DIY: Fotolijstje met Scrabble letters

1

Ik vind de Crea-Cross zo geweldig! Elke week een creatieve tutorial binnen een bepaald thema. Leuk om elke week een leuk project te verzinnen en nog leuker om hem vervolgens te maken en er een DIY over te schrijven. Vandaag alweer de vijfde tutorial binnen deze challenge, dit keer het thema ‘Gedichten’. Een heel breed onderwerp waar je heel veel kanten mee op kunt, ik besloot voor een persoonlijk/inspirerend fotolijstje met Scrabble letters te gaan waar je een leuke kaart, foto of natuurlijk gedicht in kunt doen.

Gedichtjes

Het is overigens al echt jaaaaren geleden dat ik zelf echt gedichten heb geschreven, dat was eigenlijk vooral iets dat ik deed toen ik slechter (zeg maar gerust heel slecht) in mijn vel zat, als een soort van uitlaatklep. Het waren dan ook geen luchtige, gezellige gedichtjes. En het klinkt misschien raar uit de mond van iemand die redelijk persoonlijke dingen deelt op haar blog, maar ik vind een gedicht daarom ook wel behoorlijk intiem en heb de mijne destijds ook nooit gedeeld. Maar weet je, vanwege het thema ga ik het gewoon eens proberen, een leuk, luchtig gedichtje dat ik wél durf te delen:

Vandaag is het thema van de Crea-Cross gedichten
Ik wilde er niet aan beginnen maar besloot er toch voor te zwichten
Een rijmend woordje hier en een rijmend woordje daar
Het hoeft geen lang gedicht te zijn, dus ben ik ook zo klaar
Dan is het nu tijd om te toveren met Scrabble letters van hout
Dat gaat met onderstaande tutorial zeker niet fout

scrabblediy01 - DIY: Fotolijstje met Scrabble letters

Fotolijstje Scrabble-steentjes

  • Een fotolijstje naar keuze
  • Scrabble letters
  • Een leuke kaart/foto/gedicht
  • Lijmpistool

Werkbeschrijving

Het fijne van dit DIY project vind ik dat het naast erg leuk, ook nog eens duurzaam is! Iedereen heeft nog wel ergens een eenvoudig fotolijstje liggen dat niet meer wordt gebruikt en de Scrabble letters komen uit een oude Scrabble-doos. De mijne vond ik toevallig voor 50 cent in de kringloopwinkel. Je hebt overigens verschillende Scrabble sets, ik had er eentje met rode steentjes, maar er zijn ook houtkleurige steentjes en de junior-variant van Scrabble heeft plastic Scrabble letters. Overigens verkoopt Aliexpress ook goedkoop losse setjes Scrabble letters, mocht je zelf geen overbodige set hebben of kunnen vinden.

scrabblediy02 - DIY: Fotolijstje met Scrabble letters

Met één set letters zijn verschillende leuke woordcombinaties te maken. Heb je meerdere lijstjes dan kun je het beste dus eerst alle teksten neerleggen zodat je geen letters tekort komt. Sommige letters zitten er vaker in dan anderen, dus het is een beetje puzzelen met de woorden die mogelijk zijn.

scrabblediy06 - DIY: Fotolijstje met Scrabble letters

Ben je eruit welke Scrabble letters er op je fotolijstje komen, verwarm dan het lijmpistool en leg de steentjes ondertussen neer zoals ze erop moeten. Je kunt natuurlijk ook andere lijm gebruiken. Ikzelf vind een lijmpistool voor dit soort projecten ideaal omdat de lijm droog is zodra hij is afgekoeld en dat gaat behoorlijk snel. Knutsel je samen met kinderen, dan is goede hobby- of houtlijm misschien een betere optie.

scrabblediy07 - DIY: Fotolijstje met Scrabble letters

De volgende stap is het vastlijmen van de Scrabble letters op het fotolijstje. Je kunt hierbij de letters netjes recht tegen elkaar aan plakken, met een kleine opening ertussen, of gewoon lekker speels zoals ik gedaan heb. Dat is maar net wat je zelf het leukste vind. Om ervoor te zorgen dat je tekst mooi in het midden zit, kun je het beste in het midden van het lijstje beginnen met plakken. Bij het woord Awesome begon ik bijvoorbeeld bij de S en werkte zo naar buiten.

scrabblediy04 - DIY: Fotolijstje met Scrabble letters

Tot slot kies je nog een leuke foto of postkaart uit die je erin stopt. Om in het thema te blijven kan je natuurlijk een mooi (zelfgeschreven) gedicht uitprinten en die erin stoppen. En tadaaaaaa, klaar is je fotolijstje met Scrabble letters.

Maak zelf ook een fotolijstje met Scrabble letters

Zo zie je maar hoe leuk het is om met zoiets eenvoudigs als Scrabble letters iets te knutselen. De mogelijkheden hiermee zijn overigens eindeloos, dus wie weet verschijnen er nog wel meer tutorials met houten letters op mijn blog.

Ben je op zoek naar meer leuke en duurzame DIY projecten? Neem dan ook eens een kijkje bij mijn tutorial voor vintage theekop kaarsjes of lees hoe je een duurzame shopper maakt. Ben je zelf ook creatief binnen het thema ‘Gedichten’, voel je dan vrij om je link/foto/bericht te delen in onderstaande linkparty:
Inlinkz Link Party

Lees ook: Nebula Jar DIYNebula Jar DIY

scrabblediy03 - DIY: Fotolijstje met Scrabble letters

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

1 reactie

  1. ah heel leuk! je zou ook in plaats van het lijstje in het kader van de afbeelding met scrabble letters wat kunnen doen! haha πŸ™‚

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: