1000 vragen aan jezelf #19

6

Ik heb ‘1000 vragen aan jezelf’-boekje van Flow weer opengeslagen om de volgende tien vragen te beantwoorden. De vragen 181 tot en met 190, we zitten dus al bijna op 20 procent van de vragen. En er zitten deze week weer wat confronterende tussen. Vandaag beantwoord ik onder andere de vragen hoe egocentrisch ik ben, of ik terug zou willen naar vroeger en of ik me wel eens buitengesloten voel.

  • 181. Zou je terug willen naar vroeger?

   Om dierbaren die zijn overleden nog eens terug te zien zou ik heel graag weer terug willen naar vroeger, maar ik zou niet alles wat ik inmiddels heb overwonnen weer opnieuw willen doorstaan. En stel je voor dat je jaren terug in de tijd gaat en je één andere keuze maakt dan de eerste keer, dan kan je leven er totaal anders uitzien. Ik ben veel te gelukkig met hoe mijn leven nu is en met mijn gezin, dat zou ik echt nooit willen missen.

  • 182. Hoe egocentrisch ben je?

   Ik vind mezelf eigenlijk helemaal niet egocentrisch. Ik sta altijd klaar voor de mensen die me dierbaar zijn en ik draag ook op verschillende manieren mijn steentje bij aan de samenleving. Zo heb ik een sponsorkindje in Gambia waar ik onder andere de school van betaal en heb ik jarenlang vrijwilligerswerk gedaan. Eén van mijn doelen is leren vaker ‘nee’ te zeggen, als ik egocentrisch was had ik daar waarschijnlijk ook al een stuk minder moeite mee.

  • 183. Op welke manier kom je het liefst tot rust?

   Ik vind het fijn om na een drukke, chaotische dag de kinderen in bed te hebben en dan heerlijk in een warm bad te gaan liggen met een goed boek. Dan kan ik echt ontspannen en val dan zelfs regelmatig in slaap. Wakker worden in afgekoeld water is dan weer iets minder ontspannend en rustgevend, maar goed, in een warm bad gaan is wel echt mijn relax-moment.

  • 184. Voel je je weleens buitengesloten?

   Tegenwoordig voel ik me gelukkig nooit meer buitengesloten, maar toen ik op de middelbare school zat werd ik heel erg gepest en daardoor automatisch ook buitengesloten. Ik weet dus pijnlijk goed hoe dat voelt. Tijdens de Human Library vorig jaar heb ik overigens een lezing bijgewoond over ostracism, het uitsluiten van mensen, wat schrikbarend vaak voorkomt en ook echt heftige gevolgen kan hebben voor iemand.

  • 185. Waar pieker je vaak over?

   Waar pieker ik niet vaak over? Mijn hoofd staat wat dat betreft nooit stil. Favoriete onderwerpen om over te piekeren zijn de kids, ons gezin en mijn diabetes. Dat zijn ook meteen die dingen die het meest belangrijk voor me zijn of waar ik me het meest zorgen over maak. Dus dat ik daar veel over pieker is eigenlijk wel redelijk logisch.

1000vragenaanjezelf0018 - 1000 vragen aan jezelf #19

  • 186. Hoe zie je de toekomst?

   Pffff, geen idee! Ik ben niet helderziend en weet dus niet wat er over een paar jaar of zelfs volgende week op mijn pad kan komen om heel de toekomst overhoop te gooien. Ik hoop dat ik in de toekomst nog steeds heel gelukkig ben en mijn gezin gezond is. Dat we het samen heel erg leuk hebben en dat ik ook nog steeds lekker aan het bloggen ben en op dat vlak het één en ander heb opgebouwd. Ik stelde mezelf overigens wel een aantal doelen voor 2019.

  • 187. Waar viel je op je bij je partner?

   Ik heb Edwin leren kennen op CampZone, waar ik crew was en hij field-admin. Waar ik bij hem op viel is denk ik zijn openheid en humor. Ik had gewoon gelijk een goed en vertrouwd gevoel bij hem. Ik wil hem hier nu ook weer niet teveel mee vleien, want als je aan hem vraagt waar hij bij mij in eerste instantie op viel, zegt ie: haar kontje. Terwijl ik zoveel andere en betere eigenschappen heb, intelligeng, lief, uitmuntend gevoel voor humor…

  • 188. Op welk familielid lijk je het meest?

   Ze zeggen altijd dat ik heel erg op mijn moeder lijk. Ik denk dat dat ook wel klopt, vooral qua karakter en interesses. En ik lijk heel veel op Dex, of beter gezegd lijkt Dex heel erg op mij, op zoveel vlakken dat het soms echt een kwestie van copy-paste lijkt. Ik herken zoveel dingen van mezelf in Dex en dat hoor ik mijn moeder en Edwin ook regelmatig zeggen. Of ik daar trots op moet zijn of me juist zorgen moet maken weet ik nog niet.

  • 189. Hoe breng je het liefst de avond door?

   Schrijvend achter mijn pc of samen met Edwin terwijl we een spelletje doen of een serie kijken op tv. Overigens ga ik ook regelmatig heerlijk ontspannen met een goed boek in bad of gooi de Xbox One aan om een potje Fallout te doen. Beetje afhankelijk van mijn stemming. Daarnaast ga ik nadat de kinderen in bed liggen altijd eerst een rondje wandelen met mijn moeder.

  • 190. Hoe onafhankelijk sta je in het leven?

   Wat een zware vraag zeg… Als gezin staan wij denk ik wel heel onafhankelijk in het leven en redden we het prima samen en zijn gelukkig. Ikzelf ben op dat vlak dan wel weer afhankelijk van mijn gezin. Maar dat zie ik niet echt als een probleem.

  En een vraag voor jou

  Dat waren ze weer, de tien vragen van vandaag. De antwoorden op de vragen 171 t/m 180 kon je vorige week lezen en ben je benieuwd naar de vragen 191 t/m 200, dan zie ik je hier volgende week weer. Tot slot mag jij ook weer met de billen bloot door de vraag te beantwoorden of jij je wel eens buitengesloten voelt.

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

6 reacties

 1. Dit onderwerp op je blog vind ik erg leuk. Zo krijg ik een beetje een beeld bij wie je bent 🙂
  Op je vraag: Ja dat heb ik wel eens. Alleen nu ik ouder ben trek ik mij daar niet veel meer van aan. Ik ga er dan vanuit dat onze energie gewoonweg niet samen kunnen op dat moment. Als kind heb ik dit gelukkig nooit echt ervaren.

 2. ik ben ook met deze reeks bezig. Lastig soms he. Maar ik wil wel op alles antwoord geven. Ik voel me vaak buitengesloten. DIt komt omdat ik een mega laag zelfbeeld heb en helaas ook een pestverleden.

 3. Ik vind de vragen echt leuk, maar ook confronterend. Sommige wil ik liever niet over nadenken 😉 De toekomst ligt immers voor me. Maar…. Ja, ik heb mij weleens buitengesloten gevoeld. Ik heb altijd wat andere hobbys en interesses gehad en soms mis je dan aansluiting. Maar uiteindelijk heb ik, door altijd mijzelf te blijven, vrienden gevonden die heel goed bij mij passen.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: