10 spellen voor zeelieden en piraten (+ WINACTIE!)

36

Yo-ho yo-ho, a pirate’s life for me! Ik kan wel zeggen dat Dex en Odin gek zijn op piraten, schat zoeken en rondstruinen op het strand… en het is niet dat ik dan lieg. Want dat vinden ze inderdaad beide heel erg leuk. Maar ik ben bang dat ik ze die fascinatie heel misschien, stiekem, per ongeluk, een heel klein ienieminie beetje heb ingefluisterd. Dex zijn eerste verjaardag had als thema piraten en Odin vierde zijn derde verjaardag in piratenstijl. Toen ze daar zelf nog niet echt een mening over hadden.

10 spellen voor piraten en zeelieden

Maar goed, inmiddels vinden Dex en Odin piraten dus ook wel erg cool en leuk en trekken ze regelmatig zelf het piratenoutfit uit de verkleedkist. Daarnaast wordt er fanatiek gespeeld met hun piraten-playmobil en hebben we verschillende piratenboeken in de kast staan. Maar ook op het gebied van gezelschapsspellen kun je als piraat je zeewaardige hartje ophalen, want er zijn verschillende spellen te vinden die perfect binnen dit thema passen. Ik zette er tien (op alfabetische volgorde) voor je op een rijtje en mag zelfs een exemplaar van Alles aan Boord?! van White Goblin Games weggeven aan mijn lezers!

 • 1. Alles aan Boord?!

  Het spel Alles aan Boord?! van White Goblin Games neemt je mee op avontuur op de woeste zee. Maar voor het zover is zul je je goed voor moeten bereiden op deze reis door de juiste goederen op je schip te laden. Deze zul je namelijk nodig hebben om handel te kunnen drijven met de dertien schepen die je tijdens je avontuurlijke tocht over zee zult passeren. Alles aan Boord?! is een handelsspel dat uit twee fases bestaat met als doel uiteindelijk het meeste geld te bezitten. Ik mocht dit spel uitproberen en was er heel er over te spreken! Lijkt het jou ook een leuk spel? Doe dan onderaan deze blog mee aan de winactie of bestel Alles aan Boord?! online.

10spellenzeeliedenpiraten01 - 10 spellen voor zeelieden en piraten (+ WINACTIE!) 10spellenzeeliedenpiraten02 - 10 spellen voor zeelieden en piraten (+ WINACTIE!)
 • 2. Catan: Zeevaarders

  Kolonisten van Catan, een spel dat wij minder vaak spelen dan we zouden willen (voornamelijk omdat we vaak met zijn tweetjes zijn). Een tijdje terug speelden we Catan samen met mijn nichtje en haar vriend, waarbij we met veel plezier de Zeevaarders-uitbreiding geprobeerd hebben. Deze leuke toevoeging aan de basisset van Catan geeft je verschillende nieuwe scenario’s en de mogelijkheid om onder andere eilanden te ontdekken. De spelregels blijven nagenoeg gelijk, afgezien van extra regels voor scheepsroutes, goudtegels, overwinningspuntenfiches en de zeerover. Voor deze uitbreiding is het wel een vereiste dat je het basisspel al bezit, maar is in dat geval zeker een aanrader. Je besteld hem onder andere bij Bol.com.

 • 3. Happie Haai

  Happie Haai is een erg grappig spel voor de jongere spelfanaten (kinderen vanaf een jaar of drie moeten dit wel kunnen). Het doel van dit gezelschapsspel is het vangen van zoveel mogelijk visjes. Dit doe je door om de beurt met de dobbelsteen te gooien en het aantal afgebeelde visjes te vangen. Maar pas op, want deze visjes bevinden zich in de bek van Happie Haai en voor je het weet springt hij omhoog en bijt de hengel zo uit je handen. Stalen zenuwen zijn dus geen overbodige luxe bij dit haaienspel. Hij staat in ieder geval op ons lijstje met leuke spellen voor de kinderen. Je bestelt Happie Haai heel eenvoudig online.

10spellenzeeliedenpiraten03 - 10 spellen voor zeelieden en piraten (+ WINACTIE!) 10spellenzeeliedenpiraten04 - 10 spellen voor zeelieden en piraten (+ WINACTIE!)
 • 4. Naar de haaien

  Nog een haaienspelletje: Naar de Haaien. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik deze zelf niet zo snel zou hebben aangeschaft omdat wij niet echt iets met Piet Piraat hebben. Maar mijn ouders hebben dit spel toevallig wel en Dex is er echt gek op. Regelmatig wordt Naar de Haaien bij mijn ouders uit de kast gehaald en spelen we verplicht mee. Het doel van het spel is om een kanonskogel langs de haaien van je tegenstander te krijgen om zijn of haar schatkistjes te kunnen stelen. De eerste piraat die alle vier de kistjes van zijn tegenspeler in bezit heeft, wint het spel. Naar de Haaien is een erg eenvoudig spel voor twee spelers.

 • 5. Noah’s Ark

  Noah’s Ark is een compact boekje met aan één kant een magnetisch veld. Hierop staat een Ark afgebeeld met een aantal vierkante vakjes. Deze vakjes zijn gevuld met dierenmagneetjes in verschillende vormen, uiteraard net als in de Ark van Noach in paren van twee. Twee nijlpaard, twee leeuwen, twee giraffen, twee zebra’s en twee olifanten. Het doel van Noah’s Ark is om alle tien de beestjes in de ark geplaatst te krijgen. Daarbij moeten dezelfde diersoorten elkaar met minimaal één zijde aanraken en mogen de diertjes niet op zijn kop staan. Wij zijn dol op SmartGames en van Noah’s Ark verscheen hier eerder al een recensie. Wil je ook beestjes in de ark gaan stoppen? Bestel Noah’s Ark dan online.

10spellenzeeliedenpiraten05 - 10 spellen voor zeelieden en piraten (+ WINACTIE!) 10spellenzeeliedenpiraten06 - 10 spellen voor zeelieden en piraten (+ WINACTIE!)
 • 6. Piratenbuit

  Piratenbuit is een grappig spelletje van HABA die uitstekend geschikt is voor jongere spelertjes. Wij ontvingen dit spelletje toevallig bij de HABA-stand op het Spellenspektakel omdat Dex en Odin bij de eerste zestig kinderen zaten die zich daar meldden. Het doel van Piratenbuit is het verzamelen van zoveel mogelijk verschillende buitkaartjes, waarbij je dubbele dus moet voorkomen. Wat ik vooral leuk vind aan dit spel (naast het piratenthema uiteraard) is dat het een hele goede training voor het geheugen van de kinderen is en het een korte speelduur heeft, zodat ze hun concentratie er goed bij kunnen houden. Ook Piratenbuit shop je bij Bol.com.

 • 7. Pirates Jr. Hide & Seek

  Nog een spelletje van SmartGames die perfect tussen de piraten spellen past: Pirates Jr. Hide & Seek. Een heel leuk spel voor één speler waarbij je vier verschillende puzzelstukken steeds zo moet plaatsen dat de juiste afbeeldingen op het bord zichtbaar blijven. Dit klinkt op zich niet heel lastig, maar de mogelijkheden zijn eindeloos en de moeilijkheidsgraden gaan van makkelijk tot expert. Waarbij makkelijk voor Dex en Odin goed te doen is en Expert ook voor volwassenen nog uitdagend is. Leuk dus voor zowel jonge piraten als oude zeerotten. Bestel Pirates Jr. Hide & Seek online.

10spellenzeeliedenpiraten07 - 10 spellen voor zeelieden en piraten (+ WINACTIE!) 10spellenzeeliedenpiraten08 - 10 spellen voor zeelieden en piraten (+ WINACTIE!)
 • 8. Pop-up Piraat

  Pop-up Piraat is een grappig en heel eenvoudig spelletje waarbij je om de beurt zwaarden in een houten ton steekt. Maar pas wel op, want in die ton zit ook een piraat en als die er genoeg van heeft, kan hij zomaar uit de ton springen! Een piratenspel dat vergelijkbaar is met het welbekende Krokodil met Kiespijn, waarbij je de tanden van een krokodil indrukt tot hij zijn bek dichtklapt. Door de eenvoud van Pop-up Piraat en doordat er niet echt spelregels aan verbonden zijn, is het ook geschikt voor de allerkleinste piraatjes. Wij gaven dit spel pas bijvoorbeeld aan het zoontje van een nicht, voor zijn tweede verjaardag. Bestel Pop-up Piraat ook voor jouw peuter!

 • 9. Port Royal

  Edwin en ik spelen graag ‘s avonds een kaartspelletje, omdat je die zo makkelijk tevoorschijn haalt en het vaak potjes van maximaal een half uur zijn. Port Royal is ook zo’n kaartspel, die we zelf overigens nog niet gespeeld hebben, maar die wel op het lijstje staat om nog eens te proberen. Een tactisch spel waarbij je door middel van kaarten slim te spelen gouden munten verzamelt en continu moet kiezen tussen het nemen van een risico of tevreden zijn met minder. Een potje duurt gemiddeld 20 minuutjes en is daarom ook ideaal voor ‘even snel tussendoor een potje’. Kies ook het ruime sop met Port Royal!

10spellenzeeliedenpiraten09 - 10 spellen voor zeelieden en piraten (+ WINACTIE!) 10spellenzeeliedenpiraten10 - 10 spellen voor zeelieden en piraten (+ WINACTIE!)
 • 10. Visjes vangen

  En tot slot nog een spelletje voor de allerkleinste, het houten spel Visjes vangen. Dit spel is verkrijgbaar in honderden varianten en wordt meestal verkocht onder de naam ‘hengelspel’. Maar deze versie van HABA is zo schattig en daarnaast ook nog heerlijk duurzaam, dat die toch zeker mijn voorkeur heeft. Het doel van Visjes vangen is zoals de naam al verklapt: visjes vangen! Je gooit met de dobbelsteen en vangt vervolgens het visje met dezelfde kleur als de dobbelsteen aangeeft. Kind kan de was doen… eh, vis vangen. Ik ben in ieder geval verliefd op deze hengelspel-versie.

allesaanboord01 - 10 spellen voor zeelieden en piraten (+ WINACTIE!)

WINNEN WINNEN WINNEN

Ben je ook helemaal into de zeelieden en piraten na al deze leuke spellen? Goed nieuws, want ik mag van White Goblin Games een exemplaar van Alles aan Boord?! weggeven! En geloof mij, deze wil je echt graag winnen. Wil je er meer over weten, lees dan vooral ook mijn recensie van Alles aan Boord?!.

Hoe doe je mee?

 • Laat hieronder een leuke reactie achter (gebruik een geldig mailadres)
 • Volg MamavanDexenOdin op Facebook
 • Like het bericht van deze winactie op Facebook

Daarnaast zou ik het heel erg waarderen als je (niet verplicht):

 • Me ook volgt op Instagram
 • Deze winactie deelt op social media
 • Je vrienden op Facebook tagt om ook mee te doen

Deze winactie loopt tot 17 januari, op 18 januari maak ik de winnaar bekend.

allesaanboord02 - 10 spellen voor zeelieden en piraten (+ WINACTIE!)

*Deze blog in ontstaan uit een samenwerking, maar ondanks dat geef ik altijd mijn persoonlijke en eerlijke mening.

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

36 reacties

  • Het is een uitbreiding op het origineel, met net wat meer mogelijkheden enzo weer 🙂 Heel leuk iig

 1. Wat leuk! De pop-up piraat hebben wij zelf en zorgt altijd voor hilarische momenten.
  Ik doe graag met je winactie met voor mijn twee zonen!

 2. Ik doe niet mee met de win-actie want ik ben niet zo’n liefhebber van spelletjes. Maar ik vind het wel leuk om te zien dat er zo veel verschillende spellen rondom het thema piraten te koop zijn.

 3. Super leuk! Ik ga ze onthouden voor als hij in zijn piratenfase komt… We zitten nu nog in de dino fase 😉 Ik doe graag mee aan de winactie voor mijn neefje, die zit nu in zijn piratenfase!

 4. Jaaa de piraten zijn nog steeds helemaal in zo te lezen. Leuk! Wij hebben hier ook echt een piraatje in huis gehad. Playmobile, zijn bed, zelfs posters van Jack Sparrow, want dat was in zijn ogen de “echte”. De piratenfeestjes hebben wij hier thuis dan wel overgeslagen maar dat had ongetwijfeld een succes geweest haha.

 5. Wat leuk! Mijn kindjes zijn echt nog te klein voor de win-actie maar vind de spellen pop-Up piraat en visjes vangen wel erg leuk! Ik schrijf ze even op voor de aankomende verjaardag 😉

 6. Nooit geweten dat er zo veel spelletjes met zee en of piraten zijn zeg en ik snap dat ze stuk voor stuk leuk kunnen zijn.

 7. Jeetje, wat zijn er een hoop spellen rondom het thema piraten. Leuk zeg voor kids die hier fan van zijn. En spelletjes spelen, met of zonder kids, is altijd gezellig….

 8. Mieke | mieksmind on

  Bordspellen zijn altijd zo leuk om met zijn allen te doen, de laatste keer was met kerst voor mij

 9. Daisy Van Dorsselaer - MBYG on

  Gezelschapsspelletjes vind ik zo leuk ! De reizigers van Catan zou ik raag hebben 🙂

  – xx

 10. Leuke spellen zeg! Wij doen tegenwoordig ook steeds meer samen met het gezin, gezellig even voor het slapen of in het weekend. Succes allemaal met de winactie!

 11. Wat een super leuke win actie!
  Mijn dochters vinden bordspellen geweldig!
  Vind het zelf ook super om tedoen met mijn gezin!

 12. Mijn oudste zoon is heel gek op spelletjes…leuk om zoveel info op de blog te lezen. Graag maken we kans op dit stoere spel!

 13. Mijn zoon is zo’n 20 jaar te oud voor dit soort spelletjes, maar hij had ze destijds geweldig gevonden. Hij kon uren zoet zijn met zijn Fischer Price piratenschip.

  Erg leuke blog met super suggesties!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: