1000 vragen aan jezelf #12

24

Het is weer tijd om tien persoonlijke vragen te beantwoorden uit het boekje 1000 vragen aan jezelf. Ik moet zeggen dat er dit keer echt hele leuke en interessante vragen tussen zitten. Zo geef ik antwoord op de vragen waarom ik geen alcohol drink, of ik trots op mezelf ben en of ik graag in de spotlights sta. Benieuwd naar wat ik daar op antwoord? Lees dan vooral verder.

  • 111. Ben je trots op jezelf?

   Ja ik ben inderdaad wel trots op mezelf, op waar ik nu sta in het leven en wat ik allemaal heb overwonnen om hier uiteindelijk te komen. Mijn leven is niet zonder hobbels (of zeg maar gerust kraters) in de weg verlopen en ik heb mijn plannen voor de toekomst vaak bij moeten stellen om verschillende redenen. Maar uiteindelijk heb ik het spreekwoord ‘what doesn’t kill you, makes you stronger’, wel waargemaakt. Ik ben daarnaast ook trots op wat ik bereikt heb op ‘zakelijk’ gebied en op hoe ik op persoonlijk vlak gegroeid ben de afgelopen jaren. Dus ja, ik ben trots op mezelf, en terecht!

  • 112. Welk nutteloos talent bezit je?

   Een nutteloos talent… Ik heb er ongetwijfeld, maar ik kan er om eerlijk te zijn zo één twee drie geen bedenken. Ik vraag me ook af of een talent wel nutteloos kan zijn? Zo heb ik op sommige vlakken een fotografisch geheugen, bijvoorbeeld wat betreft gesprekken met mensen. Ik kan me jaren later van veel gesprekken nog herinneren wat er letterlijk gezegd is en vooral met wat voor gevoel of emotie. Niet echt een heel nuttig talent over het algemeen, maar het kan toch ook wel weer heel handig zijn.

  • 113. Heb je losse eindjes in je leven?

   Ik denk dat ik, net zoals bijna iedereen, verschillende losse eindjes in mijn leven heb. Onafgemaakte zaken, onverwerkt verdriet, dingen die nooit uitgepraat of uitgesproken zijn. Maar de vraag is of je daar altijd iets mee moet doen, sommige dingen moet je maar gewoon accepteren of verdragen denk ik. En losse eindjes zijn op zich ook wel weer iets positiefs. Als je helemaal geen losse eindjes meer hebt in je leven, dan heb je ook niet meer echt een doel lijkt me.

  • 114. Waarom drink je (geen) alcohol?

   Dit vind ik een hele goede vraag om te beantwoorden. Mensen die mij kennen, weten dat ik geen alcohol drink, letterlijk nooit. Maar de meesten gaan er waarschijnlijk vanuit dat dat is vanwege mijn diabetes. Nu speelt dat ook wel een rol in mijn ‘geen alcohol drinken’, maar met diabetes mag je in principe best alcohol hebben. Het is alleen erg lastig om je suikers daarbij op peil te houden, dus is dat één van de redenen dat ik het niet gebruik. Een andere reden is het feit dat ik een gigantische controlfreak ben en controle houden en alcohol niet altijd samen gaan. Daarnaast vind ik het drinken van alcohol eigenlijk ook gewoon een belachelijk iets. Hoezo moet je alcohol drinken om het gezellig te hebben, ben je niet gezellig genoeg als je gewoon jezelf bent? Of zijn anderen niet gezellig genoeg zonder dat je in een roes van alcohol zit? Dingen als alcohol drinken, drugs gebruiken of roken (wat ik ook nog nooit gedaan heb overigens) zal ik denk ik nooit begrijpen).

  • 115. Van welke spullen word je blij?

   Ik word van heel veel dingen blij! Ik word blij van mooie stofjes, van toffe en originele games en spelletjes. Ik word blij van een spannend of ontroerend boek. Ik word héél erg blij van leuke en bijzondere spullen die ik voor bijna niks in een kringloopwinkel tegenkom. Ik word ook blij van mijn Dr. Martens schoenen, gewoon omdat ik die zo cool vind (vandaar dat ik daar ook meerdere paren van heb). Ik word blij van dingen die ik zelf maak en nog veel blijer van de dingen die de kinderen voor me maken.

wolken01 - 1000 vragen aan jezelf #12
  • 116. Heb je al naar de wolken gekeken vandaag?

   Ik heb vandaag wel naar de lucht gekeken en het viel me op dat die zo stralend blauw was en er gewoon letterlijk geen wolkje aan de lucht was. Dus eigenlijk was de intentie er wel om naar de wolken te kijken, maar waren de wolken er niet. Samen met de kinderen kijken we ook regelmatig naar de wolken als we in de auto zitten, want vooral Dex vindt het leuk om er dingen in te herkennen. Dus dat is een spelletje dat we wel eens doen. Maar vandaag dus niet.

  • 117. Welk woord zeg je te vaak?

   Ik betrap mezelf wel eens op een stopwoordje dat ik vaak gebruik, maar ik kan me dat van de afgelopen tijd eigenlijk niet bedenken. Behalve dan dat ik vaak ‘he?’ zeg, als mensen iets tegen me zeggen en ik in gedachten was en het daardoor niet hoorde. Ik ben me er ook van bewust dat dat regelmatig gebeurt. En ik betrap me er ook wel eens op dat ik het automatisch zeg terwijl ik wel gehoord had wat er gezegd werd maar ik het in mijn hoofd nog niet verwerkt had ofzo… Dat klinkt raar, maar ik krijg het ook beter uitgelegd. Oh, en volgens Edwin gebruik ik bepaalde schuttingwoorden vaak.

  • 118. Sta je graag in de spotlights?

   Nee, ik ben niet iemand die graag in het middelpunt van de belangstelling staat, daar ben ik ook veel te introvert voor. Ik ben graag op mezelf en hoef niet per se op de voorgrond te staan. Ik klap zelfs compleet dicht als ik in het openbaar zou moeten spreken voor een grotere groep mensen. Daarom vind ik bloggen ook zo fijn, ik kan delen met de wereld wat ik graag wil (want ik denk echt wel dat ik iets te vertellen heb) maar hoef daarvoor niet ‘in de spotlights’ te staan.

  • 119. Waar moet je vaker de tijd voor nemen?

   Tijd? Welke tijd? Ik kom nu al dagelijks een aantal uur te kort. Dus ja, er zijn verschillende dingen waarvan het goed zou zijn als ik er inderdaad wat vaker de tijd voor zou nemen. Een mooi, maar cliché voorbeeld is tijd nemen voor mezelf. Ik ben eigenlijk de hele dag in de weer met van alles en nog wat. Met de kinderen, het huishouden, mijn blog en eigen zaak… Nu is bloggen voor mij ook wel deels ‘tijd voor mezelf nemen’, maar echt even helemaal niks doen en aan mezelf denken. Dat komt zelden voor. Meer quality-time met Edwin zou overigens ook een goede zijn, ook daar schieten we regelmatig te kort.

  • 120. Zijn mensen van nature goed?

   Ik denk dat niemand van nature echt helemaal goed of helemaal slecht is. Dit is afhankelijk van de genen, keuzes die mensen maken en externe factoren waar je dan zelf minder invloed op hebt. Maar bovenal denk ik dat je altijd een keuze hebt om al dan niet het juiste te doen. Ik las daar pas een heel mooi verhaaltje over. Een tweeling waarvan de vader ernstig alcoholist was, zijn vrouw sloeg en geen werk had. Een van de tweeling werd een werkloze alcoholist die zijn vrouw sloeg en de andere werd een succesvolle, liefhebbende echtgenoot die nooit een druppel dronk. Toen ze gevraagd werd hoe ze zo waren geworden antwoorden ze beide: Doordat ik naar mijn vader keek. Het ligt dus maar net aan je mentaliteit.

  En een vraag voor jou

  Dat waren mijn tien vragen en antwoorden alweer. Op vraag 101 tot en met 110 gaf ik vorige week antwoord en mocht je nieuwsgierig zijn naar nog meer antwoorden op persoonlijke vragen, lees dan volgende week over de vragen 121 tot en met 130. En dan ben ik voor nu ook heel benieuwd of jij trots op jezelf bent. Laat maar weer horen!

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

24 reacties

 1. Wat een bijzondere vragen zijn dit toch altijd! Even stilstaan om naar de lucht te kijken bijvoorbeeld! Echt inspirerend! 🙂

 2. Ja, ik ben best wel trots op mezelf. Ik doe elke dag waar ik zin in heb, ik investeer in mijn vrienden en familie en heb de liefste en beste vrouw veroverd die ik mij kan wensen.

 3. Wat een mooie en lastige vragen weer! Ik heb trouwens ook een fotografisch geheugen wat betreft gesprekken met mensen of dingen die ik mensen zie doen. Nooit met tekst in boeken helaas, hahaha! Waar ik trots op ben is dat ik altijd ontzettend bang was voor operaties omdat ik een controlefreak ben, maar me toch heb laten opereren in oktober vanwege een hernia omdat ik gek werd van de pijn. Aan de andere kant van angst ligt genezing of geluk, is dan ook mijn motto geworden ❤️❤️❤️

 4. Wat leuke vragen en er zijn ook lastige vragen. Leuk om te lezen. No 118 ben ik ook, de ene kant wil ik wel maar de andere kant niet

 5. Wat een leuke, maar ook wel lastige vragen zeg 🙂 Ik zou dit zelf niet makkelijk in kunnen vullen hihi. Te bescheiden voor denk ik 🙂

  Of ik trots ben op mezelf? Geen idee vind dat altijd moeilijk om over mezelf te zeggen. Ik denk het wel. Zit nu in mijn examenjaar van mbo4, heb redelijk succes met mijn blog.. Mwah denk dat je dit beter aan mijn man kan vragen hihi 😉

 6. Wat een lastige vragen. Bijzonder om te lezen wat voor antwoorden je hebt op de vragen. Leuk dat je ze ook zo uitgebreid beantwoord ! 🙂

 7. Nutteloze talenten. Hahha jeetje wat een vraag. Knap dat je er nog iets op weet te antwoorden.
  Ik moet er zelf heel diepen lang over nadenken, maar dan zou ik kiezen voor leningheid. Je hebt er eigenlijk geen fluit aan….

 8. Het zijn absoluut vragen die je aan het denken zet en wat je vast niet zomaar even kunt beantwoorden. Wat je vraag betreft, ja en nee. Ja, in de zin dat ik een goede baan heb, een leuke vriend, leuke familie en vrienden en dat we het goed voor elkaar hebben. Nee, omdat ik ooit 30 kilo was afgevallen maar inmiddels toch weer ben aangekomen en dat het nu ontzettend lastig is om die knop weer om te zetten.

 9. Hillybillybeauty on

  Wat leuk om te lezen. Vragen waar je zelf niet zo snel bij stil zou staan. Ik word heel blij van boeken ❤

 10. Ik ben best trots op mezelf hoor, hoe ik het allemaal rooi en doe. En dat je alcohol nodig heb voor de gezelligheid, vind ik ook onzin. Ik drink graag een wijntje of een biertje maar ben net zo gezellig zonder.

 11. Super leuke vragen! Ja ik ben zeker ook trots op mezelf. Er is veel gebeurd in mijn leven en ik ben dankbaar voor de levenslessen die ik eruit heb kunnen halen. Ik heb er ondanks de shit er wat moois van gemaakt!

 12. Wat een leuk boek zeg met die vragen! Goed om zo bewust over jezelf na te denken én zo kom je ook over jezelf nog een hoop te weten. Misschien ook maar eens aanschaffen 😉

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: