Top 10 best gelezen blogs 2018

15

Toen ik vorig jaar mei het bloggen weer oppakte, had ik totaal geen verwachtingen met betrekking tot de bezoekersaantallen en of er überhaupt mensen zouden zijn die interesse hadden in mijn schrijfsels. We zijn nu net iets meer dan 7 maanden verder en ik ben echt blij verrast door de hoeveelheid bezoekers die dagelijks mijn blog weten te vinden. Ondanks dat ik dus nog geen volledig jaar blog, leek het me toch leuk eens te kijken welke artikelen het populairst zijn bij mijn lezers. Daarom hieronder een top 10 van mijn best gelezen blogs van 2018. Welke heb jij daarvan gelezen?

10. Besparen op uitstapjes en dagjes weg

Op de tiende plaats staat mijn blog met tips om te besparen op dagjes weg en leuke uitstapjes. Op zich verbaasd deze mij niet heel erg, want als wij een uitje in gedachten hebben, zoek ik ook altijd eerst online naar een goede aanbieding of korting op kaartjes. Wel leuk om te zien dat mijn blog daar dus blijkbaar redelijk goed op gevonden wordt!

9. DIY: Hondenkoekjes met twee ingrediënten

Zelf hondenkoekjes bakken. Vlak nadat ik deze tutorial gemaakt had, overleed onze hond Mulan, waardoor hij een stuk later online is verschenen dan de bedoeling was. Toch heeft dit super eenvoudige recept voor hondenkoekjes het erg goed gedaan in de tijd dat hij op mijn blog staat. Hij staat maar liefst op de negende plaats! Overigens zijn deze koekjes ook uitstekend geschikt voor ratjes (die van ons smullen er ook van).

8. Zelf een (zonne)brilzakje maken – Crea-Hop

Dit was mijn eerste deelname aan de Crea-Hop, een creatieve bloghop waarbij bezoekers van blog naar blog kunnen doorklikken en op elke blog een tutorial vinden en mee kunnen doen aan een prijsvraag. Het thema was vakantie, dus koos ik voor een zonnebrilzakje! Een eenvoudig patroon, die blijkbaar regelmatig bekeken wordt.

7. En opeens hebben we geen Mulan meer…

De meest verdrietige blog die ertussen zit, het onverwacht overlijden van mijn liefste en trouwste maatje Mulan. Huilend heb ik deze blog geschreven, maar ik ben wel heel blij dat ik het gedaan heb. Hierdoor hoefde ik zelf niet honderd keer te vertellen wat er precies gebeurd is met Mulan. Ik heb van een hoop mensen gehoord dat ze hem met tranen in hun ogen gelezen hebben.

mulan10 - Top 10 best gelezen blogs 2018

6. Een dag met diabetes type 1

Ik denk dat heel weinig mensen zich realiseren hoeveel impact diabetes type 1 op het dagelijks leven heeft. Hoeveel ‘werk’ het is om alles dag in dag uit onder controle te houden. Vandaar dat ik deze blog onlangs geschreven heb. Voor mij persoonlijk wel een belangrijke blog. Ik vind het dan ook fijn om te zien dat hij het bij mijn lezers ook goed heeft gedaan. Hij staat zelfs op de zesde plek van meest gelezen blogs. In de toekomst zullen er overigens meer diabetes-blogs verschijnen.

5. Zelf speelklei maken

Een recept om je eigen speelklei te maken. Dit was één van de eerste blogs die ik schreef en deze wordt nog bijna dagelijks bekeken. Dit is tevens één van de meest gezochte blogs bij Google en andere zoekmachines. Blijkbaar is er dus nogal wat interesse in dit soort leuke DIY-projecten. Dat komt heel goed uit, want er staan er meer gepland voor komend jaar!

4. Nostalgie: Krimpie Dinkie bij de Action!

Stiekem had ik verwacht dat deze blog op nummer 1 zou eindigen, omdat dit absoluut de meest gezochte blog via Google en zoekmachines is. Grappig om te zien dat Krimpie Dinkie tegenwoordig nog zo populair is. Aan de andere kant heb ik het zelf ook wel eens gegoogled om te kijken of het nog ergens te koop was, omdat het me zo leuk leek voor Dex en Odin.

3. Waarom wij niet liegen over Sinterklaas

Een hele eerlijke blog over Sinterklaas en waarom wij onze kinderen van 5 en 3 daar de waarheid over hebben verteld. Lang niet iedereen was het daar mee eens en dat is waarschijnlijk de reden dat deze zo hoog eindigt in het lijstje met best gelezen blogs. Alle reacties die ik hierop ontvangen heb waren ook niet allemaal even leuk overigens. Maar weet je, alle ouders hebben het beste met hun kinderen voor en voeden ze op naar eigen inzicht. Je kunt het nooit met iedereen eens zijn.

2. Heel eenvoudig je eigen keycord maken

Een eigen keycord maken, iets wat ik zelf echt heel leuk vind om te doen. Vandaar dat ik er ook een leuke tutorial over geschreven heb, die erg goed is ontvangen. Ook dit soort tutorials zullen het komende jaar vaker verschijnen, want ik heb nog zoveel leuke ideeën op dat vlak en doe dit jaar mee aan een leuke creatieve challenge.

1. Waarom ik Peppa Big ongeschikt vind

Mijn best gelezen blog die me zelfs een paar ‘dreigende’ privéberichten op Facebook heeft opgeleverd (ik verzin het serieus niet). Waarom ik Peppa Big ongeschikt vind. Een blog die duidelijk met een klein korreltje zout genomen moet worden, maar waar ondanks dat niet iedereen het dus helemaal mee eens is. Wederom, je kunt het nooit altijd met iedereen eens zijn. Maar dit heeft er in dit geval wel voor gezorgd dat deze blog het beste gelezen is. Bedankt, Peppa! 😉

bestgelezen 2018 - Top 10 best gelezen blogs 2018

Op naar meer best gelezen blogs

Ik wil bij deze ook gelijk al mijn lezers nog even bedanken voor het lezen van mijn blogs en de vele reacties die ik zowel op mijn blog als via Facebook mocht ontvangen. Blijf vooral lekker lezen en reageren (ik vind reacties heel leuk)! Komend jaar ga ik hopelijk nog veel meer ‘best gelezen blogs’ schrijven. Ik heb in ieder geval nog heel veel nieuwe en leuke ideeën. Heb jij zelf ook een blog, dan ben ik overigens ook heel benieuwd naar welke blogs bij jou afgelopen jaar het best zijn gelezen.

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

15 reacties

  1. Fijn om te lezen welke blogs goed werden gelezen. Ik vond het blogbericht over Peppa Big hilarisch! Ik kan me er helemaal in vinden.

    • Ja inderdaad! Sommige blogs schrijf je zo tussendoor een keer en blijken supergoed gelezen te worden

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: