1000 vragen aan jezelf #20

3

Vandaag de twintigste 1000 vragen aan jezelf. Daarmee heb ik in de afgelopen maanden al 200 vragen beantwoord en zijn we op 20 procent van de deze challenge. Ook deze zondag weer een gevarieerd lijstje met vragen, waaronder de vragen aan welk huisdier ik goede herinneringen heb en of ik gevoelig ben voor kritiek. Ook jij bent natuurlijk weer vrij om de vragen hieronder te beantwoorden (in de reacties of op je eigen blog).

  • 191. Neem je vaak het initiatief?

   Deze vraag is nogal breed, want er zijn zoveel verschillende vlakken waarin je al dan niet het initiatief kunt nemen. Thuis neem ik vaak het initiatief bij het indelen van de dag of het plannen van leuke uitstapjes. Maar ik zou bijvoorbeeld niet snel op iemand af stappen om er contact mee te leggen, op dat punt hangt het initiatief weer meer van anderen af.

  • 192. Aan welk huisdier heb je goede herinneringen?

   Aan mijn twee vorige border collies Simba en Mulan. Simba was mijn allereerste ‘eigen’ hond en Mulan kreeg ik twee jaar later. Beide waren het geweldige honden waar ik heel veel steun aan heb gehad in moeilijke tijden en altijd een belangrijk deel van mijn leven zijn geweest. Ook tijdens de mooie momenten. Ze zijn met me meeverhuist toen Edwin en ik gingen samenwonen, de kinderen zijn deels met ze opgegroeid en het waren gewoon zo’n lieve, zachtaardige knuffelberen.

  • 193. Staat er genoeg op je spaarrekening?

   Staat er ooit genoeg op iemands spaarrekening? Ik bedoel, wat is genoeg? Momenteel staat er overigens heel weinig op onze spaarrekening vanwege een aantal dure uitgaven die we hebben moeten maken. Maar een beetje ‘reserve’ voor het geval van nood hebben we eigenlijk altijd wel. En mijn goede voornemen voor dit jaar was meer gaan sparen, dus hopelijk wordt het er alleen maar beter op.

  • 194. Blijf je altijd wonen waar je nu woont?

   Als het aan mij ligt wel ja. Ik zie ons de komende tien jaar sowieso niet verhuizen, en wat mij betreft dus nooit. Maar zoals met alles geldt, weet je nooit wat er in de toekomst op je pad komt. We wonen hier in ieder geval heerlijk, in een fijn dorp, aan een groot speelplein, twee minuten lopen vanaf de onderbouw van de basisschool en op loopafstand van supermarkt/bieb/et cetera.

  • 195. Ben je gevoelig voor kritiek?

   Ik ben er steeds minder gevoelig voor, maar natuurlijk doet bepaalde kritiek me wel wat. Opbouwende kritiek vind ik overigens prima, als het met goede bedoelingen is en goed wordt onderbouwd. Kritiek om kritiek te geven vind ik minder fijn en is in mijn ogen ook totaal overbodig. Ik denk altijd maar zo: als je niks leuks of nuttigs te zeggen hebt, zeg dan gewoon niks.

huisdieren02 - 1000 vragen aan jezelf #20

  • 196. Ben je bang voor iemand die je kent?

   Of ik bang ben voor iemand die ik persoonlijk ken? Nee, ik zou zo niemand kunnen bedenken waar ik bang voor ben. Gelukkig maar, want het lijkt me heel vervelend om bang te zijn voor iemand die je in het dagelijks leven tegen kunt komen.

  • 197. Neem je vaak tijd voor jezelf?

   Niet vaak genoeg. Al probeer ik de laatste tijd wel wat meer tijd voor mezelf vrij te maken, waarin ik gewoon even helemaal niks doe. Maandag- en dinsdagochtend zit Odin op de peuterspeelzaal, dus dat zijn echt twee ochtenden die ik voor mezelf heb. Vaak probeer ik in die ochtenden zoveel mogelijk te doen qua bloggen of het huishouden, of ik ga lekker met mijn moeder naar de kringloop. Maar ik probeer ook bewust soms gewoon op de bank te gaan zitten met een boek en verder even niks te doen. Alleen jammer dat dat in mijn hoofd dan voelt als ‘zonde van de tijd’.

  • 198. Waar had je het laatst de slappe lach om?

   Dat zal waarschijnlijk om iets heel onbenulligs zijn geweest, maar ik kan het me zo niet echt herinneren. Lachen om situaties en grappige gebeurtenissen regelmatig, maar echt de slappe lach weet ik zo niet.

  • 199. Geloof je alles wat je denkt?

   Of ik alles geloof wat ik denk… Een beetje een vreemde vraag, ik snap ook niet helemaal hoe hij bedoeld wordt. Want ik geloof niet letterlijk alles wat ik denk, zou wat zijn met mijn eindeloze fantasie… Een groot deel daarvan is duidelijk fantasie of fictief. Maar de dingen die ik bedenk en waar ik achter sta geloof ik natuurlijk wel voor de volle 100% in.

  • 200. Welk feest was legendarisch?

   Ik ben niet zo van de feestjes, en zeker niet de feesten die als ‘legendarisch’ aangemerkt zouden kunnen worden. Wel verjaardagen van familie en vrienden, maar om die legendarisch te noemen is ook wel weer een beetje overdreven. Hoe legendarisch is een gemiddelde Hollandse verjaardag tenslotte? Maar ik vind ze wel altijd erg gezellig, wat in mijn ogen veel belangrijker is.

  En een vraag voor jou

  Tot zover mijn antwoorden op de tien vragen van vandaag. Ben je benieuwd naar de vragen die ik eerder beantwoordde, bekijk dan de vragen 181 t/m 190 van vorige week. Voor de vragen 201 t/m 210 mag je weer een weekje wachten. Heb je zelf ook huisdieren (gehad) dan ben ik heel nieuwsgierig naar de fijne herinneringen aan jouw huisdier. Laat je het even weten in een reactie?

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

3 reacties

 1. Ooit wel 2 konijnen gehad, die stonden bij ons altijd buiten in het hok. Binnen kunnen we geen huisdieren (nu ja; op vissen na. Maar dat is niet echt voor ons geschikt) nemen wegens allergie. Gelukkig heb je daarom binnen en buiten konijnen

 2. Leuke vragen en antwoorden! Ik had een konijn Spike en dat was echt een lief konijn, maar hij wist ook een gat te graven onder z’n kooi om te ontsnappen . Verder hou ik van m’n hondje Beer.

 3. Ik had twee jaar geleden een katje dat altijd afkwam als ik haar riep. Ook tijdens het studeren kwam ze dan op mijn bureau zitten. Ze gaf me dan een blik van “Kom doe een pauze en speel met mij”. Jammer genoeg is zij verdwenen en is ze nog altijd niet terecht.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: