1000 vragen aan jezelf #21

10

Vandaag de vragen 201 tot en met 210 van de 1000 vragen aan jezelf, uit het boekje van het tijdschrift Flow. Even random tussendoor trouwens, ik was 31 januari jarig en vier dat vandaag (maar gelukkig schrijf ik deze blogs meestal vooruit)! Dus partyyyy! Het thema van de vragen vandaag lijkt geluk, want ik geef onder andere antwoord op de vraag of ik vaak geluk heb en of ik gelukkig was als puber. Benieuwd naar wat ik daarop te zeggen heb? Lees dan vooral verder en vergeet de vraag voor jou onderaan niet.

  • 201. Hoe goed ken je je buren?

   Ik denk dat ik onze buren aan beide kanten redelijk goed ken. Het is niet zo dat we wekelijks bij elkaar op de koffie gaan, maar we hebben met de buren van beide kanten gewoon leuk contact, houden regelmatig een praatje aan de voordeur of over de schutting en treffen elkaar tijdens activiteiten van de buurtvereniging. Oh ja en we nemen elkaars pakketjes aan van de postbode (zeker niet onbelangrijk toch).

  • 202. Heb je vaak geluk?

   Wat is geluk en wat is vaak? Je kunt geluk hebben in het spel en geluk hebben in de liefde, ik heb duidelijk geluk in de liefde, dus ik reken niet op de jackpot van de Staatsloterij. Overigens heb ik een tijkje terug de Lucky Bastard-tag ingevuld op mijn blog, met nog veel meer vragen over geluk. Mocht je nieuwsgierig zijn dan kun je die ook altijd nog even teruglezen.

  • 203. Met welke vriendin verschil je het meest?

   Om te beginnen heb ik eigenlijk niet zo heel veel vriendinnen en met degene die ik heb het ik zowel een hoop raakvlakken als een hoop verschillen. Ik kan hier dus niet echt een duidelijk antwoord op geven. Ik vind het ook helemaal niet belangrijk of je veel of weinig verschilt met vrienden, want uiteindelijk gaat het er om of het klikt of niet. Iemand met wie je praktisch alleen maar overeenkomsten hebt kan qua karakter juist heel erg botsen. En iemand die totaal niet op je lijkt kan je beste vriendin zijn, juist door die verschillen.

  • 204. Wat doe je anders dan je ouders?

   In grote lijnen doe ik denk ik wel veel op dezelfde manier als mijn ouders. Ik heb natuurlijk het meeste ook van hen geleerd. Al vouwt mijn moeder de handdoeken wel net andersom op dan ik dat doe, wat ik weet omdat ze mijn was weleens doet. Ook qua opvoeding vinden wij dezelfde normen en waarden belangrijk. Onze kinderen worden net als mijn zusje en ik heel ruimdenkend en vrij opgevoed. Wat wij dan wel anders doen dan mijn ouders (en waarschijnlijk het overgrote deel van de rest van Nederland) zijn kleine dingen in de opvoeding. Wij liegen bijvoorbeeld niet over het bestaan van Sinterklaas en onze kids weten nu al dat jongens ook met jongens kunnen trouwen en meisjes met meisjes.

  • 205. Waar krijg je energie van?

   Van de dagelijks wandeling die mijn moeder en ik ’s avonds maken. Soms heb ik eigenlijk totaal geen zin, maar besluit ik toch maar te gaan omdat ik bang ben dat ik anders steeds vaker af zeg. Als ik dan eenmaal aan het wandelen ben, dan knap ik daar helemaal van op en kom vol energie weer thuis. Ik krijg ook energie van een cool idee voor een blog of creatief project en daar mee bezig gaan. En van cola zero, maar dat zal de cafeïne wel zijn gok ik haha.

verdrietig01 - 1000 vragen aan jezelf #21
  • 206. Was je gelukkig als puber?

   Nee ik was totaal niet gelukkig als puber. Vanaf het moment dat ik naar de middelbare school ging eigenlijk. Ik kwam in een klas waar ik vanaf de allereerste dag gepest werd, door kinderen die mij voor die dag niet eens kenden. Ik kreeg in dat eerste brugjaar diabetes type 1 en een aantal jaar later ontwikkelde ik een eetstoornis en kwam terecht in de geestelijke gezondheidszorg, waar achteraf de nodige fouten zijn gemaakt bij het stellen van een diagnose (naast de eetstoornis). Dus, ik was zelfs heel ongelukkig als puber. Maar ik heb nooit opgegeven, heb keihard gevochten en er uiteindelijk sterker en oprecht gelukkig uitgekomen.

  • 207. Wanneer heb je voor het laatst een nacht doorgehaald?

   Echt een hele nacht doorgehaald, dat was denk ik voordat we kinderen hadden. De slapeloze nachten die daarna nog regelmatig zijn voorgekomen zijn het gevolg van de kids die een nacht door probeerden te halen. Maar ik denk dus al wel minimaal zes jaar geleden. En met ‘doorhalen’ bedoel ik dan niet de hele nacht gaan stappen, want dat heb ik nog nooit gedaan, maar (nerd-alert) de hele nacht gamend achter mijn Xbox zitten. Ik zou het nu niet eens meer volhouden, maar stiekem waren dat toch ook wel mooie tijden.

  • 208. Waar dagdroom je graag over?

   Over plannen die ik nog heb, ideeën die zo groot zijn dat het waarschijnlijk bij dagdromen blijft. Soms, als we een Staatslot gekocht hebben, fantaseer ik over wat we allemaal met dat geld zouden kunnen doen. Maar aangezien we eigenlijk alleen met de oudejaarstrekking twee loten kopen, is dat niet zo heel vaak. En we hadden er dit keer ook maar 10 euro mee gewonnen, dus veel blijft er niet over van die grootse ideeën die ik ermee had.

  • 209. Kijk je vaak achterom?

   Ik neem aan dat ik deze vraag niet heel letterlijk hoef te nemen, want ja antwoorden zou me dan vooral tot een heel paranoïde persoon maken. Terugkijken naar gebeurtenissen en het verleden doe ik wel regelmatig. Niet in de negatieve zin van het woord, want het is niet zo dat ik in verleden blijf hangen. Maar ik denk dat het niet verkeerd is om af en toe terug te kijken naar waar je vandaan komt en wat je dus in de tussentijd geleer/bereikt hebt.

  • 210. Wat weten de meeste mensen niet van jou?

   Er zijn een heleboel dingen die de meeste mensen niet van mijn weten, maar misschien heeft dat ook wel een reden. Maar goed, één van die onderwerpen wil ik op mijn blog sowieso wel bespreekbaar maken en meer over gaan schrijven, dus daarover kan ik net zo goed nu met de billen bloot. De reden dat bijna niemand dit weet is omdat ik het lastig vind erover te praten, vanwege vooroordelen et cetera. Maar ik ben hoogbegaafd en naar alle waarschijnlijkheid beide kids ook (al zijn die nog niet officieel getest).

  En een vraag voor jou

  Tot zover mijn tien antwoorden op tien vragen. Ik beantwoordde de voorgaande 200 natuurlijk ook al op mijn blog. De antwoorden op de vragen 191 t/m 200 kon je vorige week lezen en ben je benieuwd naar de vragen 211 t/m 220, dan zie ik je hier hopelijk volgende week weer! En natuurlijk weer een vraag voor jou: Was jij gelukkig als puber?

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

10 reacties

 1. ik was doodongelukkig als puber. Zoekende naar een plek, op school en in mijn eigen leven.
  Maar het heeft ons gevormd tot de persoon die we nu zijn.. daar is niks mis mee he πŸ˜‰

 2. Ja! Ik houd echt van dit soort boekjes ook. Ik heb er dan 1 waarbij je iedere dag een vraag aan jezelf stelt. Het is zo leuk om soms tot diepere inzichten te komen. Leuk om te lezen!

 3. Leuke vragen weer, ik moet dit boekje ook echt een keer aanschaffen! Ik was niet helemaal gelukkig als puber nee.

 4. Dit vind ik echt een leuk onderdeel van je blog. adhv deze vragen krijg je toch een aardig beeld van jou.
  Ik denk dat ik het als puber niet slecht had. Maar… Echt gelukkig was ik niet. Wel gelukkig omdat mijn moeder mij vrij liet in mijn keuzes. Niet gelukkig omdat we vanaf dat moment uit elkaar zijn gegroeid.

 5. Wat een leuk idee om die vragen zo op je blog te beantwoorden. Zo maak je een heel persoonlijk en reflecterend overzicht. Ik had een fijne puberteit met uiteraard hier en daar tegenslagen, maar over het algemeen kan ik er tevreden naar terugkijken.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: