1000 vragen aan jezelf #17

2

De eerste 1000 vragen aan jezelf van dit jaar en de zeventiende op mijn blog. En er zitten weer een aantal leuke en interessante vragen tussen dit keer. Zoals bijvoorbeeld de vragen of ik het een honden- of kattenmens ben (zal geen verrassing zijn), waarin ik anders ben dan andere mensen en of ik tot het laatst op feestjes blijf. Ik heb weer zin om ze te beantwoorden, ben jij ook weer benieuwd naar wat ik invul? Houd je overigens vooral niet in als je de vragen zelf ook wilt beantwoorden of over wilt nemen voor je eigen blog.

  • 161. Ben je een honden- of een kattenmens?

   Ik denk niet dat ik deze echt hoef te beantwoorden, maar voor de volledigheid doe ik dat toch maar. Ik ben absoluut een hondenmens! Nu vind ik katten op zich wel leuk hoor, om een keer mee te kroelen als ik bij mijn zusje ben bijvoorbeeld, maar ik zou ze zelf niet als huisdier willen. Nee, geef mij dan maar een hond, waar je lekker mee kunt gaan wandelen, die je kunt trainen en die mij als het middelpunt van zijn wereld ziet. <3

  • 162. Hoe laat je merken dat je iemand aardig vindt?

   Tja, door er gewoon aardig tegen te doen? Door interesse in iemand te tonen? Ik bedoel, als ik je niet aardig vind, dan merk je dat waarschijnlijk snel genoeg. En er is natuurlijk nog een groot verschil tussen aardig vinden en aardig vinden. Er zijn niet zo heel veel mensen die ik echt niet aardig vind, maar er zijn ook niet zo heel veel mensen die ik héél erg super-aardig vind. Maar ‘gewoon’ aardig… Zolang je aardig tegen mij doet, vind ik je waarschijnlijk ook wel aardig

  • 163. Met welke reden eet je?

   Het lijkt zo’n eenvoudige vraag, maar eigenlijk is dit een héél complexe vraag. Zeker voor iemand met diabetes type 1 en die vroeger een eetstoornis heeft gehad. De hoofdreden dat ik eet is omdat ik honger heb of omdat het gewoon tijd is voor ontbijt/lunch/diner. Maar ik moet ook regelmatig wat eten doordat mijn suiker te laag is. Daarnaast ben ik zoals zoveel mensen soms ook wel een emo-eter, als het me niet lekker gaat dan ben ik sneller geneigd verkeerde zooi te eten. Al kan ik dat de laatste tijd ook wel goed laten.

  • 164. Dans je voor de spiegel?

   Daar kan ik heel kort en bondig ‘nee’ op antwoorden. Sowieso doe ik heel weinig voor de spiegel, Edwin staat er bijvoorbeeld langer voor dan mij. Als ik er een minuut per dag in kijk is dat al veel. Ik poets mijn tanden onder de douche, draag geen make-up en borstel mijn haar in een paar tellen. Dan kijk ik even in de spiegel of het een beetje fatsoenlijk zit en klaar.

  • 165. Waarin ben jij anders dan andere mensen?

   Hier kan ik echt boeken over vol schrijven. Ik ben op zoveel vlakken ‘the odd one out’, anders dan andere mensen, dat ik geen idee heb waar ik moet beginnen. Ik ben bijvoorbeeld erg idealistisch, drink nooit alcohol, heb nog nooit van mijn leven zelfs maar een sigaretje geprobeerd, laat staat drugs. De keren dat ik in een kroeg of discotheek geweest ben zijn op één hand te tellen en ik draag nooit make-up. Vanwege mijn diabetes en ex-eetstoornis heeft mijn jeugd er heel anders uitgezien dan gemiddeld en volgens Edwin heb ik een heel andere kijk op de wereld.

recapdecember2018 05 - 1000 vragen aan jezelf #17
  • 166. Welke jeugdfilm zou je kinderen aanraden?

   Ook Honden gaan naar de Hemel! Sterker nog, toen ik die een tijdje terug op DVD ergens zag liggen, heb ik hem alvast meegenomen voor als Dex en Odin oud genoeg zijn om hem te bekijken. Dat heb ik altijd zo’n mooie en indrukwekkende tekenfilm gevonden. Scruffy trouwens ook, bij die tekenfilm moest ik vroeger altijd huilen! Als ik die ooit nog ergens tegenkom, neem ik die ook zeker mee.

  • 167. Blijf je tot het laatst op feestjes?

   Degene die mij een beetje kennen weten wel dat het antwoord op deze vraag ‘nee’ is. Ik vind verjaardagen van familie en vrienden wel gezellig en als het leuk is en het lukt met de kinderen blijven we soms wel wat langer hangen, maar we maken het eigenlijk nooit echt laat. Echte ‘feestjes’ met veel muziek en herrie vind ik persoonlijk iets minder fijn en daar maak ik het sowieso niet heel laat bij.

  • 168. Welk nummer heb je de laatste tijd grijsgedraaid?

   De laatste tijd heb ik eigenlijk praktisch geen muziek geluisterd. Voorheen luisterde ik op Spotify muziek tijdens mijn dagelijkse wandelingen, maar sinds ik luisterboeken ontdekt heb, doe ik dat ook niet meer. Dus deze vraag kan ik niet beantwoorden.

  • 169. Oefen je voor een telefoongesprek?

   Ik weet niet of je het echt oefenen kunt noemen, maar ik neem telefoongesprekken vaak in mijn hoofd al wel een paar keer door voordat ik ze daadwerkelijk pleeg. Bij belangrijke gesprekken schrijf ik soms van te voren ook wat belangrijke steekwoorden op zodat ik niet vergeet wat ik allemaal moet zeggen. Overigens houd ik niet zo van telefoneren, dus als het niet hoeft dan ontwijk ik dat liever.

  • 170. Wanneer heb je voor het laatst gehuild bij anderen?

   Om eerlijk te zijn heb ik geen idee. Ik weet wel dat het bij Edwin was, want bij anderen mensen huil ik sowieso niet zo makkelijk. Maar ik zou zo één, twee, drie niet kunnen zeggen wanneer dat was of waarom. Het kan evengoed gewoon bij een zielige film geweest zijn hoor, want dan staan de tranen soms ook in mijn ogen.

  En een vraag voor jou

  Dat waren de eerste tien vragen van 2019 weer. Op de vragen 151 t/m 160 gaf ik vorig jaar (haha) antwoord en in de volgende 1000 vragen aan jezelf beantwoord ik de vragen 171 tot en met 180. Tot slot weer een vraag voor jou, want ik ben heel benieuwd waarin jij anders dan andere mensen bent?

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

2 reacties

 1. Wat leuk om te zien hoe dat boekje eruit ziet. Ik heb gewoon geen tijd meer voor mijn Vragenlijstjes, haha. Jeugdfilm? Ik zeg nog steeds lekker naar Bassie & Adriaan kijken.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: