Goodreads 2019 Reading Challenge – Januari

1

Ik ben echt gek op boeken en lees het liefst dagelijks. Meestal ’s avonds in bed voor het slapengaan, of als ik lekker relaxt in bad lig. Een tijdje terug ontdekte ik audioboeken, waardoor ik ook onder het wandelen een boek kan lezen.. eh luisteren. Lezen is voor mij ook wel echt een vorm van ontspanning en daar wil ik het komend jaar bewust meer tijd voor vrijmaken. Om mezelf daar een beetje bij te helpen, heb ik via de Goodreads 2019 Reading Challenge een doel voor dit jaar gesteld. Ik wil dit jaar maar liefst 119 boeken gaan lezen (die 19 vanwege het jaar 2019).

Goodreads 2019 Reading Challenge

Een behoorlijk ambitieus doel denk ik, maar gezien de snelheid waarmee ik lees moet het wel te doen zijn. De eerste tien zijn dan ook al gelezen, waarvan één boek bijna 1000 bladzijden telde! Je kunt zelf overigens ook nog steeds meedoen aan de Goodreads 2019 Reading Challenge, door een account aan te maken op Goodreads (mocht je die nog niet hebben) en vervolgens een doel voor jezelf te stellen in de 2019 Reading Challenge. Er zijn al ruim 2 miljoen mensen die meedoen met een gemiddeld aantal van 51 te lezen boeken.

Ook als je niet aan meedoet aan deze challenge is Goodreads trouwens een erg handige site, waarbij je heel eenvoudig bijhoudt welke boeken je hebt gelezen, welk boek je aan het lezen bent en welke boeken je nog wilt gaan lezen. De site is Engels, maar van alle boeken zijn ook de Nederlandse edities er te vinden. Ik ben in ieder geval fan van deze site (en de bijbehorende app op mijn telefoon). Besluit je er een account aan te maken, voeg me dan vooral even toe als vriendje op Goodreads, want ik vind het ook leuk om bij te houden wat anderen lezen!

Gelezen in Januari

Nu lijkt het me leuk om maandelijks een update te plaatsen en te kijken welke boeken ik in die afgelopen maand heb gelezen. Ondanks dat we inmiddels al weer een eindje in februari zitten, kijk ik daarom vandaag toch nog even terug op de boeken die ik in januari heb uitgelezen. Dat waren er die maand acht!

 • Uitgeschakeld – Angelique Haak
 • Bird Box – Josh Malerman
 • De zwerm – Frank Schätzing
 • Five Feet Apart – Rachael Lippincott
 • Zoo – James Patterson
 • Broertje – Michael Berg
 • Stralende meisjes – Lauren Beukes
 • 54 Minuten – Marieke Nijkamp

goodreadsjanuari2019 - Goodreads 2019 Reading Challenge - Januari

Niet allemaal toppers

Natuurlijk zijn niet alle boeken die ik deze maand gelezen heb even leuk. Zo was ik niet heel erg enthousiast over het boek ’54 minuten’, waarbij een aula vol scholieren onder schot wordt gehouden door een schutter. Van een boek met zo’n ‘heftig’ onderwerp, mag je wel wat diepgang verwachten en dat zat er helaas niet in. Het verhaal bleef jammer genoeg heel erg op de vlakte. ‘Stralende meisjes’ leende ik bij de bibliotheek omdat het verhaal me zo interessant leek: een moordenaar die kan tijdreizen. Dat geeft zoveel mogelijkheden die door de auteur onbenut bleven. Daarnaast ging het verhaal in mijn ogen wel heel erg van de hak op de tak en zonder echt duidelijke lijn.

Mijn favorieten in januari

Een boek dat me deze maand wel heel erg wist te boeien was ‘De zwerm’, een science fiction verhaal over de gevolgen van de vervuiling en opwarming van onze aarde. Ondanks dat het een fictief verhaal is, zitten er wel heel veel feiten in verwerkt waar de auteur jarenlang research voor heeft gedaan. Dit boek telde bijna 1000 bladzijden en wist mee tot het einde vast te houden, zonder ook maar een moment langdradig of saai te worden. Het is overigens wel een genre dat je een beetje moet liggen en is zeker geen luchtig boek dat je zo even in een paar avonden wegleest.

Het verhaal ‘Five feet apart’ las ik overigens wel bijna letterlijk in één keer uit. Een romantische young adult die zich afspeelt in het ziekenhuis, met in de hoofdrol een jongen en een meisje met taaislijmziekte. Deze ben ik eigenlijk vooral gaan lezen omdat een vriendinnetje van Dex deze heftige ziekte heeft. Ik wist er van haar moeder al wel het één en ander vanaf, maar alsnog heb ik tijdens het lezen wel een paar keer moeten slikken om hoeveel impact die ziekte heeft op alles. En blijkbaar ook op de liefde. Echt een schitterend, maar ook verdrietig verhaal. Dit boek is helaas niet in het Nederlands verschenen, maar in maart komt wel de gelijknamige film hier in de bioscoop. Die wil ik ook wel gaan zien.

Boek versus film

Ook las ik deze maand het boek Bird Box, naar de gelijknamige Netflix-film en vergeleek deze twee met elkaar. Het boek won het van de film, maar dat is tot op heden eigenlijk met elke boek/film combinatie geweest. Al heb ik niet van alle boeken ook de bijbehorende films of series gezien. Zo is de serie Zoo bijvoorbeeld ook gebaseerd op het gelijknamige boek van James Patterson. Het boek las ik deze maand en vond ik erg interessant. De serie staat al enige tijd op de planning om te bekijken, maar daar is het nog niet van gekomen. Maar goed, het boek las ik dus wel afgelopen maand en was zeker de moeite waard.

Jouw Goodreads Reading Challenge 2019

Doe jij ook al mee aan de Goodreads Reading Challenge 2019 of heb je voor jezelf een leesdoel gesteld? En welke boeken heb jij in januari gelezen? Laas het vooral even weten! Oh en drop even de link naar jouw Goodreads-profiel, mocht je die hebben! 🙂

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

1 reactie

 1. Vorig jaar heb ik 53 boeken gelezen, maar dit jaar heb ik er pas 3 gelezen. Ik doe dus lekker rustig aan πŸ™‚
  Ik zit op de Hebban site, dus kan je helaas geen profiel doorgeven πŸ™‚
  Keep on reading πŸ˜€

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: