: “Oh, gelukkig hoefde ik dan niet door heel die vagina“.

Dex (3,5 jaar) wou uit zijn kinderstoel terwijl we nog brood aan het eten waren. Ik antwoordde dat hij er nog in moest blijven zitten, waarna hij even stil was… “Mama, jij bent mijn beste vriendin”. Vertederd zei ik dat hij ook mijn beste vriend was, waarop ik als reactie kreeg: “Okay, haal je mij dan uit de stoel, want beste vrienden halen elkaar eruit“.

Grappige uitspraken Odin

Odin was nog geen drie jaar toen hij een keer vlak voor het slapen gaan om een snoepje vroeg. Ik vertelde hem dat we zo naar bed gingen en dus nu geen snoepje meer kregen. Daarop keek hij me beledigd aan en zei: “Maar mama, ik heb dat echt hard nodig voor mijn suiker“. Hij heeft in ieder geval erg goed opgelet tijdens de keren dat ik lage suikers oploste met snoepjes, maar gelukkig heeft hij zelf geen diabetes en gaat die smoes dus mooi niet op.

Toen Odin een keer bij oma aan het spelen was, wilde hij op een gegeven moment naar buiten. Oma vroeg of ze mee naar buiten moest, waarop hij antwoordde: “nee, ik ga alleen naar buiten want ik heb echt even rust nodig“. Wat kan het leven van een peuter toch zwaar zijn ;).

30 Dagen Mama Challenge

Dat waren de grappige uitspraken van Dex en Odin, al schieten me er nu steeds meer te binnen. Ik ben ook heel benieuwd naar de grappige of leuke uitspraken van jouw kind(eren). Deel die dus vooral hier onder bij de reacties. Wil je meer vragen van de 30 Dagen Mama Challenge lezen, dan kun je op de derde dag lezen wat voor moeder ik ben en vertel ik op dag vijf wat ik het leukste vind aan het moederschap.
30dmc hashtag - 30 DMC - Dag 4: Grappige uitspraken van je kind

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

7 reacties

 1. Wat geweldig! Kinderen maken vaak ombewust zulke leuke woord grapjes enzo!
  Vroeger hield mijn moeder ook een boekje bij met grappige dingen die wij hebben gezegd. Echt heel grappig om terug te lezen!

 2. Hahah, ik zie dit vaak voorbij komen op FB (whatsup your boterham) en ik denk dan hoe kan dit echt zijn. Maar als jouw kinderen dit ook doen, it must be true haha.

 3. Jessie | Business Blog School on

  Zo leuk! Mijn neefje (6) vroeg laatst: “Kunnen we voortaan dat ene slaapliedje niet meer zingen, want daar krijg ik het koud van.” Haha, bij mijn zus begint het slaapritueel als-ie zijn tanden poetst, en op de tegel in de badkamer heeft hij het koud. Sorry, als zijn tanden worden gepoetst wordt er een liedje gezongen waar je het koud van krijgt.

 4. Haha, mooi he.. die uitspraken van kinderen! Misschien toch maar vastleggen in een boekje, want het is iets waar je later natuurlijk heel leuk op kunt terugkijken!

 5. Geweldig! Ik kom nu je blogs tegen, ik had ze even gemist! Toch nog iemand die de mama challenge doet! Ik beleef er tot nu toe heel veel plezier aan!

 6. Het blijft echt hilarisch wat kinderen allemaal kunnen uitkramen lijkt mij ook leuk om bij te houden van je eigen kind in een boekje

 7. Ik heb even rust nodig πŸ˜‰ Ik heb heel hard gelachen. Hier zijn er ook veel uitspraken die ik heel graag nog op had willen schrijven. Maar door tijdgebrek heb ik veel op briefjes geschreven die ik ooit nog moet samenvoegen in een boekje. Lachwekkend vanuit dit gezin. Toen ze bijna 7 was en H. en ik een kleine woordenwisseling hadden, zei ze: “Mam, pap, zullen we het gezellig houden? Het is vandaag Valentijnsdag”… Jaja.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: