Naar PAW Patrol Mighty Pups in de bioscoop

0

Wij hebben hier twee grote PAW Patrol-fans in huis. Elke aflevering van PAW Patrol is al minimaal tien keer bekeken en alles waar deze heldhaftige (maar stiekem ook schattige) pups op staan willen Dex en Odin hebben. Verjaardagen worden in PAW Patrol-thema gevierd en het gelijknamige Nintendo Switch spel dat ze met Sinterklaas gekregen hebben, was binnen een week uitgespeeld. Toen we erachter kwamen dat er momenteel een heuse PAW Patrol-film in de bioscoop draait, wisten we gelijk wat Odin’s eerste bioscoopfilm zou gaan worden. Juist ja, PAW Patrol Mighty Pups!

Eerste bioscoopervaring

Dex was ook ongeveer drie jaar oud toen hij voor het eerst mee naar de bioscoop mocht. Toen bezochten we de film Angry Birds, die ik zelf overigens ook erg leuk vond en welke we onlangs nog als DVD gekocht hebben. Gewoon omdat het Dex zijn eerste bioscoopfilm was. Om diezelfde reden hecht ik ook nog steeds emotionele waarde aan de DVD van Belle en het Beest. Mijn eerste bioscoopfilm, samen met mijn nichtje en (nog steeds) beste vriendin Linda. Maar goed, terug naar Odin zijn eerste bioscoopervaring, de Nick Jr. Winterbios bij Pathé met naast de film PAW Patrol Mighty Pups ook een nieuwe aflevering van de tekenfilmserie Top Wing.

pawpatrolbios01 - Naar PAW Patrol Mighty Pups in de bioscoop

Popcorn eten en film kijken

Onderweg er naartoe waren Dex en Odin vooral heel erg vol van de popcorn die we ze beloofd hadden. Ieder een eigen zakje zouden ze krijgen en wat te drinken erbij. Terwijl we zaten te wachten tot de film zou beginnen, wiebelden de jongens gespannen op en neer in de comfortabele bioscoopstoelen. Dex had thuis overigens al heel lief uitgelegd aan Odin wat een bioscoop precies inhield, dat je in een heel donkere zaal op een héél groot scherm film kon kijken. En ondertussen natuurlijk popcorn kon eten, want laten we vooral de popcorn niet vergeten.

De voorstelling begon met een nog niet op tv vertoonde aflevering van Top Wing. Top Wings gaat over de avonturen van vier heldhaftige jonge vogeltjes die op de Top Wing-academie opgeleid worden tot reddingsteam. Nu moet ik heel eerlijk zeggen dat ik die serie nog niet eerder gezien heb, maar er ook niet heel erg enthousiast over was. Een soort van light versie van PAW Patrol met andere personages, was het eerste dat bij me opkwam. Dex en Odin vonden Top Wing ook niet heel erg interessant, want die vroegen al een paar keer wanneer PAW Patrol zou beginnen. Logisch, want daar kwamen we ook voor.

PAW Patrol Mighty Pups

Toen het eindelijk zover was, staarden beide jongens vanuit hun bioscoopstoelen aandachtig naar het grote scherm, waar de pups spectaculairder dan ooit hun opwachting maakten. In deze allereerste PAW Patrol-film wil Burgemeester Humdinger als eerste burgemeester naar de maan. Hiervoor heeft zijn geniale (maar irritante) neefje Harold een raket gebouwd, die per ongeluk zonder Burgemeester Humdinger gelanceerd wordt. Tot overmaat van ramp raakt de raket een meteoriet die op zijn beurt weer met hoge snelheid op Avonturenbaai afkomt. De pups proberen dit te voorkomen, waarbij ze magische krachten krijgen die hun eigen talenten vele malen versterken.

Ditzelfde geldt voor de uitkijktoren die opeens boven Avonturenbaai zweeft en Humdinger’s neefje Harold, die nog slimmer wordt. Burgemeester Humdinger wil uiteraard ook magische krachten en een spannende strijd om de gloeiende, magische meteoriet volgt. Zoals in de episodes van PAW Patrol, zit er ook in PAW Patrol Mighty Pups de nodige humor verwerkt. Dit kan ik ook opmaken aan het regelmatige gegiechel van Dex in de stoel naast mij. Odin zat vooral bijna ademloos te kijken, diep onder de indruk van de film (en waarschijnlijk ook de bioscoop op zich).

pawpatrolbios03 - Naar PAW Patrol Mighty Pups in de bioscoop

Misselijk van het snoepen

Na het meer dan geslaagde bioscoopbezoekje mochten Dex en Odin (papa en mama natuurlijk ook) nog een donut uitkiezen bij Dunkin’Donuts, die we daar lekker opgegeten hebben. Na een bak popcorn en een mierzoete, maar wel heel lekkere, donut klaagde Dex dat hij een beetje misselijk was en dat dat waarschijnlijk kwam omdat hij teveel gesnoept had. Dat weet ik wel zeker jongen, maar een keertje te veel snoepen moet kunnen toch? Odin vroeg zich vooral af of we de volgende dag nog een keertje naar de bioscoop zouden gaan.

Ga jij wel eens naar de bioscoop met de kinderen en welke films hebben dan jullie voorkeur? Zijn jouw kids ook zo fan van PAW Patrol, dan kun je de Nick Jr. Winterbios met de tekenfilm PAW Patrol Mighty Pups nog steeds bekijken bij Pathé. Zeker even doen als je in de gelegenheid bent, want ook voor volwassenen is het geen straf om hem te zien. Benieuwd waar onze kids nog meer graag naar kijken, bekijk dan ook de Netflix-tips van Dex en Odin even.

pawpatrolbios04 - Naar PAW Patrol Mighty Pups in de bioscoop

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: