1000 vragen aan jezelf #22

0

Het is al weer zondag, dus wederom beantwoord ik tien vragen uit het boekje ‘1000 vragen aan jezelf’ van het tijdschrift Flow. Ik mag vandaag weer met de billen bloot, want er zitten best persoonlijke vragen tussen, zoals wat een terugkomende ruzie met mijn partner is, of ik me wel eens anders voordoe dan ik ben en hoe ik om ga met stress. Maar uiteraard beantwoord ik eerlijk deze en andere vragen, dus lees snel verder.

  • 211. Wat is een terugkomende ruzie met je partner?

   Echt ruzie hebben we niet zo heel vaak, maar er zijn wel verschillende terugkerende discussiepunten. Eentje daarvan is bijvoorbeeld het huishouden en spullen die de neiging hebben overal te gaan liggen. Ik kijk daar recht doorheen, maar Edwin stoort zich daar wel regelmatig aan. Maar goed, dit is dan wel weer een puntje waar ik aan werk, omdat de meeste van die spullen ook van ondergetekende zijn.

  • 212. Waar verheug je je dagelijks op?

   Er zijn verschillende momenten van de dag die ik leuk vind, zoals de kids die ’s morgens nog heel even naast me in bed komen liggen (tenzij het pas vijf uur is), of Flynn die me dolenthousiast tegemoet springt als ik hem uit zijn bench haal. Maar waar ik me echt op verheug is denk ik mijn dagelijkse wandeling na het avondeten, gewoon even lekker je hoofd leeg en flink doorlopen. Meestal met mijn moeder, maar soms ook alleen.

  • 213. Welke vriendschap van vroeger mis je?

   Ik weet niet of er echt een vriendschap is die ik mis van vroeger. Wel vraag ik me wel eens af: hoe zou het met hem of haar zijn? Of, wat zou die tegenwoordig doen? Een goede vriend van mij is wel geëmigreerd jaaaaaren geleden en toen heb ik die vriendschap trouwens wel heel erg gemist, maar sinds een paar jaar woont hij hier weer redelijk in de buurt en hebben we de vriendschap eigenlijk wel weer opgepakt.

  • 214. Hoe ga je om met stress?

   Dat ligt een beetje aan hoe heftig de stress is, maar ik ben wel iemand die snel geneigd is om stress weg te ‘shoppen’. Slechte eigenschap en ik probeer dat ook wel echt veel minder te doen. Verder betrap ik mezelf er op dat ik echt liters cola zero drink als ik gestresst ben. Nu drink ik dat spul sowieso veel te veel, maar in geval van stress dus nog veel meer. En tegenwoordig helpt wandelen ook bij het verlagen van stress, wat wel weer een gezond alternatief is.

  • 215. Doe je je weleens anders voor dan je bent?

   Nee, in ieder geval niet bewust. Ik heb me wel jaren aan proberen te passen, aan anderen, aan wat ‘normaal’ is, aan de rest van de maatschappij. Maar sinds ik mezelf kan en durf te zijn, vind ik dat zoveel fijner dat ik er echt geen behoefte aan heb om me anders voor te doen dan ik ben.

wekker02 - 1000 vragen aan jezelf #22
  • 216. Waarin lijk je op je vader?

   In ieder geval niet qua uiterlijk en ik denk ook niet dat een baard me echt zou staan. Wat betreft karakter hebben we wel een paar overeenkomsten (eigenwijsheid bijvoorbeeld), maar ik denk dat ik qua creativiteit en bijbehorende vindingrijkheid het meeste op mijn vader lijk. Mijn vader naait of knutselt niet net zoals ik, maar als het gaat om het maken van kasten, tafels, een aanbouw aan het huis, een loungeset van steigerhout, dan draait hij daar zijn hand niet voor om. Allebei creatief dus, maar beide op een ander vlak.

  • 217. Kun je geluk afdwingen?

   Afdwingen denk ik niet, maar je kunt wel bepaalde keuzes maken die van invloed zijn op je geluk. Voor jezelf kiezen is daarbij heel belangrijk en ‘nee’ durven zeggen als iets niet goed voelt of je er simpelweg geen zin in hebt. Ik kan bijvoorbeeld weken last hebben van iets waar ik tegenop zie, of ik kan er voor kiezen om het gewoon te weigeren. Dit kan natuurlijk niet in alle gevallen, maar sommige dingen heb je wel zelf in de hand.

  • 218. Wat voor type ruziemaker ben je?

   Ik heb er nooit over nagedacht dat er verschillende typen ruziemakers zijn, maar als ik mezelf daarin moest beschrijven dan ben ik daarin redelijk ontwijkend. Ik heb dan ook niet zo heel vaak ruzie en als dat wel zo is dan probeer ik dat zo snel mogelijk weer uit te praten. Ik vind ruzie ook zo zonde van je tijd en energie, dat ik mensen die dat soort situaties aantrekken ook op afstand houd.

  • 219. Ben je ’s ochtends meteen wakker?

   Nee, helaas ben ik niet bepaald een ochtendmens en weet ik de snooze-knop van de wekker heel goed te vinden. Aan de andere kant breng ik de kinderen wel altijd netjes op tijd naar school en ben liever iets te vroeg op een afspraak dan iets te laat. Dan is het ’s ochtends soms wel even opschieten, maar dat is tot nu toe altijd nog goed gegaan. Ik heb overigens ook moeite om ’s avonds op tijd naar bed te gaan, zowel Edwin en ik zijn echt avondmensen.

  • 220. Hoe klinkt jouw lach?

   Goh, ik heb echt geen idee. Ik hoop niet al te irritant, al vind ik het wel altijd heel irritant om mijn eigen stem op een filmpje of audiobestand terug te horen. Of ja, vooral raar vind ik dat eigenlijk, omdat het heel anders klinkt dan hoe je je eigen stem in je hoofd hoort.

  Ook voor jou een vraag

  Dat waren de tien vragen voor deze zondag weer, redelijk persoonlijk maar wel weer erg leuk om ze in te vullen. Leer ik mezelf ook gelijk weer wat beter kennen. De antwoorden op de vragen 201 t/m 210 kon je vorige week hier lezen en ben je benieuwd naar de vragen 221 t/m 230, dan mag je weer een weekje wachten. Tot slot ben ik heel benieuwd hoe jij met stress om gaat.

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: