1000 vragen aan jezelf #14

6

De veertiende 1000 vragen aan jezelf al weer. Het blijft leuk om ze te beantwoorden en er zitten zoveel vragen tussen die ik nog nooit eerder heb beantwoord, omdat ze je eigenlijk nooit gesteld worden. Deze zondag beantwoord ik onder andere de vragen of ik makkelijk om hulp vraag, met welke beroemdheid ik een dag door zou willen brengen en of ik wel eens iets gestolen heb. Lees je weer mee? En voel je ook vooral vrij om de vragen zelf ook te beantwoorden!

  • 131. Met welke beroemdheid zou je een dag willen doorbrengen?

   Goh, ik zou het niet weten… Tellen auteurs ook als ‘beroemdheden’? Want in dat geval zou ik graag een dag door willen brengen met Tess Gerritsen, in de hoop van haar zoveel mogelijk tips en advies te krijgen op het gebied van schrijven. Daarnaast lijkt het me ook gewoon een erg leuke en sympathieke vrouw en was ze voordat ze ging schrijven internist, wat ik vanuit mijn diabetes dan ook wel weer interessant vind.

  • 132. Ben je weleens verliefd geweest op een (onbereikbare) beroemdheid?

   Nee nog nooit, maar ik ben over het algemeen ook nooit zo onder de indruk van beroemdheden. Ik heb natuurlijk wel favo acteurs, auteurs, zangers et cetera, maar niet op zo’n manier dat ik daar echt tegenop kijk. Daarnaast word ik ook niet zo heel snel verliefd en moet ik daarvoor iemand toch ook echt wel persoonlijk kennen. Wat bij een onbereikbare beroemdheid sowieso al nooit aan de orde is.

  • 133. Wat is je droomberoep?

   Mijn droomberoep is auteur. Ik zou echt dolgraag (kinder)boeken schrijven, een ambitie die ik al heb sinds ik heel jong ben. Het is er tot nu toe niet van gekomen, maar dat wil niet zeggen dat het nooit gaat gebeuren. Blogger staat overigens op een goede tweede plaats en daarmee ben ik aardig goed op weg al zeg ik het zelf!

  • 134. Vraag je makkelijk om hulp?

   Of ik makkelijk om hulp vraag? Dat denk ik niet. Ik los dingen het liefst gewoon zelf op. Niet alleen omdat ik me ervoor schaam, maar ook omdat ik zo’n gigantische control freak ben en daarnaast ook nog extreem perfectionistisch. Met andere woorden, ik geef dingen niet graag uit handen en als ik dat al doe, dan is de kans klein dat het gebeurt volgens mijn hoge eisen. Erg lastig soms, maar het is in ieder geval iets dat ik weet van mezelf.

  • 135. Wat kun je maar niet weggooien?

   Moet ik echt antwoord geven op deze vraag? Er zijn namelijk heel veel dingen die ik niet weg kan gooien. Ik ben iemand die redelijk snel een emotionele waarde hangt aan dingen. Zo kan ik mijn allereerste knuffel niet weggooien, bepaalde babykleding van de kinderen en brieven, kaarten en dagboeken van ‘vroeger’. Daarnaast zie ik in heel veel dingen ook potentiële creatieve projecten, waardoor ik mooie glazen potjes altijd bewaar, oude gordijnen/dekbedovertrekken/tafelkleedjes en de verpakking van Chocolonely repen (want ja daar kun je echt hele leuke etuitjes van maken).

juffencadeau07 - 1000 vragen aan jezelf #14
  • 136. Welke site bezoek je dagelijks?

   Sites die ik dagelijks bezoek zijn onder andere Facebook en natuurlijk mijn eigen blog. Verder volg ik ook dagelijks diverse andere blogs en is Pinterest een grote favoriet. Op Pinterest kan ik dan ook echt uren en uren rondkijken. Andere sites die toch wel bijna dagelijks even gecheckt worden zijn Aliexpress en Marktplaats. Niet eens om altijd wat te kopen, maar het is gewoon leuk om er rond te kijken.

  • 137. Zijn de beste dingen in het leven gratis?

   Dat ligt er natuurlijk een beetje aan hoe je het bekijkt. Wat versta je onder ‘beste dingen’. Eén van de beste dingen vind ik bijvoorbeeld het bestaan van insuline. Simpelweg omdat ik dat nodig heb om te overleven. En dat is helaas niet gratis. Ik kwam er onlangs achter dat insuline één van de duurste vloeistoffen ter wereld is, het staat zelfs op de beste plaats. Maar er zijn zeker wel hele fijne dingen die wel gratis zijn, zoals een knuffel of kus van Dex en Odin, een wandeling op een zonnige dag of een fijn gesprek met een vriendin.

  • 138. Heb je weleens iets gestolen?

   Dit is een vraag waar ik echt heel kort antwoord op kan geven, want ik heb nog nooit iets gestolen. Ik zou het om eerlijk te zijn ook niet eens durven. Ik voel me al super ongemakkelijk als ik er bij het boodschappen doen uit gepikt wordt voor een controle bij de zelfscan-kassa’s, terwijl ik zeker weet dat ik alles gewoon netjes heb gescand.

  • 139. Welk gerecht schotel je gasten vaak voor?

   Zo vaak krijgen wij eigenlijk geen gasten te eten. Als er al iemand komt eten is het meestal een vriendje of vriendinnetje van Dex tussen de middag uit school. En de keren dat we wel gasten te eten hebben, dan halen we 9 van de 10 keer de Pizzarette tevoorschijn zodat iedereen zijn eigen pizza’s kan bakken. Vind ik ook véél leuker dan dat ik mezelf de halve dag uit moet sloven in de keuken om indruk te maken op mijn gasten. Ik ben dan ook niet echt een keukenprinses.

  • 140. In welke winkel wil je wel één minuut gratis winkelen?

   In de grote Intertoys XL in Tilburg! Daar komen we regelmatig, dus ik weet precies waar alles staat. Ik zou dan vooral voor games, spelletjes, Lego en Playmobil gaan. Maar daar zou één minuut dan wel weer veel te weinig voor zijn ben ik bang, dat ben ik aan die winkel doorrennen al kwijt. Wat dat betreft zou een kleinere Intertoys dan fijner zijn, maar in ieder geval een speelgoedwinkel dus. Daar hebben ze voor zowel de kinderen als voor Edwin en mij meer dan genoeg leuke dingen.

  En een vraag voor jou

  Dat waren de tien ‘1000 vragen aan jezelf’ vragen van deze zondag weer. Op vraag 121tot en met 130 gaf ik vorige week antwoord en over precies een week beantwoord ik de vragen 141 tot en met 150. Mijn vraag aan jou deze week is: Vraag jij makkelijk om hulp? Of los je het net als mij ook het liefst zelf op?

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

6 reacties

 1. Wat een mooie vragen elke keer en nog echte nadenkers ook. Ik kan slecht de eerste kleding van de kinderen weg doen, die eerste pakjes liggen boven te verstoffen 🙂 maar weggooien, ho maar.

 2. Wat een leuke vragen zeg! Ikzelf ben geen kei in om hulp vragen. Heb snel het idee dat ik er anderen mee belast. Ook al belast ik mezelf soms teveel door niet om hulp te vragen…
  Oh, enne… hoe maak je leuke etuis van Tony’s repen?

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: