1000 vragen aan jezelf #18

9

Het is weer zondag en op zondag beantwoord ik tien vragen uit het Flow-boekje 1000 vragen aan jezelf. Er zitten weer een paar hele leuk, maar ook confronterende vragen tussen. Zo geef ik onder andere antwoord op de vragen welke kritiek me het meest raakt, wat het beste advies is dat iemand me ooit gegeven heeft en of ik aardig ben voor mezelf. Benieuwd naar de antwoorden op deze en andere vragen? Lees dan vooral verder! De vragen zelf beantwoorden is natuurlijk ook toegestaan!

  • 171. Met wie breng je het liefst een vrije dag door?

   Dat is niet zo moeilijk, met mijn gezin. Edwin is om de week op een vrijdag vrij en als Dex dan ’s middags ook vrij van school is proberen we altijd wel iets leuks te gaan doen samen. En natuurlijk in de weekenden. Soms doen we thuis gewoon lekker spelletjes of kijken een kinderfilm en soms gaan we buitenshuis iets doen. Maakt niet zoveel uit wat, als het maar gezellig samen is.

  • 172. Wat was het beste advies dat iemand je ooit gaf?

   Het beste advies dat ik ooit kreeg is: luister naar je eigen gevoel/intuïtie. Het heeft wel lang geduurd voordat ik daadwerkelijk op mijn gevoel durfde te vertrouwen en ik twijfel nog steeds regelmatig aan mezelf. Maar uit ervaring weet ik inmiddels mijn intuïtie er niet heel vaak naast zit. Nu daar alleen nog veel vaker naar durven te handelen.

  • 173. Waar denk je aan bij de zomer?

   Het eerste dat in me opkomt als ik aan de zomer denk, is het strand. En dat is eigenlijk een beetje vreemd, want ik vind het strand veel leuker in de lente of de herfst, omdat het dan veel minder druk is en ook minder warm. Daarom komen we ook veel minder in de zomer op het strand dan tijdens de andere seizoenen.

  • 174. Hoe ruikt je favoriete parfum?

   Heel zoet, een beetje naar suikerspin of zo. Mijn favoriete parfum is dezelfde parfum die ik al sinds mijn zestiende jaar gebruik. En ook de enige die ik in heel die jaren gebruik. Namelijk Wish Chopard. Die ik overigens lang niet dagelijks gebruik hoor, maar het is wel één van de weinige parfums die ik lekker vind ruiken.

  • 175. Welke kritiek raakte je het meest?

   Ik kan zo niet echt een concreet voorbeeld noemen, maar ik vind kritiek over mijn manier van opvoeden echt heel vervelend. Iedereen voedt zijn kind op zoals hem of haar het beste lijkt en doet dat met alle liefde en goede bedoelingen. En iedereen heeft daarbij zijn eigen normen, waarden en dingen die belangrijk zijn. Dat anderen daar niet dezelfde opvattingen over hebben, wil niet zeggen dat die hun kinderen minder goed opvoeden. En je hoeft daar dan ook zeker je mening niet te pas en te onpas over te ventileren, maar kan iemand ook gewoon in zijn waarde laten.

DexenOdin01 - 1000 vragen aan jezelf #18
  • 176. Wat vind je van je uiterlijk?

   Iedereen heeft wel iets dat hij graag zou veranderen aan zijn uiterlijk, ik natuurlijk ook, maar ik ben wel gewoon tevreden met hoe ik eruit ziet. Ook omdat ik gewoon niet zoveel waarde hecht aan mijn uiterlijk, ik draag bijvoorbeeld ook nooit make-up. Het enige dat ik trouwens wel doe, is mijn haren verven, want (en dit is wel een puntje waar ik dus minder tevreden over ben) ik begin al grijs te worden!

  • 177. Ben je aardig voor jezelf?

   Ik ben in ieder geval niet onaardig voor mezelf. Maar of ik echt aardig ben weet ik niet, ik stel hele hoge eisen aan mezelf en ben erg perfectionistisch, dus wat dat betreft heb ik misschien teveel verwachtingen en ben ik te streng voor mezelf. Aan de andere kant zorgen die hoge eisen er ook wel weer voor dat ik mezelf ontwikkel, dat is ergens toch ook wel weer aardig.

  • 178. Zou je plastische chirurgie overwegen?

   Nee! Ik ga niet zeggen dat ik het nooit zou overwegen, want er kan van alles gebeuren waardoor het misschien zelfs bijna noodzakelijk is om plastisch chirurgie te ondergaan (denk bijvoorbeeld aan brandwonden). Maar ik zou nooit cosmetische ingrepen laten doen alleen maar omdat ik mijn borsten en/of lippen graag voller zou zien. Ik vind zelfs dat er tegenwoordig veel te makkelijk gedacht wordt over plastisch chirurgie. Een borstvergroting hier, een botoxbehandeling daar… Daarnaast denk ik niet dat je daarmee je ontevredenheid over jezelf oplost, daarvan ligt de oorzaak vaak dieper.

  • 179. Welke film heb je minstens vijf keer gezien?

   Tegenwoordig is door Netflix, Videoland en andere streamingdiensten de keuze in series en films zo groot dat ik er vaak niet eens aan toe kom een film één keer te kijken. Laat staan vijf keer! Vroeger, in de tijd van de videobanden, waren er meerdere films die steeds maar weer opnieuw bekeken worden. Eén van mijn favorieten was toen Annie, het roodharige weesmeisje. Die heb ik denk ik wel twintig keer gezien!

  • 180. Vul je graag testjes in?

   Dat ligt eraan. Ik ben niet zo iemand die testen a la ‘welk sekstype ben jij?’ uit de Viva invult. Van die testen met kennisvragen die je op Facebook regelmatig voorbij ziet komen vond ik voorheen altijd wel leuk. Alleen blijkt dat heel vaak clickbait te zijn waarbij je altijd 100% scoort, zodat je je uitslag graag deelt en anderen er ook weer op klikken. Over het algemeen sla ik testen tegenwoordig dus maar gewoon over.

  En een vraag voor jou

  Dat waren de vragen weer voor vandaag. Op de vragen 161 t/m 170 gaf ik vorige week antwoord en in de volgende 1000 vragen aan jezelf lees je de antwoorden op de vragen 181 tot en met 190. En natuurlijk sluiten we weer af met een vraag voor jou, want wat is het beste advies dat iemand jou ooit gegeven heeft?

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

9 reacties

 1. Ehm…. ik hoor heel vaak dat ik dingen moet ‘loslaten’. En dat zal ook best goed advies zijn, maar ik vind het ook heel irritant omdat het niet zo simpel is.

 2. Juliette - Strongbody.nl on

  Hele leuke vragen weer! Uhm..beste advies? Dat ik meer in mezelf moet geloven en dat ik meer kan dan ik nu laat zien.

 3. Leuke vragen waar je ook echt even over na moet denken, leuk om te lezen ook. het beste advies wat iemand mij ooit gaf, lastig hoor, ik denk; Live life to the full.

 4. Leuk zo’n artikel. Het beste advies wat iemand mij ooit gaf… pfoeh eh, ik denk gewoon het idee om vooral te doen wat je zelf leuk vind en om jezelf te omringen met positiviteit… dat vind het het beste advies πŸ™‚

 5. Wat een leuke rubriek! Ik denk dat het beste advies dat ik ooit kreeg was ‘Wees niet zo streng voor jezelf’. Eentje die ik toch vaak moet herhalen voor mezelf.

 6. Echt heel tof idee, die vragen! Het beste advies, echt belachelijk, maar mijn ex zei altijd: doe chill. Haha, heel stom, maar ik denk nu echt vaak bij mezelf: Silke, doe chill. In de zin van: laat het los, ofzo.

 7. Allereerst wat een mooie foto van je kinderen op het strand! En ja, het strand is super leuk, maar inderdaad wel buiten de zomer om dan. Het beste advies wat ik ooit heb gehad? Naar mijn gevoel luisteren en niet denken dat als er één deur dichtgaat, dat alle deuren dan dicht blijven.

 8. Loslaten! Je niet teveel aantrekken van wat andere mensen van je vinden… Zelf ben je vele malen belangrijker. Het heeft even geduurd voordat het goed doorgedrongen was, maar het is zo fijn!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: