1000 vragen aan jezelf #24

6

Zou ik willen weten wat de toekomst mij brengt, heb ik liever meer tijd of meer geld en ben ik ooit in een gevaarlijke situatie terecht gekomen? Dit zijn zomaar drie vragen die ik vandaag weer eerlijk ga beantwoorden in de vierentwintigste ‘1000 vragen aan jezelf’. Benieuwd? Lees dan lekker verder. En voel je vooral vrij om de vragen ook zelf te beantwoorden. Dat mag in de reacties hieronder, maar natuurlijk ook op je eigen blog.

  • 231. Wat weiger je te begrijpen?

   Er is denk ik niet echt iets dat ik letterlijk weiger te begrijpen, maar ik heb wel een heel andere kijk op de wereld dan gemiddeld en op dat vlak loop ik nog wel eens tegen dingen aan die ik niet KAN begrijpen. Zo snap ik niet dat mensen liefde en seks los van elkaar kunnen zien, ik zou nooit iets kunnen doen met iemand waar ik geen gevoelens voor heb. Nu ben ik gelukkig getrouwd dus hoef ik daar niet eens over na te denken, maar ook daarvoor zou ik dat nooit gekund hebben.

  • 232. Welke anekdote over jezelf hoor je nog vaak?

   Dat ik vroeger veel te eerlijk was, mijn moeder heeft me al zo vaak verteld dat we naar een pretpark of dierentuin gingen en mijn zusje Patricia net te oud was om nog gratis naar binnen te mogen. Dus mijn ouders zeiden aan de kassa: de jongste is drie jaar. En ik helemaal verontwaardigd: neeeee, Patricia is al vier hoor mama, je weet toch dat ze vier is? Ach ja, eerlijkheid is nog niet zo’n slecht iets om aan herinnerd te worden toch.

  • 233. Welke dag in je leven zou je willen overdoen?

   Er zijn verschillende dagen die ik nog wel eens over zou willen doen. Voornamelijk omdat ik vroeger heel erg onzeker was en daarom vaak over me heen liet lopen. Als ik bepaalde dagen over zou kunnen doen, zou ik heel anders kunnen reageren op bepaalde situaties. Op de middelbare school zou ik dan waarschijnlijk een stuk steviger in mijn schoenen hebben gestaan en minder gepest zijn.

  • 234. Heb je liever meer tijd of meer geld?

   Als het heel veel meer geld is, dan kies ik voor geld. Ik kom dan dagelijks wel een aantal uren tekort, maar als ik genoeg geld heb dan huur ik gewoon iemand in voor de dingen die ik zelf niet leuk vind. Het huishouden dus. Scheelt weer een aantal uren, waardoor ik ook het tijdprobleem deels oplos en voldoende geld heb om daarnaast nog heel veel leuke dingen te doen.

  • 235. Zou je willen weten wat de toekomst je brengt?

   In sommige situaties zou het wel fijn zijn als je een tijdje vooruit kon kijken in de toekomst, maar ik zou toch niet graag weten wat de toekomst brengt. Dan zou je ook weten wanneer en hoe jij en je geliefden doodgaan en welke ziekten er nog op de loer liggen bijvoorbeeld. Nee dat lijkt me heel erg akelig om dat nu al te weten.

whatsnext01 - 1000 vragen aan jezelf #24
  • 236. Kun je goed je grenzen aangeven?

   Daar ben ik niet zo heel erg goed in, ik ga regelmatig over mijn eigen grenzen omdat ik het lastig vind om nee te zeggen en ik mensen graag help. Dit is wel iets waar ik aan werk, aan het vaker ‘nee’ zeggen. Daardoor ga je ook vanzelf minder vaak over je eigen grenzen.

  • 237. Ben je ooit in een gevaarlijke situatie terecht gekomen?

   Ik heb vanwege mijn diabetes type 1 verschillende keren op de Intensive Care gelegen met een keto-acidose. Een aantal keer daarvan was ik er echt erg slecht aan toe en één keer daarvan ben ik in coma thuis opgehaald en had mijn internist tegen mijn ouders gezegd dat als ze een half uur later waren geweest ik overleden was. Dus op dat vlak heb ik meerdere keren in een gevaarlijke (medische) situatie gezeten.

  • 238. Heb je een tic?

   Ik heb verschillende tics. De meeste daarvan kosten helaas geld haha. Zo maak ik graag duurzame shoppers van tweedehands dekbedovertrekken en gordijnen en als ik ergens mooie tegenkomen kan ik die dan ook nooit laten liggen. Ondanks dat ik inmiddels de halve zolder ermee vol heb liggen. Hetzelfde geldt voor boeken, die ik ook niet kan laten liggen als ik leuke titels tegenkom. En dat heb ik nog wel met meer dingen om eerlijk te zijn.

  • 239. Is geluk een doel of een momentopname?

   Het kan allebei zijn, iedereen wil graag gelukkig zijn en doet er alles aan om dat voor elkaar te krijgen. Maar aan de andere kant is niemand altijd gelukkig en zit geluk in kleine dingen, in kleine momenten en situaties. Dus ik denk dat het vooral een doel is om zoveel mogelijk gelukkige momenten te hebben. In mijn leven zit ook niet alles mee, maar door de fijne momenten ben ik over het algemeen wel gewoon heel gelukkig.

  • 240. Met wie wil je je laatste minuten doorbrengen?

   Wat een zware, deprimerende vraag. Ik wil daar eigenlijk helemaal niet over nadenken, over mijn laatste minuten. Ik hoop ook dat die nog heel lang op zich laten wachten. Maar die breng ik natuurlijk het liefste door met Edwin en de kinderen, maar ook met mijn ouders, zusje, zwager en hun kinderen (mijn petekindje en neefje). En er vanuit gaande dat het nog héél lang gaat duren, dan zou ik er tegen die tijd mijn kleinkinderen ook wel bij willen hebben.

  Beantwoord ook een vraag

  De tien antwoorden op tien vragen zitten er weer op. Vorige week beantwoordde ik er ook tien, namelijk de vragen 221 tot en met 230. En over precies zeven dagen verschijnen de vragen 241 tot en met 250 online, waarmee we op een kwart van alle vragen zitten. De vraag die ik jou deze week stel is: ben jij wel eens in een gevaarlijke situatie terecht gekomen?

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

6 reacties

 1. Wat een super leuke rubriek! Heb er meteen een paar artikelen van gelezen. Denk dat eerlijkheid een hele mooie eigenschap is trouwens.
  En dan de vraag: ben je wel eens in een gevaarlijke situatie terechtgekomen? Ja, ik kwam als puber altijd voor de zwakkeren of gewoon voor vrienden op. Meermaals in een dreigende situatie tussen mensen gesprongen waardoor ik een keer klappen heb opgevangen. Ik dacht dat ze een meisje niet zouden slaan maar dat bleek onzin. Daarna werd ik een stuk voorzichtiger gelukkig.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: