Maak een hartjeskussen zonder te naaien

1

Vandaag zijn we al weer aangekomen bij de zesde Crea-Cross van dit jaar. En dit keer staat deze creatieve challenge in het teken van de liefde, we gaan namelijk creatief aan de slag voor Valentijn. Nu doen wij daar eigenlijk niet zo heel veel aan en ben ik zelf ongeveer net zo romantisch als een stoeptegel, maar ondanks dat heb ik toch een leuk project bedacht voor vandaag. Een schattig kussentje in de vorm van een hartje, waar geen naald en draad aan te pas komt. Dit maakt het ook een perfect knutselproject voor kinderen (al zijn Dex en Odin er nog net te jong voor).

Valentijn

Vroeger kocht of maakte ik met Valentijn altijd iets voor mijn oma, dat ik dan naar haar toe ging brengen. Dat vond ik dan wel weer een mooie gewoonte. Dus ondanks dat ik Valentijnsdag vooral heel erg commercieel vind en daar uit principe eigenlijk een beetje op tegen ben, mogen Dex en Odin meestal ook wel iets uitzoeken (of zelf maken) voor hun oma. Het hartjeskussen van vandaag kunnen ze helaas nog niet zelf knopen, maar met onderstaande tutorial moet jou het ongetwijfeld wel lukken.

valentijnskussen02 - Maak een hartjeskussen zonder te naaien

Hartjeskussen voor Valentijn

  • Twee kleuren fleece
  • Een hartjessjabloon (uit papier geknipt)
  • Vulling
valentijnskussen01 - Maak een hartjeskussen zonder te naaien
valentijnskussen03 - Maak een hartjeskussen zonder te naaien

Werkbeschrijving

Vouw eerst een vel dubbel (ik nam gewoon een A4 vel) en knip daar een mooi hart uit. Kies twee kleuren fleece die je als voor- en achterkant van je kussentje wilt gebruiken, leg die met de verkeerde kanten tegen elkaar en speld je papieren hart erop. Knip vervolgens het hart uit de twee lagen fleece, blijf daarbij zo’n 4 centimeter vanaf de rand.

valentijnskussen04 - Maak een hartjeskussen zonder te naaien

Laat het sjabloon nog even op de dubbele laag fleece gespeld zitten, of trek hem lichtjes over met pen/potlood. Daarna maak je helemaal rondom het hart knipjes tot aan het sjabloon of de markering. Zorg ervoor dat de reepjes niet te breed blijven en ook niet te kort zijn, ze moeten goed te knopen zijn. Want dat is de volgende stap, je gaat de reepjes één voor één met een dubbele knoop aan elkaar knopen. Let er hierbij goed op dat je geen reepjes overlaat.

valentijnskussen06 - Maak een hartjeskussen zonder te naaien

Dat aan elkaar knopen van reepjes blijf je doen totdat je bijna helemaal rond bent. Laat een paar reepjes naast elkaar nog even open, waar je de vulling door naar binnen duwt. De hoeveelheid vulling is afhankelijk van je eigen smaak, wil je graag een goed gevuld kussentje dan doe je er wat meer vulling in. Liever een platter kussentje, gebruik dan minder vulling. Verdeel de vulling goed over het kussentje.

valentijnskussen07 - Maak een hartjeskussen zonder te naaien

Knoop tot slot de laatste paar reepjes aan elkaar en klaar is hartjeskussen voor Valentijn! Overigens is dit kussentje natuurlijk in allerlei vormen te maken en ben je dus niet alleen beperkt tot een hartje. Knoop bijvoorbeeld ook eens een rond of vierkant kussen!

Ben je op zoek naar meer leuke en eenvoudige DIY projecten die stap voor stap worden uitgelegd? Kijk dan ook eens bij mijn grappige fotolijstjes met Scrabble-letters of maak heel makkelijk je eigen Nebula Jar! Ben je zelf ook creatief bezig geweest binnen het thema Valentijn of liefde? Deel dan vooral je link/foto/bericht in onderstaande linkparty: Inlinkz Link Party

Lees ook: Sieraden van gesmolten strijkkralenVintage Theekop Kaarsjes

valentijnskussen008 - Maak een hartjeskussen zonder te naaien

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

1 reactie

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: