1000 vragen aan jezelf #16

1

De zestiende 1000 vragen aan jezelf. Ja, deze had vorige week zondag al gemoeten en ja het is afgelopen week sowieso heel stil geweest op mijn blog. Laten we het op de spanningen vanwege de feestdagen houden. Daar kan ik gewoon niet zo goed mee overweg, ondanks dat we kerst eigenlijk niet eens vieren. Maar goed, bij deze dus de vragen 151 tot en met 160, waaronder de vragen of ik zou kunnen samenwonen met mijn vrienden/vriendinnen en wat mijn grootste tekortkoming is.

  • 151. Waar zou je beroemd mee willen zijn?

   Ik weet niet of ik echt de ambitie heb om beroemd te zijn, het lijkt me helemaal niks om overal maar herkend te worden en niet meer rustig over straat te kunnen. Daarnaast ben ik daar ook veel te introvert voor, mensen die je steeds aanspreken en zo. Ik bedoel het valt niet mee om niet op te vallen als je beroemd bent toch? Maar goed, als ik echt zou moeten kiezen, dan zou ik een beroemde blogger willen zijn, dat is namelijk waar mijn hart ligt.

  • 152. Hoe voelt het om afgewezen te worden?

   Je kunt op zoveel verschillende vlakken afgewezen worden en ik denk dat er geen één moment is waarbij een afwijzing leuk is. Behalve misschien als je afgewezen wordt voor deelname aan de Hunger Games… Een afwijzing voor een baan of opleiding is bijvoorbeeld heel erg rot, maar afgewezen worden door iemand waar je heel veel om geeft is nog vele malen pijnlijker. Dus ja, hoe het voelt? Rot, pijnlijk, verdrietig, klote, verschrikkelijk?

  • 153. Wie wil je beter leren kennen?

   Wie ik beter zou willen leren kennen… Ik heb niet echt één bepaald persoon in gedachten die ik beter zou willen leren kennen, maar ik ben wel altijd heel erg geïnteresseerd in hoe anderen denken, wat hun beweegredenen zijn en hoe ze zijn geworden wie ze zijn. Dus ik denk dat ik in het algemeen mensen graag beter wil leren kennen. Niet alle mensen overigens, er zijn ook mensen waar ik het liefst zo min mogelijk over weet. Maar goed, dat heeft iedereen denk ik wel.

  • 154. Ruik je altijd lekker?

   Lekker gênante vraag dit. Ik denk dat niemand altijd lekker ruikt toch? Daarnaast draag ik eigenlijk zelden parfum, dus ik doe ook niet heel erg veel moeite om lekker te ruiken. Ik hoop eigenlijk vooral dat ik nooit stink, dat is dan weer de andere kant. Als ik ‘s nachts een hypo (lage suiker) heb, dan merk ik dat vaak doordat ik heel erg ga zweten (en door mijn sensor die alarm geeft) en ik moet toegeven dat dat niet heel fijn ruikt. Wist je overigens dat angstzweet erger stinkt dan zweet door bijvoorbeeld het sporten? Ik denk dat hypo-zweet ook onder angstzweet valt, omdat het wel voelt alsof het angstzweet je uitbreekt.

  • 155. Hoeveel boeken lees je per jaar?

   Toevallig ben ik de boeken die ik lees sinds een paar maanden bij aan het houden in GoodReads en heb ik er de afgelopen drie maanden ruim dertig gelezen. Als je dat doortrekt dan red ik er makkelijk meer dan 100 in een jaar. Ik denk ook dat ik daar maar gelijk mijn Reading Challenge van 2019 van ga maken, 100 boeken in een jaar. Of zal ik er 119 van maken, omdat het het jaar 2019 is? Ik lees overigens vanalles, maar vooral thrillers, fantasy en young adult. Momenteel ben ik met een ecothriller bezig, De Zwerm, een boek van ruim 900 bladzijden!

boeken03 - 1000 vragen aan jezelf #16
  • 156. Google je jezelf?

   Ja natuurlijk! Niet omdat ik mezelf zo interessant vind, maar omdat ik het vooral belangrijk vind dat ik weet wat anderen tegenkomen als ze mijn naam Googlen. Heel erg veel komt er dan overigens niet naar boven, gezien mijn online aanwezigheid is het zelfs erg weinig. Misschien omdat ik ook veel onder mijn nickname heb geschreven vroeger en op mijn blog ook niet overal mijn achternaam erbij vermeld. Maar ja dus, ik Google mezelf regelmatig. En mijn blog ook, om te controleren hoe makkelijk die vindbaar is in Google. (Beter dan mijn volledige naam, jeej!)

  • 157. Welke historische gebeurtenis had je graag met eigen ogen gezien?

   De allereerste maanlanding van Neil Armstrong. Maar al had ik in die periode al geleefd, dan had ik het alsnog niet met eigen ogen kunnen zien tenzij ik ook in die raket zat. En ik wordt al claustrofobisch van het idee. Maar goed, het lijkt me wel een heel erg bijzonder en gaaf moment om met eigen ogen te kunnen zien. Of als ik nog verder terug in de tijd zou kunnen, het bestaan van de dinosauriërs. Maar dan wel vanaf een veilige afstand, in een helikopter of zo.

  • 158. Zou je met je vrienden/vriendinnen kunnen samenwonen?

   Ik ben natuurlijk heel erg op mezelf, maar ik woon nu ook samen met mijn man, en wij zijn ook een soort van ‘beste vrienden’ toch? En met mijn beste vriendin zou ik denk ik ook wel samen kunnen wonen. Zolang ik maar een plekje voor mezelf heb om me af en toe terug te kunnen trekken. Overigens zou ik niet zomaar met iedereen samen kunnen wonen, ik zou er bijvoorbeeld niet aan moeten denken om op kamers te moeten en badkamer/keuken met anderen te moeten delen.

  • 159. Praat je tegen voorwerpen?

   Daar heb ik mezelf eigenlijk nog nooit op kunnen betrappen. Wel praat ik tegen onze hond Flynn en heel veel tegen mezelf. Zoals nu, waardoor het misschien lijkt alsof ik tegen mijn computerscherm praat. Maar nee, praten tegen voorwerpen doe ik niet. Vroeger praatte ik trouwens wel tegen knuffels, al zag ik die toen niet als voorwerpen.

  • 160. Wat is je grootste tekortkoming?

   Geen idee of het echt mijn grootste tekortkoming is, maar het is wel een eigenschap waar ik (en waarschijnlijk mijn omgeving) regelmatig last van heb: mijn obsessieve drang naar controle en perfectie. Een perfectionistische controlefreak, zo noem ik mezelf dan ook vaak. Ik weet niet of het altijd per se een nadeel of tekortkoming is, maar het leven zou een stuk makkelijker zijn als ik dit wat meer los kon laten.

  En een vraag voor jou

  Tot zover vraag 151 tot en met 160. Op de vragen 141 t/m 150 gaf ik twee weken terug antwoord en in de volgende 1000 vragen aan jezelf beantwoord ik (weer netjes volgende week) de vragen 161 tot en met 170. En natuurlijk heb ik ook voor jou nog een vraag: wat is jouw grootste tekortkoming?

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

1 reactie

 1. Super leuk! Nu wil ik dit zelf ook gaan doen.
  Mijn grootste tekortkoming is dat ik moeilijk nee zeg en zo vaak mn grenzen over ga.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: