Veilig leren knippen met Totum (+ WINACTIE!!)

30

Dex en Odin zijn net als mama allebei gek op creatief bezig zijn. Kleurplaten inkleuren, stickertjes plakken, kralenkettingen rijgen, schilderswerkjes maken, koekjes bakken en de mooiste creaties maken met strijkkralen. Samen knutselen we wat af en verzinnen we steeds weer nieuwe dingen om te maken. Alleen doet mama voor Odin meestal het knipwerk, want heel handig is hij nog niet met een schaar. Toen we van Totum een leuke set kregen, met een veiligheidsschaartje om te leren knippen, waren we erg enthousiast. Vooral Odin, want die mag nu niet alleen zelf knippen, maar heeft óók zijn eigen schaartje!

lerenknippen03 - Veilig leren knippen met Totum (+ WINACTIE!!)

Scherpe schaar

Nu is het niet zo dat Odin nog nooit een schaar heeft aangeraakt, want grote broer Dex kan wel redelijk uit de voeten met een schaar en ja… wat Dex mag, wil Odin natuurlijk ook. Met of zonder toestemming. Ik heb dan ook al een paar keer geschrokken mijn stofschaar uit zijn handen moeten halen. En niet omdat mijn stofschaar heilig is en daar ab-so-luut geen papier of ander materiaal mee geknipt mag worden. Okay, ook een beetje daarom, maar vooral omdat ik bang ben dat hij zijn eigen vingers ermee afknipt, of een stuk oor van puppy Flynn. Dus laten we om te oefenen vooral een iets minder vlijmscherpe schaar nemen.

lerenknippen04 - Veilig leren knippen met Totum (+ WINACTIE!!)

Leren Knippen

Little Creators – Leren Knippen leert kinderen vanaf drie jaar op een speelse en originele manier om te gaan met een schaar. De set wordt geleverd met een plastic veiligheidsschaartje in de kleuren blauw/groen, waarbij ik oprecht verbaasd ben over hoe goed een plastic schaartje kan knippen. Daarnaast vind je in het doosje maar liefst zestien knipvellen met knipopdrachten in verschillende moeilijkheidsgraden. Dit wordt aangegeven door middel van handjes, één handje is daarbij een heel eenvoudig knipwerkje en knipvellen met vijf handjes bieden de meeste uitdaging. Ook bevat Totum’s Leren Knippen een 4D tovertekening die door middel van de gratis Totum 4D-app tot leven komt (aanrader!).

lerenknippen05 - Veilig leren knippen met Totum (+ WINACTIE!!)

Voordat Odin deze ‘kniples in een doosje’ ontving van Totum, had ik er eigenlijk nog nooit bij stilgestaan dat knippen iets is dat echt aangeleerd en geoefend moet worden. Bij Dex leek dat in mijn beleving als vanzelf te gaan, al heeft hij zijn lessen in knipvaardigheid achteraf gezien waarschijnlijk gewoon op school gehad (dankjewel juf). Maar goed, Odin zit natuurlijk nog niet op school en een talent voor knippen is bij hem ook duidelijk niet voorgeprogrammeerd, dus komt Leren Knippen uitstekend van pas.

Knip, knip, knip

Enthousiast hield ik Odin één van de makkelijkste knipvellen voor, een vel waarbij een aantal rechte knipjes van verschillende lengtes langs de randen gemaakt moesten worden. Na een paar keer knippen, met de schaar onderhands en achterstevoren (of zoiets), liet Odin al weten dat hij losse knipjes maken niet zo leuk vond. Hij had namelijk al veel leukere knipvellen zien liggen, met ijsjes, visjes en een grote boom die netjes rondom uitgeknipt moest worden.

lerenknippen06 - Veilig leren knippen met Totum (+ WINACTIE!!)

Terwijl Odin meteen voor een knipvel met vier handjes ging, probeerde ik hem voor te doen hoe je een schaar goed vasthoudt. Je duim naar boven in het bovenste gat van de schaar en je wijsvinger in het onderste gat. Daar wilde meneer niks van weten (want waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan toch?) en knipte stug verder op zijn eigen manier. Dat knippen ging hem overigens verrassend aardig af, het vasthouden van de schaar is nog een aandachtspuntje. Maar zoals ze volgens Dex op school altijd zeggen: van proberen kun je leren! Dus dat wordt de komende dagen regelmatig even ‘proberen’!

Wil jij het ook proberen?

Is deze Little Creators – Leren Knippen set ook iets voor jouw knipgrage peuter of kleuter? Dan vind je het vast leuk dat ik van Totum ook één exemplaar van Leren Knippen weg maar geven aan mijn lezers. Daarnaast ontvang je ook een leuk setje stickers en een sleutelhanger van Totum Tom en Totum Tess.

Lees ook: Creatief met Paw Patrol blaaspennenSieraden van gesmolten strijkkralen

lerenknippen01 - Veilig leren knippen met Totum (+ WINACTIE!!)

Hoe doe je mee?

 • Laat hieronder een leuke reactie achter (gebruik een geldig mailadres)
 • Volg MamavanDexenOdin op Facebook
 • Like het bericht van deze winactie op Facebook

Daarnaast zou ik het heel erg waarderen als je (niet verplicht):

 • Me ook volgt op Instagram
 • Deze winactie deelt op social media
 • Je vrienden op Facebook tagt om ook mee te doen

Deze winactie loopt tot 31 januari (mijn verjaardag!), op 1 februari maak ik de winnaar bekend.

lerenknippen07 - Veilig leren knippen met Totum (+ WINACTIE!!)

*Deze blog in ontstaan uit een samenwerking, maar ondanks dat geef ik altijd mijn persoonlijke en eerlijke mening.

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

30 reacties

 1. Evy wilt ook zooo graag een schaar om te knippen! Bijna dagelijks vraagt ze erom, alleen hebben papa en mama er nog geen gekocht. Dit setje zou super fijn zijn om Evy haar gewilde schaar te geven en gelijk goed te laten oefenen met de knipvellen!

 2. Iris Vroegop on

  Mijn dochtertje is dol op knutselen, maar vindt knippen nog erg lastig. Dit setje zou geweldig zijn!

 3. Klinkt heel erg handig! Ook erg herkenbaar, Fenna wil ook het liefst met een grote schaar knippen. En om te oefenen is dit ideaal!

 4. Betti Scheringa on

  Doe graag mee voor Kaitlyn onze jongste van ruim 2.5 die net als dr zus wil knippen met een schaar
  Zo kunnen we goed oefenen samen

 5. Heel handig voor onze Jarno. Hij ligt wat achter mbt zijn fijne motoriek en dus is knippen voor hem ook wel lastig. Hiermee kan hij op een leuke manier extra oefenen, dus ik doe graag voor hem mee. Ik volg en like via FB. Liefs melissa

 6. knip knip doet de schaar in het papier niet in je haar.
  Mijn dochter had vorige week een pluk haar van een vriendje geknipt…
  Oo wat vond ik dit vervelend. Gelukkig vond de moeder het zelf niet zo erg maar toch…
  Misschien is deze knipset iets beter voor mijn kappertje in spe…

 7. Super, echt iets voor mijn zoontje ik doe mee. Ik heb geen social media. Dan maar hier een dikke duim

 8. Owww wat super leuk onze 2 kleuters zijn gek op knutselen en knippen en plakken met dit pakket kunnen ze zoveel uren plezier hebben en mama natuurlijk ook

 9. Hier een peuter en kleuter, dit komt wel van pas om te oefenen met knippen. Vooral bij de oudste want die vindt het best lastig. Het ziet er leuk en uitdagend uit.

 10. anita kempenaers on

  doe graag mee voor mijn kleinzoontje kan dat wel gebruiken want knippen dat kan hij totaal nog niet

 11. Ik doe meestal zelf streepjes trekken op papier zodat hij kan oefenen met knippen. Zo een setje is wel super handig.

 12. Lotte van Breukelen on

  Alvast gefeliciteerd met je verjaardag! Wat leuk om te lezen hoe jouw kleine man omgaat met het schaartje!✂️ Onze Lola wil ook graag knippen maar ik durfde dat zelf nog niet aan. Nu ze net 3 is geworden begint de tijd toch te komen dat we eraan moeten geloven. Hopelijk mogen we Lola leren knippen met deze leuke prijs!!❤

 13. Katrien van den Heuvel on

  Erg spannend om te leren knippen!! vooral nadat de oudste een flinke bos van haar eigen haar eraf had geknipt! Nu Dex komend jaar naar school mag wordt het wel tijd om hem ook te laten oefenen. Met knippen in papier dan, dat haren knippen hebben we wel gehad! Hopelijk kan Totum ons daarmee helpen! Dat zal wel lukken met die leuke knipvellen! We duimen voor een kansje!!

  Alvast een fijne verjaardag!!

 14. Claudia Diependaal on

  Wat een leuke prijs! Leuk uitdelen met je verjaardag! Gefeliciteerd alvast!

  Groetjes Claudia!

 15. Marieke Flikweert on

  Dit zou een ideale set zijn voor mijn zoontje van 3. Hij vindt knippen leuk, maar dit is een leuke om nog eens extra te oefenen om ook op de lijntjes te knippen.

 16. Samantha Bos on

  Super leuk voor mijn dochter van 4 jaar. Ze is gek op knippen. Maar vaak gaat er veel wit papier doorheen met 3 knipjes. Dit is echt ideaal voor haar 🙂

 17. Karen de Jong on

  Bijna jarig!! Alvast gefeliciplakstaart!!

  Wik zouden graag aan de winactie meedoen omdat onze boef Lucas echt nodig dient te leren omgaan met een schaar! Nou ja.. eigenlijk is hij er al heel goed in: gevaar van zijn zusje, mama’s jas en de gordijnen bleken leuke oefenstofjes Nu maar eens netjes op papier!!

 18. Dit is echt iets voor mijn jongste kleindochter. Met een perfect kinderschaartje.
  Knippen is iets wat ze nog niet helemaal onder de knie heeft.
  Voordat ze een schaar wil gebruiken, gaan we eerst al haar tien vingertjes tellen en als ze klaar is, tellen we ze weer.
  En tot onze grote opluchting zijn ze er allemaal nog . Hahahaha, moeten we hard lachen.
  Ik heb geen facebook, maar heb Bloglovin geliked en geloved.( Oma Will)
  Hoop mee te mogen loten.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: