1000 vragen aan jezelf #15

7

Nummer vijftien van de 1000 vragen aan jezelf. Inmiddels heb ik hiermee al 150 persoonlijke, grappige, lastige en leuke vragen beantwoord. En daar ga ik vrolijk mee verder tot we de 1000 bereikt hebben. Vandaag de vragen 141 tot en met 150, met onder andere een antwoord op de vraag welke superkracht ik zou willen hebben. Daarnaast beantwoord ik ook de vragen welke landen ik nog wil bezoeken en of ik wel eens gesprekken met mezelf voer. Benieuwd naar mijn antwoorden, of naar de vragen om ze zelf ook te beantwoorden? Lees dan snel verder!

  • 141. Welke landen wil je nog bezoeken?

   Ik ben niet zo dol op reizen, dus veel verder dan Zweden en Duitsland zijn we de afgelopen jaren niet geweest. Maar als ik minder op zou zien tegen reizen en dan vooral vliegen, dan zou Gambia het eerste land zijn waar ik naartoe zou willen. Vooral om mijn sponsorkindje Fatou te kunnen ontmoeten, maar ook omdat het me gewoon een erg mooi land lijkt. Een ander land dat al jáááren hoog op mijn lijstje staat is Japan, vanwege de mooie cultuur, de manga/anime, Harajuku en games. Verder lijkt Amerika me ook geweldig en zou ik graag eens naar Ierland gaan, omdat dat toch het land is waar de Border Collies vandaan komen. Daarnaast is Ierland ook nog wel te realiseren zonder vliegreis.

  • 142. Welke superkracht zou je willen hebben?

   Over welke superkracht ik zou willen beschikken… Als ik een superkracht zou mogen kiezen, zou ik voor teleportatie gaan. Hoef ik nooit meer met de auto ergens heen en ben ik altijd in een seconde op de plaats van bestemming. Hiermee zou ik ook mijn aversie voor reizen mee oplossen, want als ik toch kan teleporteren dan kan ik op een vrije middag ook gewoon even naar Japan of Gambia gaan. Tijdreizen lijkt me overigens ook wel een fijne superkracht, of met dieren praten… maar ik denk dat teleportatie gewoon ook het meest praktisch is in het dagelijks leven.

  • 143. Wanneer kon je wel door de grond zakken?

   Er zijn vast wel verschillende schaamtevolle momenten te bedenken, vaak als gevolg van de onschuldige eerlijkheid van de kinderen. Maar wanneer ik echt door de grond kon zakken weet ik zo snel niet… Nu probeer ik dat soort situaties ook altijd heel erg te voorkomen en te ontwijken, wat me tot nu toe blijkbaar redelijk goed af gaat.

  • 144. Van welk liedje word je altijd vrolijk?

   Ik weet niet of ik echt een feel-good nummer heb. Ik luister dagelijks muziek tijdens het wandelen maar heb al maanden dezelfde playlist op Spotify (dus misschien moet ik dat maar eens op gaan zeggen en de nummers gewoon op mijn telefoon zetten). Maar goed, als ik dan toch een nummer moet kiezen waar ik vrolijk van word, is het denk ik So What van Pink. Van Pink heb ik sowieso meerdere nummers in de playlist staan.

  • 145. Hoe flexibel ben je?

   Als met flexibel bedoeld wordt hoe lenig ik ben, dan ben ik totaal niet flexibel en ben dat ook nooit geweest. Maar als het gaat om flexibiliteit wat betreft de dagelijkse planning en daar makkelijk vanaf te kunnen stappen…dan ben ik denk ik nog steeds niet extreem flexibel. Ik vind het fijn als dingen gaan zoals ik ze in mijn hoofd heb, en moet bij grote veranderingen dan echt even omschakelen. Niet dat ik dat niet kan, maar blij word ik daar niet van.

japan01 - 1000 vragen aan jezelf #15
  • 146. Is er een vreemde eetcombinatie waar je dol op bent?

   Geen hele rare, maar niet zo heel gebruikelijk in Nederland: peanut butter jelly sandwich. Oftewel een boterham met pindakaas en jam. Andere combinaties die ik lekker vind zijn krentenbollen met kaas/suiker en brood met kaas/appelstroop. Niet echt wereldschokkend toch? Ik heb overigens nog een vreemde eetgewoonte, of eerder drinkgewoonte, en dat is mijn Cola Light/Zero verslaving. Dat is ’s morgens dan ook ook het eerste dat ik binnen krijg.

  • 147. Wat doe je als je in de rij moet wachten?

   Ehm… wachten? En als de kids erbij zijn probeer ik die ondertussen rustig te houden en te vermaken zodat ze ook netjes blijven wachten. Ik vind wachten op zich nooit zo erg, tenzij ik heel veel haast heb, want dan zul je altijd zien dat ik net de verkeerder rij bij de kassa heb uitgekozen. Hele lange wachtrijen (zoals bijvoorbeeld bij een attractie in de Efteling) probeer ik overigens zoveel mogelijk te voorkomen, maar dat heeft meer te maken met het feit dat ik niet zo van die drukte houd.

  • 148. Ben je leuker in de spiegel of op foto’s?

   Dit is echt een grappige vraag, want ik vind inderdaad dat ik er in de spiegel altijd ‘beter’ uitzie dan op een foto. Je zou denken dat dat raar is omdat zowel een foto als een spiegelbeeld een letterlijke kopie van jezelf zijn. Maar ik heb opgezocht wat de reden is dat veel mensen zichzelf raar op een foto vinden staan, terwijl anderen jou op diezelfde foto juist wel mooi vinden. Dat heeft te maken met het feit dat jij jezelf ‘live’ altijd in spiegelbeeld ziet en die gespiegelde versie dus jouw werkelijkheid is, terwijl een foto niet gespiegeld is. Anderen zien je juist altijd niet-gespiegeld, hierdoor komt het beeld dat ze op de foto zien helemaal overeen met hoe ze jou kennen.

  • 149. Kies je voor minder eten of meer sporten?

   Als ik moet kiezen, dan ga ik voor meer sporten. Of in mijn geval dus meer wandelen. Ik vind eten te lekker om dat te verminderen en daarnaast eet ik al niet eens heel veel. Maar gelukkig ben ik momenteel tevreden over mijn gewicht en mijn lichaamsbeweging, dus hoef ik deze keuze helemaal niet te maken.

  • 150. Voer je vaak gesprekken in je hoofd?

   Ja, ik heb letterlijk dagelijks complete conversaties met mezelf in mijn hoofd en soms betrap ik me erop dat ik het ook hardop doe. Maar gelukkig is dit blijkbaar heel normaal en het is ook heel goed om tegen een soort van intern stemmetje te praten. Ik doe ook veel aan zelfreflectie, waarbij je in principe ook tegen jezelf praat en jezelf motiveert of coacht. Niks mis mee dus.

  En een vraag voor jou

  Tot zover vraag 141 tot en met 150 voor deze zondag. Op de vragen 141 t/m 150 gaf ik vorige week antwoord en in de volgende 1000 vragen aan jezelf beantwoord ik de vragen 151 tot en met 160. En natuurlijk heb ik ook voor jou nog een vraag: over welke superkracht zou jij graag beschikken?

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

7 reacties

 1. dat flexibel zijn is heel herkenbaar. hier moeten de dingen het liefste gaan zoals ik ze in mij hoofd heb haha en superkrachten, pfff dan heb ik wel een paar wensen.

 2. Wat leuke vragen! Als ik een superkracht zou hebben, zou ik graag kunnen vliegen en kan snel hier en daar wat te doen in een keer ha..ha…

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: