Recap November 2018 – Een maand vol dino’s en Flynn

1

Het is al weer december, de maand november lijkt wel voorbij gevlogen! Net zoals de maand oktober, maak ik ook van deze maand weer een mooi overzicht van alles wat we gedaan en meegemaakt hebben. Sommige dingen daarvan zijn al wel voorbij gekomen in eerdere blogs, maar er zijn ook genoeg dingen die de blog niet gehaald hebben, ondanks dat ze wel het benoemen waard zijn. Dus daarom deze terugblik op november 2018, inclusief een hoop foto’s.

Kennismaken met Flynn

November 2018 draaide in huize Rooijakkers vooral om de thuiskomst van onze puppy Flynn. Tien november bezochten we de fokker voor de tweede keer en dit was het moment waarop de nieuwe eigenaren hun keuze wat betreft puppy mochten maken. Wij waren de vijfde op de wachtlijst voor vijf reutjes, dus hadden natuurlijk geen keuze. Wel had ik vanaf de eerste week al een bepaald gevoel bij één van de puppy’s en tot mijn blijdschap is dat ook het hondje dat ik die zaterdag in mijn handen gedrukt kreeg: dit is jullie pup! Dus al was Flynn dan officieel de laatste keuze, voor ons wat hij vanaf het begin al eerste keus.

flynn04 - Recap November 2018 – Een maand vol dino's en Flynn

Daarna was het weer twee weken wachten voordat we onze Flynn weer zouden kunnen knuffelen. Dat was namelijk op 24 november, de dag dat we hem mee naar huis mochten nemen. De dag voordat we Flynn gingen halen hebben we nog even geprofiteerd van Black Friday en de laatste benodigdheden voor de pupsel in huis gehaald. Alles stond dus klaar. Om half tien stonden we in Nederweert, zenuwachtig maar dolgelukkig over het feit dat Flynn vanaf die dag écht deel van ons gezin zou gaan uitmaken. Nadat het papierwerk was afgerond en we nog even hadden gekletst met de fokker en één van de andere puppybaasjes, zaten we trots als een pauw weer in de auto op weg naar huis.

flynnthuis02 - Recap November 2018 – Een maand vol dino's en Flynn

Flynn is thuis

Eenmaal thuis met Flynn kon het opvoeden, socialiseren en zindelijk maken beginnen. Het was mooi om te zien hoe hij zich eigenlijk gelijk al thuis voelde en enthousiast op avontuur ging in zijn nieuwe huis. De eerste nachten heb ik beneden bij hem op de bank geslapen en de vierde nacht probeerden we of hij alleen beneden kon blijven. Helaas was dat niet zo geslaagd, dus slaapt hij nu voorlopig bij ons in de kamer in een kleinere bench. Wat echt heel goed gaat. Het zindelijk maken verloopt nog niet helemaal vlekkeloos (zowel letterlijk als figuurlijk).

recapnov18 01 - Recap November 2018 – Een maand vol dino's en Flynn

Ontdekken bij het Ontdekstation 013 en het Spellenspektakel

Voordat het de 24e was en we wat meer aan huis gekluisterd zouden zitten voor Flynn, hebben we ook nog een heleboel leuke dingen gedaan. Zo zijn we met Rubi en ome Etienne naar het Ontdekstation 013 geweest, waar zoals de naam al doet vermoeden, echt van alles te ontdekken valt. Je kon er onder andere knikkerbanen maken, filmpjes opnemen op een greenscreen, je eigen kunst maken van kapotte en afgedankte apparatuur en raketten af laten schieten. De kinderen (en wij stiekem ook) waren dolenthousiast. Hier gaan we dus zeker nog naar terug.

ontdekstation013 14 - Recap November 2018 – Een maand vol dino's en Flynn

Ook stond het Spellenspektakel 2018 in november op de agenda, een evenement waar ik al langere tijd naar uit keek. Een heel beurs vol spellen om uit te proberen, te ontdekken en natuurlijk aan te schaffen. De kinderen zijn mee geweest en genoten ook zichtbaar van de spelletjes die we getest hebben, de speelhoek en niet te vergeten de suikerwafels en donuts die we er gegeten hebben. Om het feest compleet te maken zijn we er met de trein heen gegaan en kregen ze nog een ijsje van de Burger King op de terugweg. En had ik al gezegd dat we ook héél goed geslaagd waren wat betreft nieuwe spellen?

spellenspektakel08 - Recap November 2018 – Een maand vol dino's en Flynn

November 2018: Dinovember

Naast Flynn stond november 2018 ook in het teken van dinosauriërs! Want ja, je weet het misschien niet, maar afgelopen maand was het Dinovember en dat is de maand waarin ‘s nachts alle speelgoeddino’s tot leven komen. En aangezien wij er nogal wat hebben en ze zich ook niet bepaald weten te gedragen, was het hier de afgelopen maand dus regelmatig een bende. Zo trokken de snacklade leeg, probeerden zelf een ontbijt te fixen, deden spelletjes, lazen samen boeken en maakten puzzels en wisten ze zelfs dino-kleurplaten uit te printen om die ‘s nachts gezellig in te kleuren. En leuk dat de kinderen het elke ochtend vonden! Nu heb ik het niet de hele maand november dagelijks volgehouden want halverwege november mochten er ook weer schoentjes gezet worden vanwege Sinterklaas.

recapnov18 05 - Recap November 2018 – Een maand vol dino's en Flynn

Sinterklaas is in het land

Zoals de meeste waarschijnlijk wel weten, hebben wij er bewust voor gekozen niet te liegen over zoiets als het bestaan van Sinterklaas. Maar dat wil niet zeggen dat we het ook niet vieren of dat de kinderen het niet alsnog een leuke tijd vinden. Vanaf het moment dat Sinterklaas in Nederland aangekomen is, mogen de jongens elke avond hun schoentje zetten en stoppen we er elke avond een klein cadeautje of iets lekkers in. Daarnaast houden we ook tweemaal pakjesavond> Eén keer bij mijn ouders en één keer thuis met Edwin’s vader en zijn vriendin Melita.

schoencadeau03 - Recap November 2018 – Een maand vol dino's en Flynn

We zijn ook samen met schoonvader en vriendin naar de intocht van Sinterklaas in Roosendaal geweest, waar Dex en Odin met plezier pepernoten en snoepgoed in ontvangst namen van de vele pieten die voorbij kwamen. Deze middag werd afgesloten met een bezoekje aan een grote kringloopwinkel (hier was Edwin het niet helemaal over eens, maar gelukkig vond mijn schoonvader het wel een goed idee). En voordat we weer naar huis reden, hebben we nog met zijn allen bij de Burger King gegeten. Vind ik lekkerder dan de Mc Donalds en de jongens zijn dol op de kroontjes die je daar krijgt. Want wie wil zich nu geen koning van de hamburgers voelen.

recapnov18 04 - Recap November 2018 – Een maand vol dino's en Flynn

Sinterklaas op school

Ook op de school van Dex stonden deze maand al verschillende Sinterklaas-gebeurtenissen op het programma. Net als vorig jaar had ik weer leuke stickers met Sint-thema gemaakt voor op het raam van Dex zijn klaslokaal en vroeg de juffrouw van Dex of ik speculaas- en chocoladeklei kon maken voor de Pietenbakkerij van de onderbouw. Ik maak altijd de klei voor Dex zijn klas aan de hand van een heel handig recept, maar had hem nog nooit met koekkruiden of cacao gemaakt. Leuk om eens te doen!

recapnov18 03 - Recap November 2018 – Een maand vol dino's en Flynn

Hier in het dorp hebben ze ook hun eigen Sinterklaas-journaal die ze op school kijken. Er was dit jaar door Deugniet Piet iets fout gegaan met de pepernoten dus heeft Sinterklaas de hulp ingeroepen van alle kinderen om hem te helpen met het bakken van nieuwe pepernoten. Als verrassing voor de kinderen mochten ze dus op een vrijdagochtend per klas pepernoten gaan bakken. Hierbij hebben een aantal klassenouders geholpen, waaronder zusjelief Patricia en ik. Heel gezellig en het was een genot om te zien hoeveel plezier de kinderen hierin hadden. Overigens heeft Deugniet Piet afgelopen vrijdag ook de deuren van school gebarricadeerd waardoor alle kids door de ramen naar buiten moesten klimmen!

recapnov18 02 - Recap November 2018 – Een maand vol dino's en Flynn

Odin wordt een grote jongen

Ook vanuit de peuterspeelzaal van Odin wordt natuurlijk van alles gedaan vanwege Sinterklaas. Net als vorig jaar, konden alle ouders ook dit jaar weer een avond komen knutselen om zelf het cadeautje voor je kind te maken. Vorig jaar waren het schilderijtjes, dit jaar gingen we met textielverf en -stiften katoenen gymtasjes versieren. Odin is helemaal weg van True en het Regenboogrijk, dus heb ik van te voren thuis een afbeelding daarvan uitgeprint, inclusief logo met ‘Odin’ in plaats van ‘True’. Benieuwd wat hij er van vindt (en hopen dat hij volgende week True nog steeds leuk vind).

recapnov18 06 - Recap November 2018 – Een maand vol dino's en Flynn

Zijn tijd op de peuterspeelzaal loopt trouwens ook langzaam tot een einde, want wanneer hij in maart jarig is, dan gaat hij al weer naar de kleuterschool! Hier hadden we deze maand het intakegesprek voor. Het klinkt nog erg ver weg, maart, maar voor je het weet is het al zover! Odin is er ondertussen echt wel aan toe, want hij is net als Dex de laatste maanden voor zijn vierde verjaardag, druk en baldadig en recalcitrant (en had ik druk al genoemd?).

recapnov18 11 - Recap November 2018 – Een maand vol dino's en Flynn

Spelletjes, games en boeken

Natuurlijk hebben we vanwege het Spellenspektakel weer een heleboel nieuwe spelletjes in onze collectie, waarvan we er al een aantal gespeeld hebben. Max de Kat is er daar één van en daar verscheen ook de recensie al van online. De komende tijd zullen er meerdere recensies van spellen verschijnen op Mamavandexenodin.nl, dus mocht je daar in geintereseerd zijn, houd dan vooral mijn blog in de gaten! Ook kregen we van Warner Bros. de game LEGO DC Super Villains, die ik regelmatig samen met Dex gespeeld heb. Iets dat ik al voor me zag voordat ik überhaupt kinderen had: samen LEGO-games spelen. Heerlijk!

legodcsupervillains01 - Recap November 2018 – Een maand vol dino's en Flynn

Verder hebben de jongens het fenomeen biebboeken helemaal ontdekt. Ik heb zelf al jaren een bibliotheekpasje, maar om heel eerlijk te zijn kwam ik echt zelden bij de bieb omdat ik de meeste boeken gewoon aanschaf in plaats van leen. Maar sinds ik weet hoe leuk Dex en Odin het lezen en uitkiezen van boeken in de bieb vinden, proberen we dat toch wel wekelijks te doen. En aangezien ik op mijn gemak rond kan lopen terwijl de kids zich vermaken in de kinderhoek, neem ik voor mezelf en Edwin nu ook regelmatig leuke boeken mee. Niet dat ik thuis geen hele kast vol boeken heb die nog gelezen moeten worden, maar toch. 😉

recapnov18 08 - Recap November 2018 – Een maand vol dino's en Flynn

Nog meer noemenswaardige gebeurtenissen

November 2018 was weer een drukke maand besef ik me terwijl ik deze blog schrijf. Andere gebeurtenissen die het benoemen waard zijn, zijn bijvoorbeeld: Dex zijn tweede tand die eruit is (en twee anderen die heel erg los zitten). Mijn cleavage-surfacepiercing (ja, die zat tussen mijn boobs) die ik er na ruim 18 jaar met pijn in mijn hart uit heb gehaald vanwege aanhoudende ontstekingen. Dex zijn zwemlessen die na eerst twintig watervrij-lessen zo goed gaan dat hij na drie ‘echte’ zwemlessen al een niveau gestegen is. En bij de buren is met een kraan een hele grote boom over het huis uit de tuin getakeld, waarna Odin samen met buurmeisje Daphne in de kraan mocht zitten!

recapnov18 07 - Recap November 2018 – Een maand vol dino's en Flynn

Meest gelezen blogs november 2018

Op bloggebied is het nog wel leuk om te vertellen dat ik verschillende samenwerkingen heb staan en er ook een aantal winacties aankomen! En net zoals vorige maand ook dit keer weer een lijstje met de vijf best gelezen blogs van November 2018.

  1.  Een dag met diabetes type 1
  2.  Mag ik jullie voorstellen aan onze Flynn!
  3. Onze Flynn is thuis, welkom lieve puppy!
  4. GraviTrax, bouw je eigen interactieve kogelbaan
  5. Mijn visitekaartje als blogger
recapnov18 12 - Recap November 2018 – Een maand vol dino's en Flynn

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

1 reactie

  1. WoW wat hebben jullie een drukke maand achter de rug! Aaaawh en super dat Flynn nu onderdeel is van jullie gezin. Kan hij al een beetje wennen?

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: