Gooi wat in mijn schoentje: 10 schoencadeautjes tot 2 euro

20

Nu hebben wij er bewust voor gekozen om tegen onze kinderen niet te liegen over het bestaan van Sinterklaas en weten zowel Dex al Odin dat hij niet bestaat. Maar dat wil niet zeggen dat we het niet vieren. Of dat de kinderen het niet alsnog een spannende en leuke tijd vinden. Want ook Dex en Odin stonden afgelopen weekend langs de kant voor de intocht van Sinterklaas (in Roosendaal) en konden niet wachten tot ze hun schoentjes mochten zetten voor leuke schoencadeautjes.

Schoentje zetten

Ik zie en hoor de afgelopen dagen ook regelmatig de vraag voorbij komen wanneer en hoe vaak kinderen hun schoentje mogen zetten. En de antwoorden variëren van twee keer in totaal, één keer in de week, alleen in het weekend, tot elke dag zonder dat er altijd iets in zit. Voor die twee weken dat er schoentjes gezet kunnen worden, zijn wij hier redelijk makkelijk in. Ze mogen hem dagelijks zetten en we doen er ook elke avond wel iets in. Soms een klein zakje pepernoten, snoepmuisjes of wat chocolademunten en soms een klein cadeautje (variërend van ongeveer 50 cent tot 3 euro). Hiervoor heb ik de afgelopen tijd al wat leuke cadeau-ideetjes bij elkaar verzameld, die ik graag met jullie deel.

PEZ Dispensers

(1,49 – Kruidvat, Primark, Wibra)
Om heel eerlijk te zijn hebben wij al ruim over de 100 PEZ Dispensers, omdat wij ze fanatiek sparen, maar ondanks dat blijft het leuk om ze cadeau te geven aan de kinderen en blijven Dex en Odin ze leuk vinden om te krijgen. Dex noemde ze toen hij jonger was overigens ‘uitpoepers’ omdat de snoepjes eruit ‘gepoept’ komen volgens hem. Die naam gebruiken we dus nog steeds ervoor. PEZ Dispensers vind je tegenwoordig bij verschillende winkels, zo heeft Kruidvat regelmatig leuke setjes met snoepjes erbij voor 1,49. Bij Primark kom je ze ook tegen voor dat bedrag en ook Wibra verkoopt PEZ Dispensers. Iets duurder, maar meer verschillende vind je bij Jamin.

pez dispensers05 - Gooi wat in mijn schoentje: 10 schoencadeautjes tot 2 euro

Puzzels

0,69/1,89 – Action, Big Bazar, Hema
Puzzels heb je in alle soorten en maten en voor alle leeftijden. Doosjes met minipuzzels heb je al vanaf 0,69 cent bij de Action en de Hema heeft leuke houten puzzeltjes voor 1,50. Zelf kochten we bij de Action een leuke, redelijk grote, vloerpuzzel van 45 stukjes en betaalden hier nog geen euro voor. Voor de allerkleinsten heeft Action overigens ook hele leuke houten blokkenpuzzels voor 1,89 euro.

Play Doh

(1,49/1,99 – Action, Kruidvat, Big Bazar)
Hier hebben ze bakken vol klei accessoires, maar de klei wordt regelmatig vervangen omdat hij uitdroogt of omdat het uiteindelijk één bruine hoop poepklei lijkt. Dus wat extra potjes klei hebben ze nooit genoeg. Bij Action kocht ik onlangs een setje met twee potjes Play Doh voor 1,49 en hebben ze hele leuke minisetjes Play Doh met een hondje of katje erbij voor 1,99. Ook bij winkels als Kruidvat, Big Bazar en Blokker vind je geregeld leuke kleine klei-cadeautjes.

schoencadeau04 - Gooi wat in mijn schoentje: 10 schoencadeautjes tot 2 euro

Snoepgoed

(0,30/1,00 – Action, Lidl, Hema)
Omdat het niet altijd per se cadeautjes hoeven te zijn, wisselen wij het af met kleine verpakkingen Sinterklaas snoepgoed. Bij de Lidl verkopen ze bijvoorbeeld een verpakking met acht kleine zakjes pepernoten erin. Zakjes met chocolademuntjes verkopen ze praktisch bij elke winkel voor ongeveer 50 á 60 cent per zakje en ook zakjes snoepmuizen of schuimpjes hoeven niet meer dan een euro te kosten. Bij de Action hebben ze ook leuke mini chocoladeletters voor ongeveer 30 cent en een stoombootje met chocolade erin voor 69 cent. Wij kochten bij Hema ook een hele grote chocolademunt voor 1 euro die erg in de smaak viel.

sinterklaas04 - Gooi wat in mijn schoentje: 10 schoencadeautjes tot 2 euro

Knutselspulletjes

0,22/2,00 – Action, Big Bazar, Aliexpress
Op het gebied van knutselspulletjes kun je bij verschillende winkels je hart ophalen voor een klein bedrag. Zo shop je bij de Action voor slechts 22 cent al een lijmstift en heb je er voor 36 cent een pak stiften. Wat ik persoonlijk echt een aanrader vind bij de Action zijn de raamstiften van 1,56 euro, een pakje van 5 stiften waarmee de kids heerlijk op de ramen kunnen tekenen. Ook Big Bazar heeft verschillende knutselspulletjes (wel net iets duurder dan Action over het algemeen). Tot slot vind je op Aliexpress ook de leukste creatieve producten, alleen ben je voor dit jaar dan wel te laat.

Stickers

(0,15/2,00 – Action, Hema, Aliexpress)
Nog eentje die hier heel populair is, ondanks dat we al een grote bak vol hebben: stickers. In alle soorten en maten. Bij Aliexpress kocht ik laatst voor nog geen 15 cent per velletje dino-stickers, al heeft het geen zin die nu nog te bestellen voor Sinterklaas vanwege de levertijd. Maar ook Action heeft een leuke collectie stickers vanaf 39 cent, inclusief Disney/Paw Patrol/Dora/etc. Voor hele leuke vilt-stickers moet je eens een kijkje nemen bij de Hema, daar heb je voor 2 euro verschillende sets. En wat dacht je van opplak-wiebeloogjes van de Action? Superleuk.

schoencadeau02 - Gooi wat in mijn schoentje: 10 schoencadeautjes tot 2 euro

Slijm

0,79/1,99 – Action, Hema, Speelgoedwinkel
Dit is er eentje waar ik zelf minder enthousiast over ben, maar waar Dex en Odin (en waarschijnlijk alle kinderen van diezelfde leeftijd) dol op zijn. We kopen het eigenlijk nooit. Maar als schoencadeautjes heb ik me er toch eenmalig aan gewaagd. Ik haalde zelf twee potjes van Cars en Marvel bij de Action voor 79 cent, maar er zijn zoveel verschillende soorten en prijzen. De Action verkoopt overigens ook leuke setjes om zelf slijm te maken, waaronder hele leuke ‘Unicorn Poop’ glitter slijm voor 1,99 euro.

schoencadeau01 - Gooi wat in mijn schoentje: 10 schoencadeautjes tot 2 euro

Haaraccessoires/Nagellak

0,39/1,99 – Action, Kruidvat, Big Bazar
We hebben zelf dan geen meiden, maar stiekem vinden Dex en Odin nagellak ook erg leuk. De enige nagellak die wij in huis hebben is dan ook van de kids. Maar dit zijn dus, net als haaraccessoires, erg leuke schoencadeautjes. Leuke haarelastiekjes of speldjes heb je al vanaf 0,39 cent en nagellak is ook al te vinden voor nog geen euro per stuk. Action heeft ook hele leuke setjes met drie kleuren voor 1,95 en bij Kruidvat heb je Essence nagellak in héél veel kleuren voor 1,69 per stuk.

Knuffel(tje)s

0,99/1,99 – Action, IKEA
Een beetje afhankelijk van de interesse van je kindje, maar hier vinden ze kleine knuffeltjes heel erg leuk. Vooral de Teeny Ty’s zijn hier heel populair, schattige knuffeltjes met glitterogen. Deze zijn wel redelijk duur, maar gelukkig zijn er voldoende goedkopere alternatieven. De Action heeft bijvoorbeeld verschillende Emoticon-miniknuffeltjes voor 0,99 cent en voor datzelfde bedrag verkopen ze ook schattige beertjes/schaapjes. Ook bij de IKEA heb je diverse pluche beestjes (en hele leuke pluche vingerpoppetjes) tussen de 0,99 en 1,99 euro. Wij hebben daar voor de kinderen een paar muisjes van.

schoencadeau05 - Gooi wat in mijn schoentje: 10 schoencadeautjes tot 2 euro

Speelgoedautootjes/Hot Wheels

1,29/1,99 – Action, Kruidvat, Cranenbroek
Speelgoedautootjes, kun je die ooit genoeg hebben? Waarschijnlijk wel, maar die grens hebben Dex en Odin nog niet bereikt. Wijzelf hebben een grote voorkeur voor Hot Wheels, want die zijn zo lekker stevig en onverwoestbaar. Deze zijn vanaf 1,29 tot 1,99 euro per stuk te koop bij onder andere Kruidvat, Big Bazar, Action en Cranenbroek. Of natuurlijk bij een speelgoedwinkel, al betaal je daar net wat meer. Wij zijn ook fan van de Hot Wheels sets met meerdere autootjes erin, maar die doen we niet echt als schoencadeautjes. Matchbox is overigens ook een fijn en kwalitatief merk speelgoedautootjes.

schoencadeau06 - Gooi wat in mijn schoentje: 10 schoencadeautjes tot 2 euro

Extra budgettips voor schoencadeautjes

Verschillende winkels hebben rond Sinterklaas speciale hoekjes met goedkope schoencadeautjes. Het is altijd de moeite daar eens te gaan kijken. Zo shop je bij Blokker een heleboel kleine speeltjes voor een euro per stuk (sommige hiervan hebben ze bij Action ook en vaak ook nog iets goedkoper). Big Bazar heeft ook een goedkope hoek met cadeautjes tot een euro en bij Action is het gewoon even de schappen langslopen.

Wat ik zelf ook graag doe, is het hele jaar door kleine en goedkope speeltjes en spelletjes in de aanbieding kopen bij verschillende winkels om zo vast een voorraadje op te bouwen (ook handig voor verjaardagen). Dit is vooral de moeite bij de Kruidvat, waar een paar keer per jaar uitverkoop tot maar liefst 75 procent korting is. En als je toch al ruim op tijd aan het kijken bent naar kleine cadeautjes, sla dan vooral Aliexpress niet over, want daar is veel leuks te vinden voor erg weinig geld.

schoencadeau03 - Gooi wat in mijn schoentje: 10 schoencadeautjes tot 2 euro

Hoe zetten jullie schoentjes?

Tot zover mijn tips voor het vinden van leuke, goedkope schoencadeautjes. Hoe gaan jullie om met het zetten van de schoentjes? Mogen ze hem bij jullie dagelijks zetten of hebben je er vaste dagen voor? Mocht je zelf nog leuke (budget)tips hebben voor schoencadeautjes, laat het dan vooral even weten!

Overigens schreef ik ook al eens budgettips voor cadeautjes voor een kinderfeestje, deze tips kunnen natuurlijk ook heel goed gebruikt worden voor het vinden van leuke Sinterklaas cadeautjes.

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

20 reacties

 1. Leuk zwg zo zie je maar weer dat je veel kunt kopen voor weinig geld. Mag ik ook weer een kind worden? Dan krijg ik leuke cadeautjes.

 2. Wij hebben geen kinderen en zetten ook geen schoen. Echter mijn vrouw verwacht toch af en toe wel wat lekkere chocolaatjes in haar schoenen. En als je dan weet hoeveel schoenen ze heeft hahha

 3. Zulke leuke tips, hier zorg ik ook voor kleinigheidjes, ze zijn helemaal fan van Zomlins, die kosten 0,90 cent, en blij dat ze waren hier mee.

 4. ingrid kocken on

  leuk om te lezen. een aantal dingen hebben ze hier ook al dus herkenbaar. en een leuk schoencadeautje hoeft niet duur te zijn

 5. Ik laat hier niet zo heel vaak de schoen zetten. Ik wil de nadruk leggen op Sinterklaas op mijn man’s werk, 5 december en wanneer we het met Opa en Oma vieren (dat is normaal gesproken apart, maar dit jaar doen we het – door omstandigheden – op 5 december bij ons thuis met Oma en Opa erbij. Goedkoop is fijn, maar bij speelgoed let ik wel op eventuele veiligheid en gifstoffen (voor zover je dat kan beoordelen). Goede tips!

 6. Ik ben helaas zelf geen mama, maar vandaag wel iets moois kunnen doen. Ze stonden in het wc met een kraam vd voedselbank en je kon iets erin zetten. Ik heb spontaan strooigoed gekocht en in de kratten gedaan. want ik vind dat elk schoentje gevuld moet zijn

 7. Wat een leuke ideetjes. Hier krijgen ze ook kleine dingetjes in de schoen. Ik vind het wel eens lastig dat sommige kinderen dan hele grote dingen krijgen. Mijn dochter vertelde vanochtend trots op school dat ze een gum had gehad waarop de eerste reactie van een klasgenootje was en verder dan?

 8. Wat een leuke tips! Ik vind het zelf soms nogal lastig om altijd nieuwe dingen te bedenken om in de schoen te stoppen!

 9. Leuke ideetjes met mooie prijzen voor schoencadeautjes. Ik vind zelf de pez dispensers nog steeds erg leuk ook al ben ik bijna 30 haha

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: