Spaar 1378 euro met de 52 Weken Spaarchallenge

13

In mijn blog met goede voornemens voor 2019 gaf ik al aan dat één van mijn doelen was om dit jaar meer te gaan sparen. Of beter gezegd, om überhaupt te gaan sparen. Geld dus. Ik hoef er denk ik niet bij te zeggen dat dat niet mijn sterkste punt is. Dus om dit voornemen te laten slagen, moet ik het wat aantrekkelijker maken voor mezelf. En laat mijn moeder nou twee dagen terug met het perfecte idee komen: de 52 Weken Spaarchallenge. Want ja, sparen is dan misschien niet zo leuk, maar een challenge ga ik nooit uit de weg!

Veel manieren om te (be)sparen

Nu zijn er uiteraard veel meer manieren om geld te besparen. Zo kreeg ik van lezers ook al erg fijne tips en adviezen (bedankt daarvoor!), gaan we minder vaak ‘snel even wat halen’ in plaats van koken en ga ik komende maand eens kijken welke diensten en abonnementen opgezegd kunnen worden of wellicht omlaag kunnen. Daarnaast (laten we eerlijk zijn) valt er ook wel winst te behalen in mijn uitgaven aan dingen die ‘wel leuk/grappig’ zijn. Genoeg te doen dus op dat vlak. Maar terug naar de 52 Weken Spaarchallenge…

52WekenSpaarchallenge03 - Spaar 1378 euro met de 52 Weken Spaarchallenge

De 52 Weken Spaarchallenge

De bedoeling van de 52 Weken Spaarchallenge is dat je wekelijks een bepaald bedrag spaart. De oorspronkelijke challenge start met 1 euro voor week 1 en dat bedrag wordt dan wekelijks met een euro verhoogd. Dus in week 4 spaar je 4 euro, in week 22 spaar je 22 euro, et cetera. Het nadeel van deze volgorde vind ik echter dat je dan bijvoorbeeld in een dure maand als december 200 euro moet sparen, terwijl je dat bedrag op een ander moment veel makkelijker kunt missen. Een alternatief is om de bedragen om te wisselen, zodat je bij 52 euro begint en elke week een euro minder apart legt.

Maar wat mij het fijnste lijkt is dat je zelf bepaald welk bedrag je in welke week spaart. Heb je wat meer ruimte dan spaar je die week een groter bedrag en zit je even heel krap bij kas, dan ga je voor een bedrag van een paar euro. Natuurlijk zorg je er wel voor dat alle bedragen van 1 tot 52 euro een keer gespaard worden, zodat je aan het einde van het jaar hetzelfde bedrag opzij hebt gezet als bij de reguliere 52 Weken Spaarchallenge. En dat is maar liefst 1378 euro!

Samen sparen

Om daad bij het woord te voegen heb ik een handig overzichtje gemaakt waar je wekelijks op kunt schrijven welk bedrag er die week gespaard is. Op datzelfde overzicht kun je ook de corresponderende weeknummers markeren, zodat je meteen ziet welke bedragen je gehad hebt en welke nog moeten. Omdat soms een foto meer zegt dan woorden (en ik eigenlijk ook gewoon niet zo goed weet hoe ik het duidelijker uitgelegd krijg) zie je op het overzicht hieronder precies wat de bedoeling is. Zo hebben wij deze eerste week van januari een mooi rond bedrag van 50 euro opzij gelegd.

52WekenSpaarchallenge02 - Spaar 1378 euro met de 52 Weken Spaarchallenge

Speciaal voor de gelegenheid zijn mijn moeder (die ook enthousiast meedoet aan deze spaarchallenge) en ik beide een spaarpotje gaan halen bij de Big Bazar. We hebben bewust gekozen voor zo’n blikken spaarpot die je alleen maar open krijgt door hem kapot te maken. Dit om te voorkomen dat je er tussendoor makkelijk geld uithaalt. Wat we uiteindelijk met het bespaarde bedrag willen gaan doen, weet ik nog niet. Maar tegen die tijd zullen er vast meer dan genoeg leuke ideeën zijn. Een weekje vakantie, een project in huis, een leuke stedentrip of andere uitstapjes…

Spaar je ook mee?

Lijkt het jou ook leuk om mee te doen aan deze 52 Weken Spaarchallenge? Misschien omdat jouw goede voornemen ook ‘sparen’ is en je daar nog geen concrete ideeën bij had? Of wie weet heb jij wel al een mooi doel in gedachten voor het gespaarde geld? Wat de reden ook is, ik stel mijn 52 Weken Spaarchallenge overzicht gratis voor jou ter beschikking. Deze kun je hieronder als PDF downloaden en uitprinten om vandaag nog te beginnen met sparen voor jouw doel. Daar ben ik dan overigens wel weer heel benieuwd naar, dus als je meedoet, laat dan vooral even weten waar jij voor gaat sparen!

52 Weken Spaarchallenge Overzicht
52WekenSpaarchallenge01 - Spaar 1378 euro met de 52 Weken Spaarchallenge

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

13 reacties

  1. Wat leuk! Ik spaar bijna op dezelfde manier! Wij hebben een spaar bingo gemaakt waar we elke keer een vakje van inkleuren! Heb hem ook met lagere bedragen voor de kinderen 😀

  2. Wat een handig schema is dat! Ik heb al zo’n blik maar geen idee wat er in zit en nog minder structuur om er geld in te stoppen. Ik ga hem zeker gebruiken maar wel met een ander eindbedrag.

  3. Ik heb je site vandaag pas ontdekt, maar vind het spaaridee hartstikke goed. Print ook je PDF uit, zodat ik het goed kan bijhouden. Leuk idee. Bedankt

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: