Recap December 2018 – Een drukke feestmaand

8

Gisteren hebben we niet alleen het jaar 2018 afgesloten, maar ook de maand december. Dus ook vandaag werpen we weer een blik op alle gebeurtenissen van deze afgelopen maand. Sommige dingen daarvan kon je natuurlijk ook al lezen op mijn blog, maar er zijn ook een hoop dingen die wel het vermelden waard zijn, maar waar ik geen complete blog over heb geschreven. In dit geval heeft dat er ook mee te maken dat ik wat last had van de spanningen rondom de feestdagen en ik daardoor wat minder geschreven heb. Maar goed, we maken op deze eerste dag van het nieuwe jaar weer een frisse start, vol goede voornemens en hopelijk heel veel leuke blogs! Vandaag een overzicht van december 2018.

recapdecember2018 01 - Recap December 2018 - Een drukke feestmaand

Sinterklaas Kapoentje

December 2018 begon al gelijk goed voor Dex en Odin, want Sinterklaas was natuurlijk in het land. En ondanks dat ze weten dat hij niet bestaat, was dat alsnog heel spannend. Want Sinterklaas mag dan wel niet echt zijn, de cadeautjes die ze krijgen zijn dat wel! Het eerste weekend van de maand was het wat dat betreft twee keer feest. Zaterdag vierden we het bij opa en oma, samen met nichtje Rubi en neefje Denley. Een hele stapel cadeautjes lagen er klaar voor de kinderen en die waren in no-time uitgepakt. We hadden er ook een cadeautje voor Flynn bij gelegd, want die hoort er natuurlijk ook bij. Een soort balancerend bloemetje, wat achteraf zijn nieuwe favo speeltje bleek te zijn. De kinderen zijn gruwelijk verwend en kregen onder andere de SmartGames- en HABA spelletjes die ze bij het Spellenspektakel zo geweldig vonden.

recapdecember2018 11 - Recap December 2018 - Een drukke feestmaand

Zondag vierden we thuis ‘pakjesavond’, samen met opa en zijn vriendin Melita. Weer een hele stapel cadeautjes, waarbij ik me ondertussen af ging vragen waar ik het straks allemaal ging laten! Samen met Odin ben ik van te voren ook nog een klein cadeautje voor opa en Melita gaan halen. Odin mocht uitkiezen en koos voor beide een leuke mok met daarin iets lekkers. Melita kreeg een mok met een vlinder en opa eentje met een lama (want daar houdt opa wel van volgens Odin). Na het uitpakken van de cadeautjes (wat waren ze enthousiast en blij met alles wat ze kregen), zijn we met zijn allen bij de McDonalds gaan eten. Flynn mocht ook mee, wat meteen een mooie socialisatie-gelegenheid was.

recapdecember2018 14 - Recap December 2018 - Een drukke feestmaand

Merry Xmas

Wij hebben eigenlijk heel weinig aan kerst gedaan, geen versieringen, geen kerstboom, geen kerstlichtjes en geen verplichtingen! Kerstavond zat ik zelfs heerlijk te bloggen achter mijn PC. Eerste en tweede kerstdag hebben we wel doorgebracht met familie. Een avond lekker gourmetten met mijn ouders, zusje Patricia, zwager Etienne en hun kinderen. Helaas hebben we die avond wel ‘s avonds nog de huisartsenpost moeten bellen omdat Odin zoveel pijn aan zijn kapotte billetjes had en we niet wisten wat we eraan moesten doen. Dit speelt inmiddels al twee maanden, waarbij we al meerdere keren bij de huisarts hebben gezeten en verschillende zalfjes hebben geprobeerd. Tot nu toe zonder echt resultaat. Dus na nieuwjaar toch maar weer terug ervoor.

recapdecember2018 03 - Recap December 2018 - Een drukke feestmaand

De tweede dag kwamen Edwin’s vader en Melita hierheen en hebben we de Pizzarette maar weer eens tevoorschijn gehaald. Sinds wij de Pizzarette hebben, gourmetten wij eigenlijk nooit meer thuis. Een Pizzarette stinkt en walmt veel minder en ingrediënten voor op een pizza zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan vlees om te gourmetten. Melita had het nog nooit gedaan en was zo enthousiast dat schoonvader en zij er ook één aan gaan schaffen. En Dex en Odin brachten de tweede kerstdag gewoon lekker door in hun pyjama. Maar goed, afgezien van het telefoontje naar de huisartsenpost, hebben we een heerlijke, rustige kerst gehad met lieve mensen en lekker eten.

recapdecember2018 10 - Recap December 2018 - Een drukke feestmaand

Feestelijke schoolactiviteiten

Ook op school wordt er volop aandacht besteed aan zowel Sinterklaas als kerst. Of voorál op school kan ik misschien beter zeggen, want waar wij er niet teveel aandacht aan proberen te besteden, gaan ze op school wel (jingle) all the way. Niet dat dat niet leuk is hoor, want de kids zijn super enthousiast. Maar ook super overprikkeld. Maar goed, vijf december kwam Sinterklaas dus op school. Dus de hele onderbouw stond buiten te wachten tot de goedheiligman aan zou komen en dat was dit jaar voor op een tractor. Daarna kwam Sinterklaas persoonlijk bij alle klassen langs en kreeg Odin op de peuterspeelzaal het gymtasje cadeau dat mama vorige maand heeft mogen maken.

recapdecember2018 12 - Recap December 2018 - Een drukke feestmaand

Samen met een aantal hulpouders gingen de kleuterklassen in de week voor kerst met de bus naar het Winterparadijs in Udenhout om te gaan schaatsen. Ondanks dat ik klassenouder ben, heb ik daar zelf niet bij geholpen omdat mijn evenwicht niet zo goed is en ik het risico niet wil lopen mijn polsen te breken. Patricia (klassenouder van Rubi’s klas) was wel mee geweest en heeft een aantal foto’s gemaakt van onze held op schaatsen. De donderdagavond voor de kerstvakantie was er kerstviering op school en was het de bedoeling dat elk kind zes gezonde, lekkere hapjes meenam om gezamenlijk op te eten. Ik maakte schattige kerstmannen-spiesjes voor Dex.

recapdecember2018 07 - Recap December 2018 - Een drukke feestmaand

Nog meer feest

Behalve Sinterklaas en kerst, hadden we ook nog een aantal verjaardagen op de agenda staan deze maand. Eén daarvan was de verjaardag van de vader van Edwin, die ons uitgenodigd had mee te gaan eten in een buffetrestaurant. Dit soort restaurants vind ik met de kids altijd ideaal, want ze kunnen dan pakken wat ze willen. En er was een hoekje met een bank en een groot scherm waar een tekenfilm op afgespeeld werd, dus Dex en Odin vermaakten zich sowieso wel prima. We hadden heerlijk gegeten. Wel veel te veel, maar het was ook zo lekker allemaal!

recapdecember2018 09 - Recap December 2018 - Een drukke feestmaand

Ook ons lieve neefje Denley werd december 2018 al weer twee jaar! Als Denley hier is, dan speelt hij altijd met onze grote vrachtwagen en twee autos van Little Tikes. Die gebruikt hij het liefst als loopauto. Het was dus niet heel moeilijk om dit jaar een cadeautje voor hem te bedenken. Het werd de vrachtauto met daarin een gele en een rode auto van Little Tikes. We hadden Flynn meegenomen naar de verjaardag en in een aparte ruimte in zijn bench gezet, omdat hij nog niet zo heel lang alleen kon blijven. Dat heeft hij boven verwachting goed gedaan! Dex en Odin hebben zich vooral vermaakt met het maken van een gigantisch schilderij op een houten plaat. Die zou later die dag nog geveild kan worden, liet de schoonvader van Patricia ons weten. 😉

recapdecember2018 05 - Recap December 2018 - Een drukke feestmaand

Puppekind Flynn

Flynn heeft ook een groot deel van december 2018 in beslag genomen. Zo kreeg hij zijn eerste inenting, zijn eerste puppycursus en kregen Edwin en ik ook het eerste deel van onze ‘Puppy Survival Cursus’. We zijn ook druk bezig met het opvoeden en zindelijk krijgen van onze eigenwijze border collie. Vooral dat laatste gaat nog niet helemaal vlekkeloos (mag je letterlijk nemen). Maar we gaan er nog steeds vanuit dat het uiteindelijk allemaal goed komt. Het is verder wel een heel lief en leergierig hondje dat op commando al kan zitten, liggen, een pootje kan geven en kan high-fiven. Oh, en als ik hem roep komt hij ook heel enthousiast aangestormd.

recapdecember2018 13 - Recap December 2018 - Een drukke feestmaand

Wat gebeurde er nog meer in december 2018

Zoals je al kon lezen, is Odin deze maand voor het eerst naar de bioscoop geweest. We bezochten namelijk de Nick Jr. Winterbios bij Pathé waar een heuse Paw Patrol-film gedraaid werd. Samen met Linda, tante Rina en de kinderen gingen we voor de tweede keer naar het Ontdekstation013. Waar Dex en Odin onder andere hielpen met het maken van (te zure) limonade, als ware kunstenaars tekenden op een Wacom-tablet en knutselden in de scraphoek.

recapdecember2018 02 - Recap December 2018 - Een drukke feestmaand

Thuis speelden we spelletjes, zowel digitaal als leuke gezelschapsspelletjes. We hebben onszelf verwend met een PlayStation 4, waardoor we nu alle drie de consoles van de huidige generatie weer in ons bezit hebben (geek-alert). En Dex kreeg ein-de-lijk zijn Nintendo Switch-game Minecraft, als beloning voor zijn derde verloren tand. Hiervoor moesten we wel de nodige winkels af, want blijkbaar was dat spelletje overal uitverkocht. Note to self: eerst beschikbaarheid checken voordat je iets beloofd. Ikzelf speel momenteel trouwens Fallout 76 op de Xbox One en Edwin God of War op onze nieuwste aanwinst.

recapdecember2018 04 - Recap December 2018 - Een drukke feestmaand

Pechvogel Odin

Odin was deze maand overigens wel de grootste pechvogel. Hij kreeg de iPad op zijn teen waardoor die zwart werd en doorgeprikt moest worden. Zijn vinger raakte behoorlijk ontstoken, dus die moest steeds in een soda-badje en verbonden worden met zalf en om te voorkomen dat er vuil in kwam. En dan zijn billetjes nog die al twee maanden kapot zijn en pijn doen. Daar stond dan wel tegenover dat de jongens extra vaak een pyjama-dag hebben gehad deze maand, iets wat we normaal eigenlijk zelden doen. En dat we Odin af en toe bij ons hebben laten slapen.

recapdecember2018 08 - Recap December 2018 - Een drukke feestmaand

Best gelezen blogs van December 2018

Tot slot sluit ik deze blog weer af met een lijstje van de meest gelezen blogs van december 2018. Dat mijn Peppa Big-blog er ineens weer tussen staat verbaasd me een beetje. Maar grappig om te zien, waarschijnlijk is die afgelopen maand ergens gedeeld op Facebook ofzo.

  1. Waarom ik niet van kerst houd
  2. Waarom ik Peppa Big ongeschikt vind
  3. Flynn en zijn eerste week thuis
  4. 8 tips om goedkoop boeken te lezen
  5. Zelf kristal zeepjes maken van de Action

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

8 reacties

  1. Een gelukkig nieuw jaar toegewenst. Wat een drukke en een gezellige maand heb je gehad. Ik ga straks nog je meestgelezen artikelen lezen.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: