1000 vragen aan jezelf #11

13

Ik ben redelijk laat deze zondag, maar toch nog even een ‘1000 vragen aan jezelf’-blog met tien nieuwe vragen. Zitten weer een paar mooie bij om over na te denken. Kloppen mijn karaktereigenschappen bijvoorbeeld bij mijn sterrenbeeld? Waarvoor ik eerst de karaktereigenschappen van mijn sterrenbeeld op heb moeten zoeken. Andere interessante vragen zijn waarin ik altijd kind wil blijven en wie mij het beste kent. De antwoorden lees je weer hieronder!

  • 101. Kloppen de karaktereigenschappen van je sterrenbeeld?

   Ik ben Waterman en een korte Google-sessie leert mij dat Watermannen idealistisch zijn, humaan, intelligent, gevoelig en creatief. Maar ook eigenwijs, koppig en sarcastisch. Yup, mijn karaktereigenschappen kloppen wel met mijn sterrenbeeld. Al geloof ik niet heel erg in heel dat sterrenbeeld-gebeuren en denk ik dat iedereen in elk sterrenbeeld wel iets van zichzelf kan herkennen.

  • 102. Welke kleur overheerst in je kledingkast?

   Ik heb praktisch alle kleuren wel in mijn kast hangen, behalve oranje, die kleur koop ik echt sporadisch omdat dat gewoon niet echt mijn kleur is. Maar de kleuren die in mijn kledingkast echt overheersen zijn toch wel zwart en blauw. Zwart omdat het zo makkelijk te combineren is met andere kleuren en ik gewoon graag zwart draag. De hoeveelheid blauw komt vooral doordat ik veel jeans heb en deze natuurlijk al vaak blauw zijn.

  • 103. Haal je alles uit een dag?

   Ik denk wel dat ik alles uit een dag haal ja. Sterker nog, ik zou willen dat je je dagen kon upgraden met een aantal uur extra, want ik kom dagelijks toch wel zo’n 3 á 4 uur tekort. Ik ben dan ook altijd wel bezig met iets, is het niet met de kinderen, mijn blog of mijn eigen zaakje, dan probeer ik wel om orde aan te brengen in de chaos die we ook wel ‘het huishouden’ noemen. Die laatste staat redelijk laag op mijn prioriteitenlijst, dus daarvoor zouden die extra uren wel van pas kunnen komen.

  • 104. Hoeveel tv-series volg je?

   Dan zou ik ze moeten tellen, maar ik denk dat het er wel zo’n twintig tot dertig kunnen zijn. Dat zijn er inderdaad veel te veel en met de meesten loop ik dan ook een heleboel afleveringen of zelfs hele seizoenen achter. Zelfs bij degene die ik samen met Edwin altijd kijk (waaronder The Walking Dead) hebben we een flinke achterstand opgelopen. Vooral omdat ik de laatste tijd gewoon weinig tijd (zie vorige vraag) heb om te bingewatchen.

  • 105. Waarin wil je altijd kind blijven?

   Ik zou altijd wel kind willen blijven in mijn enthousiasme over dingen. Ken je dat gevoel dat je ergens zo blij of enthousiast over bent, dat je wilt gillen en springen tegelijkertijd? Dat had ik als kind al en heb ik nu soms nog steeds. En het hoeven ook helemaal geen grote dingen te zijn. Een pakketje bij de post waar ik echt naar uit keek, een mooie vondst bij de kringloopwinkel, een lief gebaar van iemand. Die kinderlijke blijdschap bij kleine dingen, die hoop ik echt nooit te verliezen. Daarnaast lijkt me het zorgeloze dat je als kind hebt ook heerlijk. Maar goed, met de volwassen verantwoordelijkheden is daarin kind blijven natuurlijk niet haalbaar.

kindzijn - 1000 vragen aan jezelf #11
  • 106. Kun je een week zonder internet?

   Moet ik daar heel eerlijk antwoord op geven? In theorie zou ik dat wel kunnen. Blogs kan ik bijvoorbeeld een week vooruit schrijven en inplannen en de wereld zal echt niet vergaan als ik een week niet op Facebook of andere social media kom. Maar in de praktijk denk ik dat het me toch heel moeilijk af zal gaan. Niet dat ik per se de héle dag op internet hoef te zitten, maar tussendoor even mijn mail en social media checken vind ik wel fijn.

  • 107. Wie kent jou het best?

   Degene die mij het allerbeste kent ben ik denk ik zelf, ik heb vooral in de afgelopen jaren heel veel over mezelf geleerd en doe veel aan zelfreflectie. Maar als ik iemand anders aan zou moeten wijzen die me het beste kent dan zijn dat Edwin en mijn moeder. Met beide deel ik heel veel, maar toch net weer op een andere manier (logisch natuurlijk) dus ik kan niet echt zeggen wie van de twee me echt het allerbeste kent.

  • 108. Wat is het minst vervelende huishoudelijke klusje?

   Het minst vervelende… laten we voorop stellen dat ik niet zo heel dol ben op welk huishoudelijk klusje dan ook. Maar als ik dan toch de minst rottige moet noemen dan is dat denk ik de was opvouwen. De reden dat ik die noem als minst vervelend is eigenlijk vooral omdat ik bij dat klusje ondertussen lekker Netflix of Videoland op mijn iPad kan kijken. Waarom de halve zolder dan alsnog vol ligt met schone was die erom schreeuwt opgevouwen te worden, weet niemand. Ikzelf ook niet.

  • 109. Ben je wel eens teleurgesteld in mensen?

   Ik denk dat iedereen wel eens teleurgesteld is in mensen. Dus ja, ik ben zeker wel eens teleurgesteld (geweest) in mensen. Dat wil overigens ook niet zeggen dat dat voor altijd is of nooit meer goed komt. Je kunt ook licht teleurgesteld zijn omdat iemand een afspraak niet nakomt, of omdat je verwachtingen had van iemand die niet waargemaakt worden. Dat soort dingen kunnen natuurlijk gewoon uitgepraat en opgelost worden.

  • 110. Hoe ziet je ideale vrije dag eruit?

   Ik ben stiekem heel slecht in vrije dagen, omdat ik die dan vaak zo vol probeer te proppen dat het helemaal niet meer aanvoelt als een vrije dag. Maar laten we er even vanuit gaan dat ik inderdaad een vrije dag heb… Dan zou ik eerst heerlijk uitslapen en uitgebreid ontbijten. Daarna gezellig naar een kringloopwinkel met mijn moeder, of gewoon lekker rustig thuis een boek lezen of serie kijken. ‘s Avonds een paar uur ontspannen in een warm bad en daarna op tijd naar bed met een spannend boek. Maar goed, dit is dus puur fictief, want op zo’n vrije dag probeer ik altijd zoveel mogelijk gedaan te krijgen. Een paar blogs schrijven, een beetje opruimen en poetsen en tussendoor nog snel even de boodschappen doen.

En ook weer een vraag voor jou

Dat waren mijn tien vragen en antwoorden weer voor deze week. Vraag 90 tot en met 100 beantwoordde ik vorige week al en mocht je graag nog meer over mij weten: vraag 111 tot en met 120 verschijnen volgende week zondag weer online. En om af te sluiten natuurlijk ook weer een vraag voor jou, want ik ben vooral benieuwd waarin jij altijd kind wil blijven.

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

13 reacties

 1. Nog een waterman met veel zwart en blauw in de kast hier 😉 Ik ben nog kind geloof ik. Ergens blijven steken 🙂

 2. Wat interessant om zulke vragen aan jezelf te stellen! Ik kom goed overeen met de eigenschappen van mijn sterrenbeeld vissen in ieder geval! 🙂

 3. Ah leuk! Staan alle 1000 vragen ook ergens?
  Lijkt me leuk om in te vullen. Niet voor een blog maar gewoon om zelf 10 jaar later weer te bekijken.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: