DIY: een masker voor kleine superhelden

0

Toen Dex bijna twee was, werd Odin geboren en moest Dex naar een andere kamer. Maanden voordat het zover was, waren we al in de weer om zijn nieuwe ‘grote jongens’-kamer op te knappen. Dex was op dat moment nog niet oud genoeg om zelf een duidelijke mening over het thema van zijn kamer te hebben en mama was maar wat graag bereidt om deze belangrijke taak op zich te nemen. Het thema werd ‘superhelden’. En ik weet niet in hoeverre ik daar invloed op heb gehad, maar onze eigen superheld bleek uiteindelijk apetrots te zijn op zijn superhero hideout.

Superheld

Vandaag is ‘superheld’ ook weer het thema. Van de Crea-Cross dit keer, dus gaan we weer lekker creatief aan de slag met een leuk project en bijbehorende tutorial. Ik heb de afgelopen jaren al redelijk veel superhelden dingen geknutseld voor de kinderen en vandaag is dat een superhelden masker dat jij ook heel eenvoudig zelf kunt maken (praktisch zonder naaimachine). En het versieren ervan is ook nog eens een heel leuke activiteit om met de kinderen te doen!

superheldenmasker01 - DIY: een masker voor kleine superhelden

Superhelden Masker

superheldenmasker02 - DIY: een masker voor kleine superhelden

Werkbeschrijving

Trek het superhelden masker sjabloon met potlood over op het vilt en knip hem netjes uit. Ik gebruik vilt van 3 mm dik, dunner vilt is ook mogelijk, maar dan valt het masker wel een stuk slapper om het gezicht. Dus persoonlijk zou ik echt voor een dikkere variant gaan.

superheldenmasker03 - DIY: een masker voor kleine superhelden

Knip een stuk elastiek af op een lengte tussen de 28 en 30 centimeter. Dit is een beetje afhankelijk van de grootte van het hoofd. Voor Odin (bijna 4) en Dex (5,5) is 28 centimeter voldoende. Vouw de uiteinden van het elastiek een klein stukje om zodat je geen rafelige randjes krijgt. Speld hem vervolgens met de omgevouwen kant tegen de achterkant van het masker. Op de foto zie je wat de bedoeling is. Zorg ervoor dat de elastiek niet gedraaid zit. Ik heb de hoogte van het elastiek niet aangegeven op de template, omdat dit ook kan verschillen, maar over het algemeen zit de elastiek ongeveer in het midden van de ooggaten. Naai vervolgens een aantal keer op en neer over de elastiek. Dit kan eventueel ook handmatig met naald en draad.

superheldenmasker04 - DIY: een masker voor kleine superhelden

Je ziet nu aan de voorkant twee kleine stiklijntjes zitten, als je wilt dat ze minder opvallen kun je kiezen voor garen in dezelfde kleur als het masker. Maar nog makkelijker is om er tijdens het versieren iets overheen te plakken. In dit geval heb ik gebruikt gemaakt van de bliksemschicht die ook op de template staat. Maar je kunt de maskers op allerlei manieren en met verschillende materialen versieren. Hiervoor gebruik je textiellijm (of eventueel een lijmpistool).

superheldenmasker05 - DIY: een masker voor kleine superhelden

Om nog even een voorbeeldje te laten zien van hetzelfde masker met een heel andere versiering: Kleine plastic steentjes zijn erg leuk om op je masker te plakken. Deze hebben ze vaak bij de Action in verschillende formaten. Ook verkopen ze daar kraaltjes, veertjes en ander knutselmateriaal om maskers te versieren. Zo maak je er meteen een geweldig (en goedkoop) knutselproject voor de kinderen van.

superheldenmasker09 - DIY: een masker voor kleine superhelden

En klaar is je superhelden masker! Zoals je ziet, zitten de stiksels helemaal verstopt onder de versieringen. Al is het natuurlijk ook helemaal niet erg als je die twee kleine gestikte stukjes wel ziet zitten, desnoods in een matchende of juist helemaal afwijkende kleur garen.

Ben je op zoek naar meer leuke DIY projecten die stap voor stap worden uitgelegd, voor jezelf of voor de kinderen? Kijk dan ook eens bij de tutorial voor sieraden met gesmolten strijkkralen of maak heel makkelijk je eigen Nebula Jar! Ben je zelf ook creatief bezig geweest binnen het thema Superhelden? Deel dan vooral je link/foto/bericht in onderstaande linkparty: Inlinkz Link Party

Lees ook: Hartjeskussen zonder naaimachineFotolijstje met Scrabble letters

superheldenmasker10 - DIY: een masker voor kleine superhelden

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: