Met kinderen naar het Spellenspektakel?

14

De kinderen kijken heel erg uit naar het Spellenspektakel. Papa en mama overigens ook hoor. Nog maar een paar nachtjes slapen, zoals Dex zegt, en dan gaan we lekker spelletjes spelen en uitkiezen! Ik vind het leuk om te zien dat Dex en Odin onze interesse in videogames en spelletjes delen en ook even enthousiast kunnen zijn over een spelletjesbeurs. En terecht, want het Spellenspektakel is niet alleen leuk voor volwassen spelfanaten, maar ook voor de jongere gamertjes is er meer dan genoeg te doen.

Ik kreeg namelijk al de vraag of het Spellenspektakel wel zo geschikt is voor kinderen met de leeftijd van Dex en Odin (5 en 3 jaar). Of het niet meer iets voor oudere kinderen en volwassenen is. Terwijl ik er zelf van overtuigd ben dat deze grote spellenbeurs juist heel erg leuk is voor Dex en Odin. En eigenlijk alle jonge kinderen die geïnteresseerd zijn in het spelen van spelletjes. Mocht jij nog twijfelen, dan heb ik een aantal van de kinderactiviteiten tijdens het Spellenspektakel 2018 voor je op een rijtje gezet.

Kinderplein (kinderopvang!)

Om te beginnen de meest handige voor ouders die stiekem ook voor zichzelf naar de beurs komen: het Spellenspektakel heeft een heuse kinderopvang. Kinderen vanaf vier jaar mogen namelijk zonder ouders, onder toeziend oog van gediplomeerde pedagogisch medewerkers, naar hartenlust spelen op het Kinderplein. Inderdaad, je kunt zelf rustig over de beurs lopen en spelletjes uittesten, terwijl je kleine hartendiefjes met andere kinderen spelletjes kunnen spelen of knutselen.

Voorzieningen voor de allerkleinsten

Kinderen onder de vier jaar zijn uiteraard ook welkom, maar daarbij kan wel gevraagd worden dat er één van de ouders aanwezig blijft op het Kinderplein. Voor de hele jonge kinderen is overigens ook gedacht aan speelgoed, verzorgingsmateriaal en de mogelijkheid om ze te verschonen. Wij zijn sinds een aantal maanden gelukkig uit de luiers, maar ik weet nog heel goed hoe fijn dit soort voorzieningen zijn op evenementen.

noahsark02 - Met kinderen naar het Spellenspektakel?

Bouwen met BRIO

Er zijn verschillende uitgevers aanwezig met leuke spellen voor de kinderen, waaronder Ravensburger, Koninklijke Jumbo, Clown Games en HABA. Zo heeft Ravensburger  tijdens het Spellenspektakel een BRIO Play Event, waar kinderen eindeloos kunnen bouwen en spelen met de geweldige, houten rails en treintjes van BRIO. Toevallig gaan wij met de trein naar het Spellenspektakel (wat al een feest op zich is voor de kinderen). Dus ik denk dat Dex en Odin voldoende inspiratie hebben om hier een tijdje zoet mee te zijn.

Een cadeautje van HABA

Vergeet ook vooral niet om met de kinderen even langs de stand van HABA Speelgoed te lopen. Zowel op de zaterdag als de zondag deelt HABA aan de eerste zestig kinderen die zich daar melden een spelletje ter waarde van 7,50 euro uit. Naast hopen dat we op tijd zijn voor zo’n leuk cadeautje (want wie krijgt er nu niet graag een cadeau?) staat HABA trouwens ook zeker op ons lijstje om het spelletje Fonkelschat uit te proberen. Dex is namelijk dol op edelstenen én draken en laat dat nou precies zijn waar dat spel om draait.

SmartGames-spelletjes uitproberen

Naast het Kinderplein kun je bij veel uitgevers natuurlijk ook gewoon aanschuiven om nieuwe kinderspellen uit te proberen. Eén van mijn favoriete uitgevers voor de kinderen is tijdens het Spellenspektakel ook aanwezig, namelijk SmartGames. SmartGames maakt educatieve spellen voor kinderen vanaf drie jaar, die zonder tegenstander te spelen zijn. Op de beurs zullen ze onder andere Doornroosje en Squirrels Go Nuts demonstreren. Een leuk detail: Squirrel Go Nuts is de winnaar van de ‘Speelgoed van het Jaar 2018’-verkiezing in de leeftijdscategorie 6-7 jaar.

TipToi en GraviTrax

Nog twee van mijn favorieten voor de kinderen die aanwezig zijn op de spellenbeurs: TipToi en GraviTrax van Ravensburger. Van TipToi bezitten we inmiddels bijna de complete collectie. En GraviTrax mochten we onlangs uittesten en viel meteen goed in de smaak bij Dex en Odin. Op het Spellenspektakel 2018 kun je het interactieve leersysteem én het interactieve kogelbaan-systeem nu ook zelf uitproberen. Gratis tip: zeker even doen!

Bouwen met LaQ

Over LaQ schreef ik vorige week ook al in mijn lijstje met 10 redenen om het Spellenspektakel te bezoeken. Niet heel vreemd dat deze dus hier ook nog een keer voorbij komt, want dit constructiespeelgoed uit Japan voldoet echt perfect aan onze ‘eisen’ wat betreft speelgoed. Educatief, leerzaam, uitdagend, maar toch leuk. We moeten het zelf nog gaan testen, maar een nicht die het op haar werk al wel heeft uitgeprobeerd was in ieder geval erg enthousiast.

spellenspektakel2018 map - Met kinderen naar het Spellenspektakel?

Nog meer op het Spellenspektakel voor kinderen

En natuurlijk zijn er nog veel meer activiteiten en leuke spellen voor kinderen op het Spellenspektakel. Zo is er op het Kinderplein een knutselhoek en kunnen kids er lekker bouwen met Jenga-blokjes. Daarnaast gaan Dex en Odin ook gewoon gezellig met ons mee over de beurs. Er zijn een heleboel speluitgevers die demonstraties geven van kinderspelletjes. Een makkelijkere manier om erachter te komen of een spelletje geschikt is voor de kleine spelfanaten is er niet toch?

Ben jij inmiddels ook overtuigd van de kindvriendelijkheid van het Spellenspektakel? Of was je toch al wel van plan er een gezinsuitje van te maken? Dan zien we je misschien daar wel (en kunnen Dex en Odin jouw kids misschien wel inmaken met spelletjes op het Kinderplein). 😉

Het Spellenspektakel is op 10 en 11 november te bezoeken in het Beursgebouw Eindhoven. Naast tickets voor kinderen en volwassenen, is het ook mogelijk om een gezinskaart te kopen. Hieronder kun je de prijzen checken:

Tickets Voorverkoop Tickets aan de Kassa
Dagkaart Gezin € 24,00 € 27,00
Dagkaart Volwassenen € 11,00 € 12,95
Dagkaart Kinderen (4-12 jaar) € 4,00 € 5,00
Kinderen  tot 4 jaar Gratis Gratis

.

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

14 reacties

    • Het moet ook maar net je interesse zijn toch πŸ™‚ Wij zijn heel ons leven al gek op spelletjes, dus blijven van dit soort dingen wel op de hoogte πŸ˜‰

    • Ja inderdaad! Nu zijn wij sowieso niet zo van attractieparken, maar dierentuin/musea doen we al regelmatig

  1. Mij lijkt dat GraviTrax zo leuk waar je eerder ook al een artikel over schreef. Zo’n beurs is een Walhalla voor kinderen, lijkt me zeker een heel erg leuk uitje voor het hele gezin.

    • De GraviTrax is ook echt geweldig voor kinderen inderdaad! Benieuwd naar de nieuwe toevoegingen die ze daarvan hebben!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: