Recap Januari 2019 – Vaak naar de bieb

4

Terwijl ik aan de ene kant het gevoel heb dat oud en nieuw alweer heel ver achter ons ligt en het aan de andere kant lijkt of we nog maar net aan de maand januari begonnen zijn, hebben we deze eerste maand van 2019 gisteren al weer afgesloten! Wel op een leuke manier hoor, want 31 januari is niet alleen de laatste dag van de maand, maar ook mijn verjaardag! Niet dat ik er gisteren heel veel aandacht aan heb besteed hoor, ik vier mijn verjaardag pas over twee dagen.

Mijn verjaardag

Wel kwam Edwin thuis met een bos bloemen en stelde voor om uit eten te gaan. De jarige mag tenslotte altijd kiezen wat we gaan eten, dus misschien konden we naar een pannenkoekenhuis gaan, aldus Edwin. Hó eens even, de ‘jarige’ mag kiezen en de ‘jarige’ heeft toevallig helemaal geen zin in pannenkoeken. De ‘jarige’ wou namelijk graag in Spoordonk bij Onze Wereld gaan eten, bij hetzelfde buffetrestaurant waar we ook ons trouwen gevierd hebben (alweer bijna zes jaar geleden). Daar kun je overigens ook gewoon pannenkoeken bestellen, dus Dex en Odin ook weer blij.

recapjanuari19 04 - Recap Januari 2019 – Vaak naar de bieb

Over Odin gesproken… Toen we goed en wel zaten te eten in het restaurant, kwam hij vanuit de speelruimte naar ons toe gerend en riep echt KEIHARD door het restaurant: MAMA IK MOET POEPEN! IK MOET POEPEN! HIJ KOMT ER AL EEN STUKJE UIT! DE POEP UIT MIJN KONTJE! IK MOET HEEL ERG POEPEN, HIJ HANGT ER UIT. SNEL!! Om ons heen natuurlijk gelach, terwijl ik me gegeneerd met Odin in mijn handen naar de toiletten haastte. Hij hing er inderdaad al een stukje uit, maar de schade was gelukkig beperkt, dus konden we verder eten. Toen we bijna klaar waren, ben ik met Dex gaan vragen of we de bak met vrolijk gekleurde kroonkurken leeg mochten gooien om daar thuis mee te knutselen. Dat mocht, dus hebben we weer een aantal leuke ‘knutselen met de kids’-projecten in de planning staan.

scrabblediy03 - Recap Januari 2019 – Vaak naar de bieb

Knutselen, knutselen, knutselen

De maand januari 2019 heeft sowieso wel aardig in het teken van knutselen gestaan. Zo ben ik begin deze maand begonnen aan de Crea-Cross, een challenge waarbij ik elke week een tutorial maak over een creatief project binnen een bepaald thema. Deze maand maakte ik bijvoorbeeld al een duurzame shopper voor het thema ‘nieuw’, een boekenlegger voor het thema ‘voorlezen’ en een fotolijstje met Scrabble-letters voor het thema ‘gedichten’. Ook werden er door de kinderen leuke vetbollen voor de vogeltjes buiten gemaakt en maakte ze een kunstwerk met Paw Patrol-blaaspennen.

pawpatrolblaaspennen06 - Recap Januari 2019 – Vaak naar de bieb

En nog meer knutselen

Als klassenouder bedacht ik samen met mijn mede-klassenouder ook een leuk papier maché-project voor de kinderen uit Dex zijn klas. Dit natuurlijk vanwege de carnaval die begin maart weer losbarst. Hoop daar zelf zo min mogelijk van mee te krijgen verder, maar het knutselen en het lopen van de optocht van school met de kids vind ik dan wel weer leuk. Het motto van dit jaar in Udenhout is: Alleen gaode sneller, mar saome komde wèjer, wat plat tilburgs is voor ‘alleen ga je sneller, maar samen kom je verder’. Wij hebben besloten vogels te maken, omdat die alleen sneller vliegen, maar samen in een V komen ze verder. We hebben inmiddels vier sessies ‘knutselen met kleuters’ gehad en hebben er nog vier te gaan.

recapjanuari19 07 - Recap Januari 2019 – Vaak naar de bieb

Overigens zijn we als klassenouders deze maand ook mee geweest naar een theatervoorstelling voor alle kinderen van de school. Wij mochten samen met de directeur (want Dex zijn juf was er die dag niet) naar de bovenbouw wandelen en vervolgens naar partycentrum ‘t Plein waar de voorstelling gehouden werd. Het was echt een heel leuk initiatief, maar achteraf voor de kleuters wat minder geschikt, we hadden verschillende kindjes die het te druk, te lawaaierig of te stressvol vonden en mijn petekindje Rubi kwam drie keer huilend naar me toegelopen vanaf de andere kant van de zaal. Ook Dex zei, toen we naderhand naar huis liepen, dat hij een erg vervelende dag had.

recapjanuari19 05 - Recap Januari 2019 – Vaak naar de bieb

Een ‘baasdag’ voor Dex

Toen we na deze ‘hele vervelende dag’ zaten te lunchen, vroeg ik Dex wat hij dan het allerliefste zou doen als hij uit alles mocht kiezen. Een hele dag de baas zijn, was zijn antwoord. En stiekem vond ik dat ook wel een erg leuk idee, de volgende dag zou dus Dex zijn baasdag zijn en mocht hij de hele dag beslissen wat we gingen doen. Maaaaar, een goede baas houdt óók rekening met anderen. Het was een verbazend rustige en relaxte dag.

mariodeluxe02 - Recap Januari 2019 – Vaak naar de bieb

Waar er eerst nog wilde plannen waren a la Ballorig (not my favourite) werd de hele planning radicaal omgegooid toen hij op zijn baasdag een Switch-spel uit mocht kiezen en zich waarschijnlijk bedacht dat de hele dag gamen ook ineens een optie was. Maar niet voordat we eerst het graf van ‘andere oma’ (mijn oma) bezocht hadden, want die mistte hij zo. We sloten de dag af met lekkere pannenkoeken en bereiden ons nu al voor op Odin zijn baasdag binnenkort.

recapjanuari19 03 - Recap Januari 2019 – Vaak naar de bieb

Goede voornemens

Naast het vele knutselen en creatief bezig zijn, heb ik ook aan mijn goede voornemens gewerkt. Het opruimen en uitzoeken van spullen was daarom bijvoorbeeld een terugkerend item. En ja… Ik heb inderdaad een paar afleveringen Marie Kondo op Netflix gekeken en dat heeft mij wel inspiratie gegeven om er gewoon maar eens aan te beginnen. Hier volgt nog een uitgebreide blog over, maar ik heb echt al véél dingen weggegooid in de afgelopen weken. Of ja, niet weggegooid, want dat vind ik heel zonde. Er is vooral veel naar de kringloop gegaan, ik heb vier propvolle bananendozen naar Gambia gestuurd, waarvan eentje voor ons sponsorkindje Fatou en ik heb dingen geschonken aan goede doelen binnen Nederland.

52WekenSpaarchallenge03 - Recap Januari 2019 – Vaak naar de bieb

Met alleen opruimen ben ik er nog niet, dus hebben we ook verschillende stappen gezet op weg naar meer duurzaamheid binnen ons huishouden. Een aantal maanden geleden waren we al begonnen met één keer per week vegetarisch eten, maar daarnaast zijn we ook op andere vlakken meer bewuster gaan leven. Oh en natuurlijk de 52 Weken Spaarchallenge waar we deze maand mee begonnen zijn en waar er inmiddels al weer vier van voorbij zijn. Inmiddels hebben we ook een (waarschijnlijke) bestemming voor het gespaarde geld. Namelijk een reisje naar Denemarken om daar onder andere Legoland te bezoeken!

bibliotheeklochal10 - Recap Januari 2019 – Vaak naar de bieb

Naar de bieb

Deze maand hebben we trouwens vooral de nodige bezoekjes aan de bieb gebracht. De Bibliotheek LocHal in Tilburg is namelijk begin januari 2019 geopend en daar wilde ik heel graag een keer gaan kijken. De eerste keer ben ik samen met mijn moeder geweest, die nog foto’s had van de gigantische locomotiefhal toen hij nog helemaal leegstond. Leuk om het verschil te zien. En wat is het mooi geworden! Zonder twijfel de mooiste bibliotheek die ik ooit bezocht heb. Een paar dagen later ben ik er samen met Edwin en de kinderen nog een keer geweest, want ook de kinderhoek is geweldig. Helemaal ingericht in Efteling-stijl met boekenkasten in de vorm van boeken en boekenrekjes in de vorm van grote potloden.

bibliotheeklochal01 - Recap Januari 2019 – Vaak naar de bieb

De officiële opening van de Bibliotheek LocHal vond het laatste weekend van januari plaats, van vrijdag tot en met zondag. Op vrijdag was ik daar sowieso bijna de hele dag vanwege de Human Library waar ik ook deze editie weer deel van heb uitgemaakt. En wat een geweldige en fijne ervaring was dat weer! De zondag ben ik samen met Edwin, de kinderen en Linda en tante Rina met de kids ook weer naar de LocHal geweest om zelf ook lekker even rond te kijken. Er was echt van alles georganiseerd, je kon insecten proeven, er was een lezing over de ruimte, kids konden met robots spelen, je kon spelletjes doen, jezelf laten fotograferen voor een green screen en natuurlijk ook gewoon boeken lezen en lenen.

humanlibrarytilburg04 - Recap Januari 2019 – Vaak naar de bieb

Nog meer gebeurtenissen

Wat hebben we in januari 2019 allemaal nog meer beleefd en meegemaakt? Er is weer zoveel gebeurd dat ik het idee heb dat ik een heleboel dingen vergeet, zoals Flynn zijn puppycursus, waar eigenlijk niet zo heel veel bijzonders over te zeggen valt. Hij doet het best goed en we leren allebei wekelijks nieuwe dingen (al hoef ik zelf natuurlijk niet te leren zitten of volgen). Ook kregen we deze maand de uitslag van Odin zijn bloedonderzoek en deze bleek ons positief te verrassen: Hij lijkt daadwerkelijk over zijn chronische bloedarmoede te zijn gegroeid! Beter nieuws hadden we niet kunnen krijgen. Om dat te compenseren heeft hij dan wel weer de waterpokken gekregen. Ikzelf ben trouwens ook weer onder de loep genomen op het ziekenhuis vanwege mijn diabetes en vierde deze maand mijn 21ste ‘jubileum‘.

recapjanuari19 06 - Recap Januari 2019 – Vaak naar de bieb

We hebben ook sneeuw gehad, dat was voor puppy Flynn natuurlijk de eerste keer. Heel erg onder de indruk was hij niet, maar buiten plassen had hij dan ook weer niet zoveel zin in, terwijl sneeuw opeten wel weer leuk was. Op zich wel logisch, stel je voor dat hij ergens plast en daar vervolgens per ongeluk gaan sneeuw-eten. Dex is voornamelijk binnen gebleven tijdens de sneeuw, Odin logeerde een nachtje bij oma en heeft daar fanatiek sneeuwballen gemaakt. Leuk, zeker omdat ik niet mee naar buiten hoefde, ik word nooit zo blij van sneeuw. Waar ik ook minder blij van word, is het feit dat Edwin me vorige week om zes uur ‘s morgens belde vanwege een kapotte auto waarmee hij langs de kant van de weg stond. Duur grapje en een goed begin van het jaar..

recapjanuari19 02 - Recap Januari 2019 – Vaak naar de bieb

Heel leuk nieuws

Tenslotte mag ik ook nog een heel leuk nieuwtje met jullie delen. Het valt niet helemaal binnen januari 2019, want we hoorden het de een-na-laatste dag van december eigenlijk al, maar mochten het toen nog niet vertellen. Ik wordt namelijk voor de derde keer tante!! Mijn lieve zusje en zwager verwachten hun derde kindje en zijn eind augustus uitgerekend. Ik kan niet wachten om mijn toekomstige neefje/nichtje te ontmoeten. Ik heb overigens het gevoel dat het een jongen gaat worden, dus ik ben benieuwd of ik het (in tegenstelling tot allebei mijn eigen zwangerschappen) goed heb.

recapjanuari19 01 - Recap Januari 2019 – Vaak naar de bieb

Wacht… ik vergeet helemaal te vertellen dat ik deze januari 2019 ook mijn nieuwe bril op mocht halen. Hij lijkt redelijk veel op mijn vorige bril, alleen is deze nieuwe nog net wat groter. Ik ben er in ieder geval heel blij mee, met mijn nieuwe nerd-bril!

Best gelezen blogs van Januari 2019

En zoals gewoonlijk wordt ook de terugblik van januari 2019 weer afgesloten met een overzicht van de vijf best gelezen blogs van de afgelopen maand. Leuk om te zien dat mijn blog over de positieve kant van diabetes zo vaak gelezen is en ook de 52 Weken Spaarchallenge was deze maand populair. Grappig om te weten is dat het spaaroverzicht ook meer dan vijftig keer gedownload is, een hoop mensen die meesparen dus!

  1. De positieve kant van diabetes type 1
  2. Naar PAW Patrol Mighty Pups in de bioscoop
  3. Spaar 1378 euro met de 52 Weken Spaarchallenge
  4. Leuke DIY boekenlegger hoekjes
  5. Veilig leren knippen met Totum (+ WINACTIE!!)

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

4 reacties

  1. Amazing library! I also enjoy your craft projects. Looks fun to make.great to see your top five posts

  2. Toch gezellig om uiteten te gaan he? 😉
    Ik ben heel benieuwd hoe je je 21ste diabetes verjaardag hebt gevierd en die bieb. Ja, daar kom je vaak natuurlijk. Haha.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: