1000 vragen aan jezelf #13

2

Vorig weekend wist een kleine pluizige tornado mij ervan te weerhouden om de 1000 vragen aan jezelf in te vullen. Maar deze zondag heb ik er toch weer tien ingevuld, tien vragen uit de 1000 vragen aan jezelf van het tijdschrift Flow. Deze week onder andere de vraag of ik altijd zeg wat ik denk, of ik oud zeer heb en wat mijn grootste overwinning is. Ik heb trouwens al een paar keer de vraag gehad waar ik dit leuke boekje dan gevonden heb. Het zat in Flow 4 van 2015 en die editie is, inclusief het vragenboekje, nog steeds verkrijgbaar via de website van Flow. Dus voor degene die hem ook graag willen hebben, you’re welcome!

  • 121. Verkies je weleens je werk boven de liefde?

   Dat is een lastige vraag, want natuurlijk staat mijn gezin, mijn grote liefdes, altijd op nummer 1. Maar goed, er moet soms ook wel gewerkt worden of deadlines worden gehaald, dus in dat geval moet ik mijn aandacht toch echt op mijn werk richten. Ik denk overigens dat dat bij iedereen zo gaat toch, je kunt niet op elk willekeurig moment je werk opzij schuiven. Maar als het erop aan komt, dan is de keuze niet moeilijk en draait alles om liefde.

  • 122. Waarvoor ben je je ouders dankbaar?

   Ik heb heel veel om mijn ouders dankbaar voor te zijn. Niet alleen hebben ze me op de wereld gezet, maar ze hebben me ook deels gemaakt tot wie ik nu ben, met (in mijn ogen) goede normen en waarden. Daarnaast zijn ze er ook altijd voor me geweest toen ik heel erg ziek was, letterlijk dag en nacht als dat nodig was. En ik weet hoe zwaar dat voor ze geweest moet zijn. Dus ja, ik heb alle reden ze daar dankbaar voor te zijn.

  • 123. Zeg jij altijd wat je denkt?

   Nee, ik zeg lang niet altijd wat ik denk. Ik ben wel altijd eerlijk en zal geen dingen zeggen die ik niet meen of waar ik zelf niet achter sta. Maar ik zeg heel veel dingen die in mijn hoofd op komen gewoon niet. Dingen waar ik anderen (onnodig) mee zou kwetsen, dingen die niet relevant zijn voor anderen, of dingen waar anderen gewoon niks mee te maken hebben. En dat is redelijk veel, want mijn hoofd maakt dagelijks overuren.

  • 124. Heb je vaak de tv aan zonder dat je kijkt?

   Nee ik heb eigenlijk zelden de televisie aan staan. Als hij aanstaat dan is het meestal ook nog voor de kinderen, die kijken verschillende filmpjes op Netflix. Wat dat betreft staat hij dan overigens wel eens aan zonder dat er naar gekeken wordt, want Dex en Odin spelen dan ondertussen vaak en kijken met een half oog.

  • 125. Welk oud zeer heb je?

   Oud zeer… Ik heb genoeg dingen uit het verleden die me verdriet hebben gedaan, maar bij oud zeer denk ik toch aan iets waar je nu nog steeds veel last van hebt. En dat kan ik me eigenlijk niet bedenken. Niet dat ik nooit verdrietig word als ik terugdenk aan bepaalde periodes van mijn leven, maar niks wat ik echt ‘oud zeer’ zou noemen. Uiteindelijk heeft alles wat ik meegemaakt heb ervoor gezorgd dat ik ben wie ik ben en sta waar ik nu sta in het leven.

liefde001 - 1000 vragen aan jezelf #13
  • 126. Wat koop je van je laatste tien euro?

   Waarschijnlijk hetzelfde als ik praktisch met al het geld doe, dus dan zou ik iets leuks voor de kinderen kopen. Eén of ander prul waar ze dolgelukkig van worden. Zo kreeg Dex afgelopen week een squishy en een knuffel in één in zijn schoentje en zei tegen mij: Ik ben er zo blij mee dat ik er bijna van moet huilen. Zoiets is je laatste geld toch absoluut waard.

  • 127. Word je snel verliefd?

   Nee ik word eigenlijk helemaal niet zo snel verliefd. Ik moet iemand sowieso eerst beter leren kennen voordat ik er verliefd op zou kunnen worden, omdat ik op dat vlak echt voor iemands karakter val en niet voor het uiterlijk. Maar echt heel relevant is dat niet, want ik ben inmiddels al ruim acht jaar gelukkig met Edwin.

  • 128. Waar denk je aan voordat je in slaap valt?

   Oh jeej, waar denk ik niet aan? Als ik ga slapen dan komen de meest vreemde en uiteenlopende gedachten voorbij. Dat kunnen praktische dingen zijn, lijstjes van wat ik nog moet doen, goede ideeën voor mijn blog, herinneringen, de planning voor de rest van de week, dingen die ik niet mag vergeten, etc etc. En soms verzin ik gewoon complete verhalen terwijl ik wacht tot ik in slaap val.

  • 129. Wat is je favoriete dag van de week?

   Ik heb niet echt een favoriete dag, elke dag heeft wel zo zijn voordelen denk ik. Maar als ik er echt eentje moet kiezen is dat denk ik de vrijdag, Dex hoeft dan maar een halve dag naar school en Edwin is om de week vrij zodat we dan ’s middags iets leuks kunnen gaan doen. De dinsdag is overigens ook wel een favo-dag, dan gaat Odin ’s morgens naar de peuterspeelzaal en ga ik met mijn moeder eerst wandelen en daarna vaak een kringloopwinkel bezoeken.

  • 130. Wat is je grootste overwinning?

   Mijn grootste overwinning is het genezen van een eetstoornis, waar ik inmiddels al weer bijna tien jaar vanaf ben. Toen ik zo ziek was, had ik nooit verwacht dat ik er ooit helemaal van zou genezen of dat ik het (in combinatie met mijn diabetes type 1) zelfs zou overleven. Daar waren meerdere mensen overigens niet zo zeker van. Maar het is me gelukt, ik overleefde en overwon anorexia. Met recht mijn grootste overwinning dus. Overigens doe ik komend jaar ook met dit ‘verhaal’ mee aan de Human Library in Tilburg.

  En een vraag voor jou

  Dat waren de tien vragen voor deze week weer. Op vraag 111tot en met 120 gaf ik vorige week antwoord en voor de antwoorden op de vragen 131 tot en met 140 mag je weer even een weekje wachten, die zijn volgende week zondag aan de beurt. En nu ik zelf zo openhartig ben geweest, stel ik jou ook de vraag: Wat ie jouw grootste overwinning?

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

2 reacties

 1. Wat leuk dat je dit deelt. Lijkt mij overigens ook een leuk boek. Mijn grootste overwinning is toch wel het behalen van mijn VWO diploma. Ik vond de examens zo moeilijk en ik was zo zenuwachtig, ik dacht echt dat ik niet geslaagd was. Maar het is toch gelukt! 🙂

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: