1000 vragen aan jezelf #23

0

Het is weer tijd om een aantal leuke vragen te beantwoorden. Zoals elke zondag geef ik eerlijk antwoord op tien vragen uit het boekje ‘1000 vragen aan jezelf’ van het tijdschrift Flow. Die vragen kun je voor jezelf invullen, maar ik doe dat lekker wekelijks op mijn blog. De vragen die vandaag voorbij komen zijn onder andere of ik mezelf vaak een pauze gun en of ik alles wil verklaren. Lees je weer mee?

  • 221. Bestaat vriendschap op het eerste gezicht?

   Ik geloof ook niet echt in liefde op het eerste gezicht, omdat ik mensen over het algemeen vooral beoordeel op hun karakter en innerlijk. En dat zie je niet altijd meteen. Wel heb ik vanwege mijn hooggevoeligheid heel veel mensenkennis en zie dus heel snel wie ik wel of niet aardig ga vinden. Maar iemand aardig vinden is natuurlijk niet hetzelfde als een vriendschap met iemand opbouwen. Dus vriendschap op het eerste gezicht lijkt mij niet te bestaan.

  • 222. Gun je jezelf vaak een pauze?

   Nee, ik ben eigenlijk altijd wel bezig en haal mijn ontspanning uit wandelen of een boek lezen. Dat zou je ook kunnen beschouwen als pauze trouwens. Maar echt pauze in de zin van even helemaal niks doen, heb ik eigenlijk zelden. Omdat ik ‘niets doen’ heel moeilijk vind en ik al het gevoel heb dat er te weinig uren in een dag zitten. Dus nee, ik gun mezelf niet vaak een pauze.

  • 223. Ben je ooit ongewild verliefd geweest?

   Ik ben wel eens onbeantwoord verliefd geweest, is dat ongeveer hetzelfde? Dan is het uiteindelijk wel ongewild omdat je er niks mee kunt. Maar dat is echt al zo lang geleden. Bij ongewild verliefd denk ik vooral aan verliefd worden op een ander terwijl je een relatie hebt en dat is nog nooit gebeurd.

  • 224. Duw je mensen in hokjes?

   Ik heb er zelf een hele grote hekel aan als mensen mij in een hokje duwen, dus nee ik duw ook anderen mensen niet in hokjes. Plus, er is niemand die in één hokje ingedeeld kan worden, dus wat is het nut van heel die hokjesgeest?

  • 225. Van welk geluid hou je?

   Dit gaat echt een antwoord zijn met een heel hoog nerd-gehalte, maar ik ben echt gek op het Achievement Unlocked-geluidje van de Xbox! Als ik die ‘pling’ hoor ben ik altijd instant blij haha. Daarom is dat ook al acht jaar mijn Whatsapp-geluidje op mijn telefoon. Dus elke keer als iemand mijn Whatsappt, dan denk ik: YEAH, achievement unlocked!

gezinsfoto2018 - 1000 vragen aan jezelf #23
  • 226. Wanneer was je het allergelukkigst?

   Ik denk dat ik momenteel het allergelukkigst ben, ik ben getrouwd met de liefde van mijn leven, heb twee geweldige zoontjes en een leuke (ondeugende) pup. Ik heb het geluk dat ik thuis kan blijven bij de kinderen en vanuit huis zakelijk iets op kan bouwen. Natuurlijk zijn er altijd dingen die beter kunnen en dingen die ik heel graag anders zou zien, maar ja ik ben momenteel echt gelukkig.

  • 227. Met wie ben je graag samen?

   Met Edwin natuurlijk en met de kinderen. Ik vind het zo fijn om in de weekenden als we allemaal vrij zijn samen leuke dingen te doen. Een musea bezoeken, naar een dierentuin, of gewoon lekker thuis een spelletjes doen of kinderfilms op Netflix kijken.

  • 228. Wil je alles verklaren?

   Dit vind ik wel een grappige vraag, vooral omdat ik me heel goed realiseer dat ik inderdaad altijd alles wil snappen en verklaren. Dat heeft waarschijnlijk te maken met mijn controledrang, want als je iets niet eens kunt verklaren, hoe kun je er dan überhaupt controle over hebben?

  • 229. Wanneer heb je voor het laatst je angst opzij gezet?

   Dat doe ik regelmatig. Het zijn dan niet altijd hele grote angsten of wereldschokkende zaken, maar ik ben de afgelopen anderhalf jaar al bewust bezig geweest met vaker uit mijn comfortzone komen en dat gaat over het algemeen wel gepaard met kleinere of grotere angsten die overwonnen moeten worden.

  • 230. Wat is je grootste jeugdzonde?

   Mijn grootste jeugdzonde? Ik heb echt geen idee, wat versta je sowieso onder een jeugdzonde? Ik haalde vroeger hele nachten door om te gamen en toen ik nog jonger was lag ik tot diep in de nacht boeken te lezen met een zaklamp onder de dekens. Zou je dat een jeugdzonde kunnen noemen? Anders zou ik zo niks kunnen bedenken in ieder geval.

  Ook voor jou een vraag

  De vragen zijn weer op voor vandaag, maar maak je geen zorgen, we hebben er in totaal nog 770 te gaan. Vorige week zondag beantwoordde ik de vragen 211 t/m 220 en de zondag over precies een week komen de vragen 231 t/m 240 aan bod. Ook voor jou weer een vraag, gun jij jezelf regelmatig een pauze?

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: