Mijn visitekaartjes als blogger

50

Ik was er al een tijdje mee bezig, in mijn hoofd vooral, met hoe handig visitekaartjes zouden zijn. Voor Rainbows & Buttons had ik er natuurlijk al wel, maar voor mijn blog nog niet. Eigenlijk omdat ik me tot voor kort afvroeg wanneer ik die dan uit zou gaan delen. Maar ik heb nu al een aantal keer gedacht: had ik nu maar visitekaartjes bij! Blijkbaar zijn ze als blogger dus ook best handig en noodzakelijk. Hoogste tijd dus, om ze te gaan ontwerpen en bestellen.

visitekaartje02 - Mijn visitekaartjes als blogger

Wat wel/niet op een visitekaartje?

Het ontwerpen van de visitekaartjes is voor mij niet zo’n probleem, ik weet uitstekend de weg in Photoshop en had in grote lijnen al een idee van hoe de kaartjes eruit moesten gaan zien. De moeilijkste vraag was in dit geval: wat wil ik allemaal op mijn visitekaartje zetten? Ik wil natuurlijk alle relevantie informatie er op hebben staan, zonder dat het te druk over komt. Na een korte Google-sessie kwam ik tot een lijstje met dingen die andere bloggers op hun visitekaartjes hebben staan:

 • Eigen naam
 • Blog titel
 • Website
 • E-mailadres
 • Adres
 • Telefoonnummer
 • Logo en tagline
 • Social Media kanalen
 • KvK nummer
 • BTW nummer
 • Foto
 • Korte beschrijving
visitekaartje04 - Mijn visitekaartjes als blogger

Liever niet

Een behoorlijke lijst met info voor zo’n klein kaartje! Een aantal dingen heb ik meteen al geschrapt, zo hoeft mijn adres er niet op te staan. Wanneer dat voor bedrijven relevant is, kan ik dat altijd nog mailen. Hetzelfde geldt voor mijn telefoonnummer, want ik vind het niet fijn om zomaar gebeld te worden. Mijn BTW nummer wil ik sowieso nergens vermeld hebben staan en dat is als bedrijf zijnde ook niet verplicht meer. En een korte beschrijving van mijn blog… heel handig, maar ik denk dat mijn tagline die taak al een beetje vervuld.

Handige informatie

Maar wat wil ik dan juist wél graag op mijn visitekaartje? Natuurlijk mijn voor- en achternaam, de titel en URL van mijn blog (duhh) en een e-mailadres zodat mensen me in ieder geval kunnen bereiken. Op de achterkant wilde ik in het groot mijn logo en tagline, omdat die lekker herkenbaar zijn. En zeg nou zelf, wie wil er nu geen dinosaurus met een grote nerd-bril op zijn visitekaartje?

Ook een foto van jezelf is erg handig op een kaartje. Want ik krijg zelf ook regelmatig visitekaartjes waarvan ik na een tijdje geen idee meer heb van wie ik ze gekregen heb. Met een foto erbij is dat toch wat makkelijker onthouden. Verder vond ik een vermelding van mijn Facebook-, Instagram-, en Pinterest account wel makkelijk. Maar dn wel kort en bondig, dus niet als complete URL (te druk en het ziet er ook lelijk uit). En tot slot mag mijn KvK nummer er natuurlijk niet op ontbreken.

visitekaartje03 - Mijn visitekaartjes als blogger

Visitekaartjes laten drukken

Nadat ik helemaal tevreden was over de inhoud en het ontwerp, moest ik nog beslissen waar ik ze wilde laten drukken. Voorheen bestelde ik visitekaartjes eigenlijk standaard bij Vistaprint. Goedkoop, fijne kwaliteit en ik weet wat ik kan verwachten. Maar tijdens mijn zoektocht voor de inhoud, kwam ik verschillende bloggers tegen die tevreden waren over Drukwerkdeal, dus besloot ik daar eens te kijken. Tot mijn verbazing bleek die (vanwege een aanbieding) nog goedkoper te zijn dan Vistaprint, dus besloot ik de gok gewoon te wagen. Voor nog geen tien euro voor 500 kaartjes, kan er weinig mis gaan toch?

Zo gezegd, zo gedaan. Ik bestelde mijn visitekaartjes voor de eerste keer bij Drukwerkdeal. Toen ik later de track-and-trace code controleerde zag ik dat de kaartjes door Vistaprint verzonden waren. Het blijkt dat Drukwerkdeal onlangs is overgekocht door Vistaprint. Prima, want over de kwaliteit van Vistaprint was ik in ieder geval al tevreden. Een dag eerder dan de voorspelde bezorgdatum werden de visitekaartjes afgeleverd. Wat vind je er van? Ikzelf ben er in ieder geval heel blij mee.

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

50 reacties

  • Ik ontwerp meestal alles helemaal zelf. Toevallig was een deel van de dino een bestaand vector bestand (voor commercieel gebruik uiteraard), maar die heb ik zelf aangepast en een bril gegeven πŸ˜‰
   Stond ook te kijken van de prijs, zeker als je dan ook ziet dat de kwaliteit gewoon perfect is!

 1. ik weet alleen niet of ik ene foto zou doen. zeker met de kinderen omdat die snel ouder worden en veranderen. verder zien ze er top uit hoor

  • Ja daar heb ik ook even aan getwijfeld, maar aan de andere kant past dat wel weer perfect bij de naam van mijn blog. En dan verander ik de foto gewoon af en toe bij het bestellen van nieuwe. πŸ™‚

 2. Wat een leuke kaartjes! Ik moet binnenkort ook eens nieuwe laten maken. Ik heb ze de vorige keer ook bij Drukwerkdeal bestelt, grappig dat het nu ook Vistaprint geworden is

  • Dankje!
   Ja en vooral dat ze dan wel weer een stukje goedkoper zijn dan Vistaprint… best raar. Het zijn ook niet identiek dezelfde kaartjes als ik bij Vistaprint ooit heb besteld, maar wel gewoon goede kwaliteit.

 3. Ik heb ook al sinds ik blog mijn eigen visitekaartjes. Ik deel ze dan ook altijd uit als ik ergens op een event ben bijvoorbeeld. Jij hebt ook hele leuke ontworpen, lekker fris!

  • Thanks Claudia! Ja inderdaad, dan mis ik ze de laatste tijd regelmatig, dus fijn dat ik ze ook heb nu!

  • Thanks! Succes met ontwerpen/bestellen dan πŸ™‚ ben benieuwd hoe de jouwe worden als je ze besteld

  • Ik had er ook al voor mijn shop inderdaad! Maar een beetje raar als ik visitekaartjes uitdeel van een heel ander bedrijf dan haha πŸ˜‰

  • Groot gelijk! En zo groot hoeft je blog daar niet voor te zijn hoor πŸ˜‰ je kan ze maar vast hebben

 4. wat zijn ze leuk geworden! Vind je dino logo trouwens heel gaaf. Moet ook snel weer nieuwe kaartjes gaan laten maken haha.

  • Dankje Lotte! Vind het ook leuk om ze te ontwerpen, zijn ze helemaal naar je eigen smaak πŸ™‚

 5. Mooi geworden. Zelf heb ik gekozen voor een heel rustige kaart met gegevens naar site mail en social media. Adres en telefoonnummer hoef ik ook niet op te hebben

 6. Jaaaaa hele leuke visitekaartjes! Ik moet ook weer nieuwe bestellen want ik heb recent m’n tagline veranderd…wat goed dat je je weg weet in Photoshop…ik vind dat programma zΓ³ moeilijk! Dus ik moet het van de standaard kaartjes hebben helaas…of het iemand vragen die het voor haar/zijn werk doet.

  Die dino is heel grappig trouwens!

  • Thanks Amina! Ik heb Photoshop ook gewoon mezelf aangeleerd overigens, op zich is het niet heel moeilijk als je de basis een beetje snapt πŸ™‚

 7. Wat een mooie visitekaartjes! Ik wil er zelf ook nog heel graag eentje maken omdat het toch altijd handig is om te hebben. Prachtig visitekaartje en een fijn overzicht van wat wel en niet op je visitekaartje gezet hoeft te worden.

  • Dankjewel! Daarom heb ik ze ook besteld nu, en voor dat geld kun je ze maar vast hebben, ook al gebruik je ze nog niet heel veel.

 8. Mooie kaartjes heb je laten maken. Ik heb zelf mijn website, instagram, email en telefoonnummer erin. Probeer ze nu wel vaker weg te geven omdat ik toch al een aantal keer contact heb gekregen door het weggeven van mijn kaartje.

 9. Leuke kaartjes heb je! Ik verbaas me er vaak over hΓ³e veel sommige mensen (jij niet) op hun kaartje zetten. Kort maar krachtig is in mijn ogen veel doeltreffender.

  • Inderdaad, de rest is heel makkelijk online te vinden mΓ©t de gegevens die op het kaartje staat toch πŸ™‚

 10. Ik heb ook mijn eigen visitekaartjes ontworpen, en het is echt zo handig om op zak te hebben. Het kan altijd van pas komen. Ik vind die van jou wel erg mooi geworden hoor.

 11. wat zijn ze onwijs leuk geworden! wat wil je overigens uitstralen met het logo aan de voorkant -ik snap hem niet helemaal-.

  • De dino bedoel je? Die staat zowel voor de kids (die gek zijn op dino’s en daarnaast wordt dino’s toch wel een beetje geassocieerd met jongensachtig) als voor de geeky kant van ons gezin. vandaar ook eenzelfde soort nerd-bril als ikzelf draag haha.

 12. Hallo Danielle,

  wat heb je een leuke site. fijne structuur en vooral je lettertype/grootte vind ik prettig om te lezen. Ziet er allemaal verzorgd uit hoor!

  Ik wil ook nog een keer visitekaartjes maken, maar daar wacht ik nog even mee.

 13. Een tientje voor 500 kaartjes? Wow, dat is een goede deal. Hoe is de kwaliteit van het papier? En ik kan het in het klein niet zo goed zien, maar komt de foto er helemaal uit zoals je wilde? Ik heb vanaf dag 1 dat ik besloten had te bloggen visitekaartjes besteld (juist, bij Vistaprint) en daar ben ik tot en met vandaag heel blij mee. Netwerken is zoveel makkelijker met een kaartje. Ik heb overigens wel mijn mobiele nummer op het kaartje laten drukken, maar helaas nog niet gegevens als Instagram en Facebook. Handig om te weten voor een volgende keer.

 14. Ik ben zelf grafisch ontwerper en ging dus meteen voor naamkaartjes voor mijn blog πŸ˜‰ Ik vind deze zelf wat druk & hou het rustiger met enkel de basics op de achterkant en mijn logo en foto op de achterkant! Da’s smaak natuurlijk!

  • Ieder zijn smaak idd! Vind ze zelf juist redelijk rustig als ik vergelijk met andere kaartjes die ik tegenkwam. Grappig, ben zelf ook grafisch ontwerper toevallig.

 15. Ze zijn echt superleuk geworden! Een foto erop is een goed idee; als je dan bijvoorbeeld eens naar conventies oid gaat, dan kunnen mensen zich je ook makkelijker (met gezicht) herinneren. Ik had onlangs zo’n conventie en zag op allerlei sites mensen die dus inderdaad een kaartje met een foto hadden. Ook gedaan en héél veel positieve reacties op gekregen. Het is ook een stukje herkenbaarheid.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: