Onze Flynn is thuis, welkom lieve puppy!

27

Gisteren was dan eindelijk de grote dag aan gebroken. Dex en Odin mochten de avond ervoor bij opa en oma gaan logeren, uiteraard nadat ze alvast de laatste sticker op hun aftelkalender hadden geplakt, zodat we een enigszins rustige ochtend zouden hebben. Want om kwart over negen reden we zowel zenuwachtig als enthousiast richting Border Collie Kennel Shamrock Field om onze lieve, mooi, knappe puppy Flynn op te halen.

flynnthuis01 - Onze Flynn is thuis, welkom lieve puppy!

Nog even shoppen

Nadat we Dex en Odin trouwens weg hadden gebracht, op vrijdagavond, begonnen de zenuwen al een beetje en besloot ik dat we toch alvast een groot kussen voor Flynn moesten hebben en we dan gelijk nog wat andere ‘kleine dingen’ voor hem konden kopen. Een soort van puppy-nesteldrang waarschijnlijk. Bij Animal Center in Kaatsheuvel aangekomen bleek op het hele assortiment vanwege Black Friday 20 procent korting te zitten. Naast de laatste benodigdheden, kochten we dus ook nog wat leuke puppy-dingen die we niet per se nodig hadden.

flynnthuis02 - Onze Flynn is thuis, welkom lieve puppy!

Op weg naar huis met Flynn

Om half 10 ‘s morgens kwamen we aan bij de fokker. Terwijl Edwin met Flynn ging knuffelen, las ik het koopcontract door en handelde met Pia de rest van het papierwerk af. We kregen als verrassing ook nog een leuk puppy-pakket mee o.a. voer en leuke speeltjes. En vanaf dat moment was Flynn (die op de stamboom Wells Grey Eagle of Shamrock Field heet) officieel van ons! Ondertussen kwamen ook de nieuwe eigenaren van Flynn zijn zusje Joy binnen, waar we nog een tijdje met kletsten voordat we Flynn meenamen naar zijn nieuwe thuis.

Het was ongeveer drie kwartier rijden vanuit Nederweert naar huis en Flynn heeft de hele rit op schoot gezeten en gelegen. Op het begin was het allemaal nog erg spannend en piepte hij een beetje, maar al snel verstopte hij zijn kopje onder mijn arm en viel uiteindelijk lekker in slaap. Thuis aangekomen hebben we geprobeerd of hij nog een plasje moest doen voordat we naar binnen gingen, maar daar had onze pluizenbol geen zin in. Ook niet zo raar als je net door praktisch vreemden bij je mama, broertjes en zusjes wordt weggehaald en ineens in een compleet nieuwe omgeving wordt neergezet.

flynnthuis03 - Onze Flynn is thuis, welkom lieve puppy!

Nieuwsgierige pup, bange rat

Eenmaal thuis had hij even de kans om op zijn gemak het huis te ontdekken, voordat Dex en Odin thuisgebracht werden door oma. Ik had verwacht dat hij een beetje onzeker en terughoudend rond zou kijken/lopen, maar in plaats daarvan liep hij vol zelfvertrouwen het hele huis rond en dook enthousiast op de speeltjes die we alvast hadden klaargelegd voor hem.

flynnthuis07 - Onze Flynn is thuis, welkom lieve puppy!

Oma, Dex en Odin werden bij binnenkomst ook kwispelend begroet en Flynn hielp de jongens vrolijk met het uitpakken van een schattig speelgoedtijgertje dat mijn moeder voor hem gekocht had. ‘s Middags kwam ook nog een vriendin even langs met haar dochtertje en ‘s avonds zusjelief Patricia met Denley. Verder hebben we geen bezoek laten komen, omdat het voor Flynn toch allemaal al spannend en nieuw en vreemd is.

flynnthuis05 - Onze Flynn is thuis, welkom lieve puppy!

Toen Denley één van de ratjes even wou aaien, haalde ik Sonic er even uit. Omdat Flynn er zo nieuwsgierig naar stond te kijken, leek het me een mooi moment om die twee ook vast kennis met elkaar te laten maken. Flynn had al een keer in de kooi gekeken vanuit zijn nieuwe hondenkussen, maar ik denk niet dat ie er toen één gezien heeft. Dus hield ik Sonic voorzichtig bij Flynn, die voorzichtig een keer aan hem snuffelde. Sonic zelf vond het iets minder geslaagd en schrok zich echt kapot. Stuntelend sprong hij uit mijn handen naar de rattenkooi, verdween erachter en liet zich naar beneden zakken op de grond. Gelukkig kregen we hem snel weer te pakken, maar het was wel heel zielig, dat hij er zo van schrok. Voorlopig maar even vanuit de kooi kennis laten maken dus.

flynnthuis04 - Onze Flynn is thuis, welkom lieve puppy! flynnthuis06 - Onze Flynn is thuis, welkom lieve puppy!

Zindelijkheidstraining

Vanaf het moment dat hij thuis kwam, zijn we uiteraard begonnen aan zijn zindelijkheidstraining. Ik was even vergeten dat dat nog best wel een werk is en dat je constant alert moet zijn op de signalen. Die we bij Flynn nog niet zo makkelijk herkennen als dat we dat bij Mulan deden. Staat hij nu zomaar wat te snuffelen, of zoekt hij een plekje om te plassen? Heeft hij zijn staartje vaker zo, of moet hij poepen? Moet ik hier nog langer buiten blijven staan, of hoeft hij gewoon echt niets te doen?

De eerste paar plasjes en poepjes gebeurden gisteren binnen. Soms vlak nadat we een kwartier buiten hadden gestaan met hem. Maar na anderhalve dag beginnen we er wat handigheid in te krijgen. Niet alleen in het herkennen van de signalen, maar ook in de snelheid waarop je soms Flynn en je jas tegelijkertijd moet pakken om op tijd buiten te staan met hem. Maar dat hoort er allemaal bij, net als de enthousiaste ‘goed zo, poepie gedaan’-kreten die hier nu dagelijks klinken. Ach, de buren zullen ongetwijfeld wel snappen dat ik dat tegen de hond heb.

flynnthuis12 - Onze Flynn is thuis, welkom lieve puppy!

Logeerpartijtje met Flynn

Omdat gisteren voor Flynn de eerste nacht in een nieuw, vreemd huis zou worden, hebben we de bench naast de bank geschoven en ben ik vannacht naast hem op de bank gaan liggen. Steeds als hij aanstalten maakte om te piepen, stak ik een paar vingers door de tralies en praatte tegen hem. Op een gegeven moment was alleen praten voldoende, totdat hij slaap viel. Elke paar uur werd hij wakker en liet ik hem even buiten om zijn behoeften te doen, waarna het riedeltje zich weer herhaalde. Rond zeven uur in de ochtend had onze pupsel geen zin meer om in zijn bench te gaan en heb ik hem nog even lekker bij me genomen op de bank, waar we allebei nog een beetje hebben geslapen, maar vooral veel hebben geknuffeld. Want wat is het een sociaal en aanhankelig, knuffelig beestje!

flynnthuis08 - Onze Flynn is thuis, welkom lieve puppy! flynnthuis14 - Onze Flynn is thuis, welkom lieve puppy!

Schattig en lief

Edwin nam de puppywacht even over terwijl ik de slaap uit mijn ogen ging douchen. Want ondanks dat Flynn het absoluut niet slecht gedaan heeft voor de eerste nacht, was het voor mij wel een gebroken en korte nacht. Daarna kreeg hij zijn puppybrokjes en speelden de kinderen met hem. Mijn peettante en drie nichtjes kwamen nog even op ‘kraamvisite’ met een superleuk puppypakket vol speeltjes en koekjes. Wat wordt Flynn toch verwend door iedereen! Natuurlijk kreeg meneer ook meer dan genoeg aandacht en vonden ze hem allemaal zooo schattig en klein en lief (wat hij natuurlijk ook is).

flynnthuis10 - Onze Flynn is thuis, welkom lieve puppy!

Vanmiddag gingen we naar de derde verjaardag van achternichtje Yade en bleef Edwin thuis zodat Flynn nog niet alleen hoefde te blijven. Bij thuiskomst werd ik dolenthousiast begroet door een springend, blij hondje. Wat vond ik dat altijd fijn toen we Mulan (en Simba) nog hadden en wat vind ik dat nu ook weer fijn. De rest van de zondag hebben we tussen de slaapjes door, heerlijk geknuffeld met Flynn. Dat schattige kale buikje aaien, kusjes krijgen en dan die zurige adem in je gezicht, die zo kenmerkend is voor puppy’s… dat ruikt zo lekker!

flynnthuis11 - Onze Flynn is thuis, welkom lieve puppy!

Dex, Odin en Flynn

Dex en Odin doen het overigens ook echt supergoed met Flynn. Ze weten dat ze hem met rust moeten laten als hij slaapt, eet of in zijn bench zit. We wijzen ze er wel steeds op dat ze niet moeten rennen of hun knuffels boven hun hoofd moeten houden zodat Flynn er niet bij kan, want dan denkt Flynn juist dat ze met hem willen spelen en rent hij achter ze aan of probeert naar de knuffels te happen (wat Dex niet zo leuk vind). Maar ze zijn er verder zo lief en voorzichtig mee en zijn zo trots op Flynnie.

Tot zover de eerste twee dagen met puppy Flynn in huis. Wat een hoop liefde en blijdschap geeft zo’n hondje vanaf de allereerste minuut. Vannacht slaap ik nog op de bank naast zijn bench, maar daarna is het de bedoeling dat hij er aan moet gaan wennen om alleen te slapen. Dus ik hoop dat we vannacht een goede nacht hebben en ik morgenavond weer in mijn eigen bedje slaap.

flynnthuis13 - Onze Flynn is thuis, welkom lieve puppy!

Flynn-blogs

Wil je meer lezen over Flynn en op de hoogte blijven van zijn avonturen? Onder de tag ‘Flynn’ vind je alles wat ik al over onze pluizige Border Collie pup geschreven heb en hier zullen ook de toekomstige Flynn-blogs onder verschijnen. Flynn zijn broertje Keeran heeft ook een eigen blog, mocht je nieuwsgierig zijn naar een ander hondje uit het nest van Flynn.

flynnthuis15 - Onze Flynn is thuis, welkom lieve puppy!

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

27 reacties

  1. Leuk om te lezen en wat schattig ziet Flynn er uit. Lijkt me wel een uitdaging die zindelijkheidstraining. Mooi dat de kinderen ook zo lief zijn voor Flynn.

  2. Ahhh wat een schatje! Super lief, een nieuw huisdier blijft toch altijd speciaal en spannend. Veel succes met de zindelijkheidstraining.

  3. Wat een lieverdjeeeee! Awwww, als ik je blog lees mis ik m’n Milootje weer even…honden zijn zoooo lief en blij en gewoon cool! Heb nu een kat die ook lief is, maar het is toch heel anders

  4. Wat een schatje! En dat lijkt mij best pittig die eerste paar nachten zo. Weer alsof je een klein baby’tje naast je hebt liggen. Maar dan anders, I know. De gebroken nachten zijn wel herkenbaar denk ik. Wij hebben zelf katten gehad, verder een vis en ik vroeger een landschildpad (ooit, lang geleden).

  5. Oh, die foto van zijn pootjes! Te schattig gewoon! Doet me heel erg denken toen we vroeger thuis onze colly ophielden bij de kennel. Heerlijke tijd zo’n jonge hond in huis.

  6. ach wat een droppie!! die voetjes!! zo lekker puppyroze! Mijn hond heb ik twee weken geleden laten inslapen en daar ben ik nog lang niet overheen, maar als dat zo ver is, misschien ook wel weer een pup?!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: