Mag ik jullie voorstellen aan onze Flynn!

42

Tijd voor een derde blog over Flynn, tijd voor een puppy-update! In de eerste ‘puppyblog’ kon je lezen over het gemis van Mulan, onze zoektocht naar de perfecte border collie fokker en de geboorte van ons (toen nog naamloze) hondje. En in de blog die twee dagen later online ging, vertelde ik over ons eerste bezoekje aan de puppy’s en onthulde ik de naam van onze toekomstige pup. Vandaag was weer een dag die in het teken stond van puppy’s, want vandaag maakten we kennis met de puppy die deze naam gaat dragen: onze Flynn!

flynn03 - Mag ik jullie voorstellen aan onze Flynn!

Welke pup is onze Flynn?

Okay, laten we eerlijk zijn, niet alleen vandaag stond in het teken van puppy’s, de afgelopen vijf weken staan al in het teken van die kleine, schattige pluizenbolletjes. Want wat kijken we uit naar de dag dat we Flynn op mogen gaan halen! Vooral de afgelopen week telden zowel de kinderen als ikzelf de dagen af tot vandaag en vanmorgen stuurde ik nog een berichtje naar onze familie-Whatsapp groep: ‘over drie uurtjes weten we welk hondje onze Flynn wordt!’ Ja, ik was zenuwachtig, en dat merkten Dex en Odin maar al te goed, want die waren hyper en DRUK!

Alle toekomstige baasjes zouden vandaag een hondje uitkiezen en dat ging volgens de volgorde op de wachtlijst. Wij hadden van de vijf reutjes de vijfde keuze en waren dus als laatste aan de beurt om onze puppy te ontmoeten (want we hoefden natuurlijk niet te kiezen). We werden om half twee verwacht bij Pia en Math, de fokkers. Dex en Odin wilden graag nog een tekening maken voor Pia, Math en alle honden, dus hebben we de ochtend daarmee gevuld.

flynn02 - Mag ik jullie voorstellen aan onze Flynn!

Toch onze eerste keus

Ik heb de afgelopen weken trouwens regelmatig de vraag gehad of ik het vervelend vond dat we niet zelf een puppy konden kiezen. Maar nee, dat vond ik helemaal niet erg, ik was er van overtuigd dat we het hondje zouden krijgen dat het beste bij ons gezin past. Overigens had ik vanaf de eerste week wel heel erg een voorgevoel bij een bepaalde pup, degene met het lichtblauwe halsbandje. Op de foto’s en filmpjes die Pia stuurde, keek ik vooral steeds of ik dat hondje zag en bij de eerste kijkdag heb ik die ook bewust apart gefotografeerd. Heel raar, want er werd vandaag pas gekozen en ik had geen idee wat de andere baasjes zouden kiezen. Maar stiekem was dat in mijn hoofd al een beetje ‘onze Flynn’.

En je raadt het nooit (of misschien juist wel) maar de pup met het lichtblauwe halsbandje was inderdaad het zwart/witte pluizige bolletje dat ik bij aankomst in mijn armen kreeg: dit is jullie hondje. Wauw, wat waren we blij! En wat bijzonder dat we onbewust eigenlijk al een band hadden met de pup waarvan we sinds vandaag pas weten dat het écht onze Flynn is. Flynn was dan misschien wel de laatste uit het nest, maar voor ons is hij altijd al eerste keuze geweest. Daar is dit wel een mooie bevestiging van.

flynn05 - Mag ik jullie voorstellen aan onze Flynn!

Lekker knuffelen

En daarna was het tijd om eindelijk te knuffelen met Flynn. Wat is hij schattig en zacht en wat vind ik die zurige puppy-adem toch heerlijk ruiken! Dex en Odin waren ook zo blij. Odin vroeg nog heel trots of dit dan echt onze Flynnie was. En Dex vroeg of we hem niet nu al mee naar huis konden nemen. Ja jongens, dit is écht onze Flynn, maar we moeten nog wel twee weken wachten voordat hij mee naar huis mag, voorlopig blijft hij nog even lekker bij zijn mama, broertjes en zusjes.

Zijn twee zusjes en vier broertjes hebben overigens ook allemaal mooie namen: Body, Duke, Joy, Keeran, Toby en Wuilis. Welke stamboomnamen de hondjes hebben, weten we nog niet. Ze moeten namelijk nog gechipt worden en zodra dat gebeurd is, weten we ook wat Flynn zijn ‘officiële’ naam op de stamboom gaat zijn. Het thema van dit nest van Lynn en Gary weten we al wel, dat is Canada. Verder nog even afwachten dus.

flynn04 - Mag ik jullie voorstellen aan onze Flynn!

En weer wachten

En dan natuurlijk aftellen tot hij opgehaald mag worden. Nog precies twee weken, veertien nachtjes slapen. Pia kwam met het goede idee om een aftelkalender voor Dex en Odin te maken, zodat ze een beter beeld hebben bij hoelang het nog duurt. Dat heb ik dus meteen maar even gedaan. Natuurlijk voor allebei eentje, zodat ze beide morgen hun eerste stickertje erop kunnen plakken!

Benieuwd naar de andere blogs die ik schreef over onze Flynn? Deze en alle blogs die ik in de toekomst nog ga schrijven over Flynn zijn allemaal terug te vinden onder de tag Flynn.

flynn08 - Mag ik jullie voorstellen aan onze Flynn!

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

42 reacties

  1. Wat een lieverd. En wat is het ook een fijn ras als familiehond. De laatste weken duren gewoon veel te lang om dat wolletje mee naar huis te nemen hé? Ik herken het met mijn eigen hond (nu 1,5 jaar). Ik ben benieuwd naar de groei van Flynn de komende weken. Liefs Manon

  2. Wow, wat een schatje is Flynn! Ik ben heel erg benieuwd naar alle toekomstige posts, ik ga ze nauwlettend in de gaten houden!

  3. Ohwww wat een lieverd! 😀 Ik smelt helemaal. Wij hebben onze katten in zekere zin ook niet gekozen, zij hebben ons uitgekozen haha! Van alle katten in de cattery waren er 2 die direct bij ons op schoot kwamen (en bleven!), dus die lieverds zijn het uiteraard geworden. 🙂

  4. Wat een dropje, ik ben helemaal verliefd op puppies! Het is het werk in het begin helemaal waard! Zijn trouwens ook super fijne honden wanneer ze volwassen zijn!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: