Creatief met Paw Patrol blaaspennen (+ WINACTIE!)

11

Je kunt Dex en Odin altijd blij maken met iets van hun vrolijke Paw Patrol puppyvriendjes. Ons bezoekje aan Paw Patrol Mighty Pups in de bioscoop anderhalve week geleden, heeft hun enthousiasme voor deze heldhaftige viervoeters alleen maar versterkt. De blijdschap was dan ook groot toen we een leuk pakket van Totum toegestuurd kregen met daarin voor Dex een setje Paw Patrol blaaspennen. Niet alleen voor Dex overigens, want ik mag ook een setje weggeven aan mijn lezers!

Chase en Marshall

Dolgelukkig was Dex met zijn Paw Patrol blaaspennen, helemaal toen bleek dat Chase ook vertegenwoordigd was. Want Chase is momenteel toch wel zijn favoriet. Odin is vooral fan van Marshall, waar Dex trouwens heilig van overtuigd is dat het een meisje is. Vraag me niet hoe hij daarbij komt, maar vanaf het allereerste moment dat hij Paw Patrol zag, zijn Skye en Marshall meisjes en de rest jongens. Ik heb hem al zo vaak verteld dat Marshall toch écht een jongen (of reutje om in hondentermen te blijven) is, maar in zijn ogen is de brandweerpup nog steeds een meisje. En waarom eigenlijk niet, de meiden zijn in het Paw Patrol team toch al in de minderheid.

pawpatrolblaaspennen02 - Creatief met Paw Patrol blaaspennen (+ WINACTIE!)

Blaaspennen van Paw Patrol

Maar goed, de set Paw Patrol blaaspennen van Totum bevat naast een sjabloon van Chase ook een sjabloon van Marshall en eentje van Rubble. Je krijgt er uiteraard ook de blaaspennen bij. Drie stuks in corresponderende kleuren, dus rood voor Marshall, blauw voor Chase en geel voor Rubble. Verder een velletje stickers om op de creaties te plakken, een blokje met velletjes en een beschrijving. Het is handig die even vooraf te bekijken, want ik had bij de eerste poging de pennen al niet goed zitten waardoor er tijdens het blazen geen druppel inkt uit kwam.

Wanneer blaaspennen wel goed in elkaar zitten, dan is het een kwestie de punt ongeveer een centimeter van het papier af te houden en vervolgens op de achterkant te blazen. Hierdoor krijg je een soort van airbrush-effect op het papier, en daar is het qua techniek ook het beste mee te vergelijken. Alleen blaas je nu zelf in plaats van met een apparaatje. Houd je de blaaspen dichter op het papier krijg je een smallere, donkerde streep, met iets meer afstand wordt het gekleurde gebied wat groter en minder dekkend.

pawpatrolblaaspennen03 - Creatief met Paw Patrol blaaspennen (+ WINACTIE!)

Samen delen

Om één van de Paw Patrol pups te maken, leg je het sjabloon naar keuze op het velletje papier en plakt deze vast zodat hij niet verschuift. Zorg wel voor een placemat of krant onder het velletje papier, want de kans dat anders de tafel ook voorzien is van een mooie spraypaint is redelijk groot. Eventuele ongelukjes zijn gelukkig wel goed te verwijderen met een vochtig doekje. Dit weet ik uit inmiddels uit ervaring, want waar Dex behoorlijk secuur is, kijkt Odin iets minder goed waar hij de blaaspen op richt.

pawpatrolblaaspennen05 - Creatief met Paw Patrol blaaspennen (+ WINACTIE!)

Odin had namelijk het geluk dat Dex hem de sjabloon en het stickervelletje van Marshall gunde. De sjablonen kun je trouwens gewoon hergebruiken, maar van de stickers is er maar één setje per hondje. Dat is wel een klein beetje jammer, want als je twee kinderen hebt die beide gek zijn op Paw Patrol, dan heb je eigenlijk al twee setjes nodig zodat ze beide alle hondjes een keer kunnen maken. Daarnaast is het ook nog een oneven aantal, dus wie mag de derde maken? In dit geval Dex, want hij heeft de Paw Patrol blaaspennen gekregen, maar dit verloopt hier niet altijd even vredelievend.

Mooie kunstwerkjes

Maar aan de andere kant hebben Dex en Odin zich, nadat de drie pups gemaakt waren, nog een hele tijd vermaakt met alleen de stiften en een groter stuk papier. We hadden zelf nog verschillende sjablonen in de kast liggen van dino’s, piraten, boerderijdieren et cetera, die je ook prima kunt gebruiken in combinatie met de blaaspennen. Een hele collectie tekeningen zijn er op deze manier inmiddels al gecreëerd met de Paw Patrol blaaspennen. Kunstwerken trouwens. Hier spreken ze nooit over tekeningen, plakwerkjes of knipsels, maar over kunstwerken. Laten we maar zeggen dat het goed is om jezelf nooit te onderschatten!

pawpatrolblaaspennen04 - Creatief met Paw Patrol blaaspennen (+ WINACTIE!)

Nadat de kinderen klaar zijn met hun creatieve ‘uitspattingen’, maak je het werkoppervlak, de sjablonen en alles wat verder per ongeluk voorzien is van gekleurde inkt, heel eenvoudig schoon met een vochtig doekje. Dat was natuurlijk mijn werk, maar als beloning kreeg ik dan wel weer een heel mooi Paw Patrol-kunstwerk. Eigenlijk twee, maar toen papa thuis kwam, bedacht Odin zich dat papa ook wel iets verdiend had. Maar ach, gezien het enthousiasme van de kids, zullen er nog meer dan voldoende kunstwerken komen om de hele koelkast mee te behangen.

pawpatrolblaaspennen06 - Creatief met Paw Patrol blaaspennen (+ WINACTIE!)

WINNEN WINNEN WINNEN

Heb jij ook een blaaspen-Picasso in huis die helemaal weg is van de viervoetervriendjes uit Paw Patrol? En lijkt het je ook leuk om nieuwe kunstwerken op de koelkast te kunnen hangen? Dan heb ik leuk nieuws, ik mag van Totum namelijk één exemplaar van de Paw Patrol blaaspennen-set weggeven aan mijn lezers! Daarnaast ontvang je ook stickers en een sleutelhanger van Totum Tom en Totum Tess.

Hoe doe je mee?

 • Laat hieronder een leuke reactie achter (gebruik een geldig mailadres)
 • Volg MamavanDexenOdin op Facebook
 • Like het bericht van deze winactie op Facebook

Daarnaast zou ik het heel erg waarderen als je (niet verplicht):

 • Me ook volgt op Instagram
 • Deze winactie deelt op social media
 • Je vrienden op Facebook tagt om ook mee te doen

Deze winactie loopt tot 24 januari, op 25 januari maak ik de winnaar bekend.

pawpatrolblaaspennen07 - Creatief met Paw Patrol blaaspennen (+ WINACTIE!)

*Deze blog in ontstaan uit een samenwerking, maar ondanks dat geef ik altijd mijn persoonlijke en eerlijke mening.

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

11 reacties

 1. Wat een leuk resultaat – mijn kleindochter is ook heel creatief – dus ik doe graag mee – volg je nu op instagram met Seadbeady en heb ook je Facebook pagina een like gegeven πŸ™‚

 2. Wat leuk! Mijn zoontje is niet zo van de Paw Patrol, meer een Cars fan πŸ˜‰ Al denk ik dat hij dit wel heel leuk vindt om te doen.

 3. Mijn zoontje is jarig en wordt 4,
  Hij is gek op paw patrol dus deze set is zeer welkom hier!
  Hij houdt zo van deze pups..geen klus te groot een pup te klein..dus ik hoop dat hij da winnaar zal zijn!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: