30 DMC – Dag 1: Stel jezelf en je gezin voor

2

En we zijn gestart met de 30 Dagen Mama Challenge, op 1 maart omdat ik graag zie dat de dagen van de maand gelijk lopen met de dagen van de challenge. Op deze eerste dag van de challenge stel ik mezelf en mijn gezin aan jullie voor. Voor een groot aantal van mijn lezers zal zo’n voorstelrondje misschien overbodig zijn, maar ik zal proberen er een niet al te standaard verhaaltje van te maken.

Alleen maar mannen

Mijn naam is Danielle, 34 jaar, en zoals zelfs voor nieuwe lezers wel duidelijk moet zijn, ben ik niet alleen de eigenaresse van deze blog, maar ook daadwerkelijk de mama van Dex en Odin. Ik ben overigens ook de vrouw van Edwin en het baasje van onze puppy Flynn en onze twee tamme ratten Oscar en Sonic. Maar omdat www.mamavandexenodin-vrouwvanedwin-baasjevanflynnoscarensonic.nl wel een erg lange en onpraktische blognaam zou opleveren, heb ik het maar gewoon bij Mama van Dex en Odin gehouden.

Samen met bovenstaande zes mannen (zeg nou zelf, dat doe ik toch niet verkeerd) woon ik in een ruim rijtjeshuis in het dorp Udenhout. Ik ben hier ook geboren en opgegroeid, niet in ditzelfde huis maar wel in Udenhout, Edwin is in feite door mij geïmporteerd en komt uit Roosendaal. Dex wordt in mei 6 jaar en zit dan al weer twee jaar op school, in groep 2 momenteel. Odin wordt over twee weken 4 jaar en zal dan starten op dezelfde school. Daar is hij overigens al wel enige maanden aan toe. En mama inmiddels ook.

viermannen - 30 DMC - Dag 1: Stel jezelf en je gezin voor

Huisdieren

Vorig jaar is er op het gebied van huisdieren (die wij overigens zien als deel van ons gezin) veel veranderd. In mei 2018 kregen we twee tamme ratten, Oscar voor Odin en Sonic voor Dex. Een paar maanden laten moesten we geheel onverwachts afscheid nemen van onze lieve, knappe, trouwe border collie Mulan. Er bleef thuis een leegte en stilte achter waar ik maar niet aan kon wennen. In november van datzelfde jaar hebben we puppy Flynn in ons gezin mogen verwelkomen, een geweldige (maar ook ondeugende) border collie waar we alle vier gek op zijn.

En de rest

Om het ‘gezin’-verhaaltje compleet te maken, wonen mijn ouders op loopafstand, nog steeds in hetzelfde huis waar ik opgegroeid ben. Mijn zusje Patricia woont samen met haar vriend Etienne en hun twee kinderen Rubi (ons petekindje) en Denley. Ook in Udenhout, maar niet op loopafstand. Al is hier in het dorp alles wel zo’n beetje op loopafstand. Voor mijn schoonvader moeten we wel een stukje verder reizen, die woont nog steeds in de geboorteplaats van Edwin, namelijk Roosendaal.

30 Dagen Mama Challenge:

Tot zover een uitgebreid voorstelrondje van mijn gezin. Ik ben ook heel benieuwd naar jouw gezinssamenstelling, heb je kinderen, ben je getrouwd, huisdieren, woon je misschien nog thuis? Laat het vooral even weten in de reacties. Ben je benieuwd naar de volgende dag van deze mama-challenge? Morgen vertel ik hoe mijn zwangerschappen/bevallingen verliepen (en deel ik zelfs een paar foto’s gemaakt door geboortefotograaf Pauline).

30dmc hashtag - 30 DMC - Dag 1: Stel jezelf en je gezin voor

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

2 reacties

  1. Frederique on

    Leuk dat jullie (bijna) allemaal zo dicht bij elkaar wonen. Bij mij is mijn familie door de hele wereld heen verspreid dus ik mis ze eigenlijk best wel erg.

  2. Wat een lief gezin. Wij zien onze huisdieren ook als deel van ons gezin. Ik zou niet weten wat ik zonder mijn dierenkinderen moet.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: