Recap Oktober 2018 – Van ziekenboeg tot puppy’s

13

Er is de afgelopen maand een heleboel gebeurd, en een deel daarvan heb ik al over geblogd of ga ik nog over bloggen. Maar er zijn ook genoeg dingen die mijn blog niet gehaald hebben, maar toch wel een vermelding verdienen. Omdat ze zo leuk zijn, of juist niet. En omdat ik zelf ook gewoon leuk vind om terug te lezen wat we de afgelopen maand allemaal uitgespookt hebben. Deze ‘rubriek’ had ik op mijn ‘oude’ blog ook al en wil ik bij deze hier ook mee starten. Daarom vandaag een overzicht van oktober 2018.

Ziekenhuis en ziekenboeg

Oktober 2018 lijkt vooral een maand van ziek zijn, ziekenhuisbezoekjes en andere medische zaken. Zo was het op 1 oktober al meteen raak voor Odin, want hij moest bloed gaan prikken voor de afspraak met de hematoloog kinderarts. Die afspraak stond een week later gepland en we waren er behoorlijk nerveus over. Gelukkig werden we uiteindelijk positief verrast door de uitslag. Ook ik mocht in oktober bloed gaan prikken en een week later naar het ziekenhuis voor een controleafspraak bij de diabetesverpleegkundige. Terwijl ik zelf niet heel erg tevreden was over de afgelopen maanden, vond de diabetesverpleegkundige dat het echt heel goed ging. Waarschijnlijk ben ik zelf weer te perfectionistisch. Mijn HBa1C was iets gestegen maar zat nog steeds héél laag voor een diabeet.

odin bloedarmoed01 - Recap Oktober 2018 - Van ziekenboeg tot puppy's

In de week voor de herfstvakantie, op de maandag dat we met Odin naar de kinderarts waren geweest, werd ik door de juf van Dex gebeld omdat Dex op school had overgegeven. Of ik hem op kon komen halen, want hij voelde zich niet lekker. Toevallig stonden we op dat moment net voor de peuterspeelzaal om Odin af te zetten en liep ik meteen binnendoor maar langs Dex zijn lokaal. Toch handig dat dat in hetzelfde gebouw zit! Dit was overigens ook de eerste keer in Dex zijn kleuter-carrière dat ik hem ziek op moest halen en dat hij überhaupt ziek thuis was van school. Bijna de hele week is hij thuis gebleven met koorts en oorontsteking. De vrijdag voor de herfstvakantie is hij wel weer naar school gegaan, dat was sowieso maar een halve dag.

recapokt18 01 - Recap Oktober 2018 - Van ziekenboeg tot puppy's

Melktand eruit en nog meer ziekte

Diezelfde ochtend had meneer nog een mijlpaal, want hij verloor zijn eerste melktand (met een beetje gewiebel en gewrik). Zijn voortanden zitten na een val op een houten schoolbankje al maanden los, we hadden zijn eerste melktand er dus al veel eerder uit verwacht. Het is alsnog een beetje vroeg gezien zijn leeftijd, maar een tweede tand zit inmiddels ook al behoorlijk los. Je zou verwachten dat we hiermee wel aan het einde zijn gekomen van onze ziekenboeg, maar helaas hebben we afgelopen maandag met Odin ‘s avonds laat bij de huisartsenpost gezeten omdat hij niet meer kon slikken van de keelpijn, koorts had en slijm overgaf. De dienstdoende huisarts stuurde ons naar huis met als advies: Paracetamol en ijsjes (Odin blij).

recapokt18 03 - Recap Oktober 2018 - Van ziekenboeg tot puppy's

Gisteren overdag leek er iets vooruitgang in te zitten. Maar gisteravond, op de valreep van oktober, bleek hij helemaal onder de rode uitslag te zitten. We moeten er nog mee langs de huisarts, maar het zou misschien roodvonk zijn. Vorige week stond overigens ook een afspraak bij het consultatiebureau op de agenda, onder andere voor zijn vaccinaties en een ogentest. Die laatste was nog wel een dingetje, want Odin had overal aandacht voor, behalve voor de rondjes met openingen op de kaart. Volgende maand mogen we dus nog een keertje terug daarvoor.

recapokt18 02 - Recap Oktober 2018 - Van ziekenboeg tot puppy's

Flynn is geboren!

Naast al dat ziek-gedoe, stond oktober voor ons vooral in het teken van de geboorte van onze toekomstige puppy Flynn! Op dierendag zijn namelijk de border collie puppy’s van Lynn en Gary geboren, waarvan wij een reutje in ons gezin op mogen nemen. We hebben het laatste reutje van de vijf reutjes die geboren zijn, dus hebben geen keuze. Wel heb ik al een sterk gevoel welke het gaat worden, dus ik ben heel benieuwd of mijn gevoel goed zit.

puppies02 - Recap Oktober 2018 - Van ziekenboeg tot puppy's

Samen met de andere toekomstige puppy-eigenaren en de fokker zitten we in een Facebook-groep waarin de fokker bijna dagelijks leuke foto’s en filmpjes plaatst van de hondjes. Het is echt zo leuk om ze te kunnen volgen en elke mijlpaal mee te maken. Zo zagen we al dat de oogjes voor het eerst open gingen, zagen we filmpjes van hun eerste pap-maaltijd (een geklieder!) en kunnen we heerlijk meegenieten van het gestoei en gestuntel van de inmiddels 4 weken oude hondjes.

bordercolliepup05 - Recap Oktober 2018 - Van ziekenboeg tot puppy's

Anderhalve week geleden zijn Edwin en ik ook voor het eerst zelf gaan kijken, toen deden ze nog niet heel veel meer dan eten, slapen en een beetje vooruit tijgeren. Zo’n verschil met wat ze nu al kunnen! Over weer anderhalve week gaan we terug met Dex en Odin, want dan mogen de eigenaren kiezen welke pup ze willen. Wij gaan dus eigenlijk vooral kijken welke pup onze Flynn wordt en er dan eindelijk mee kunnen knuffelen. Daar kijken we zo naar uit! Dex en Odin zijn ook heel enthousiast, we sturen af en toe ook filmpjes en foto’s naar de juffen van Dex zodat hij ze in de klas vast kan laten zien.

bordercolliepup02 - Recap Oktober 2018 - Van ziekenboeg tot puppy's

Meedoen aan de Dorpsquiz Udenhout

Edwin en ik deden dit jaar voor het eerst mee aan de dorpsquiz, met de buurtvereniging. Ik had totaal geen idee wat we er van moesten verwachten, afgezien van vragen opzoeken en beantwoorden. Nu ben ik heel goed in het Googlen van dingen, dus ik dacht dat dat wel een eitje zou worden. Maar dat viel even tegen, de meeste vragen waren helemaal niet ‘even te Googlen’. Ondanks dat ik zelf redelijk introvert ben en niet zo heel dol op chaotische of sociale aangelegenheden, was dit wel echt heel erg leuk. Ons team bestond uit 24 personen, waarvan er tien op de fiets buitenopdrachten gingen doen en de rest bleef binnen om de vragen uit het quizboek te beantwoorden. Dit waren er overigens over de 100. Edwin moet er nog steeds om lachen hoe fanatiek ik was.

recapokt18 04 - Recap Oktober 2018 - Van ziekenboeg tot puppy's

Een week later vond het tweede deel van de dorpsquiz plaats. Daar zouden nog wat punten verdiend kunnen worden, gevolgd door de prijsuitreiking en een dorpsfeest. We hadden besloten dat we naar huis zouden gaan voordat het feest begon (want dat is totaal niet mijn ding). Maar toen ik de grote hal binnenkwam waar alles plaatsvond, was het eerste dat ik tegen Edwin zei: eigenlijk heb ik het al wel weer gezien. Zoveel drukte, herrie, chaos, geluiden en felle verlichting… We zijn toch nog zo’n anderhalf uur gebleven, maar in de pauze naar huis gegaan. Ons team was daar voldoende vertegenwoordigd en we zijn uiteindelijk maar liefst zesde geworden van de 74 deelnemende teams!

recapokt18 05 - Recap Oktober 2018 - Van ziekenboeg tot puppy's

Leuke uitjes en activiteiten in oktober 2018

De herfstvakantie hebben we vanwege onze ziekenboeg niet te vol gepland met uitstapjes. Daarnaast hadden we buiten de vakantie om ook al een aantal leuke uitjes op de planning staan. Zo zijn we op een vrije vrijdag van Edwin als verrassing lekker met de kinderen naar Klein Atlantis in Waalwijk gegaan. een soort Ballorig in onderwater-thema. Hier waren we nog nooit geweest, maar het was zo leuk dat we zeker nog eens teruggaan. Bij Ballorig in Tilburg ben ik ook na school nog een keer met de kinderen geweest. Dat was toen de Play Doh Fantasiebar daar stond, waar ze mooie klei-creaties konden maken en deze naderhand ook mee naar huis mochten nemen.

playdoh fantasiebar05 - Recap Oktober 2018 - Van ziekenboeg tot puppy's

Kinderboekenweek

Verder vond de Kinderboekenweek ook plaats in oktober, met als thema ‘Vriendschap’. Op school werd daar aandacht aan besteed, maar ook wij hebben dat niet zomaar voorbij laten gaan. In de Tilburgse bibliotheek gaf Sandra van Curiosityworld een lezing en workshop over ‘vriendschap sluiten met een alien’, waar we met Dex en Odin heen zijn gegaan. De week erop was er in de bibliotheek in Udenhout een knuffelslaapfeest. Je mocht je knuffel in de bieb laten slapen en de volgende morgen weer ophalen bij een gezellig voorleesontbijt. Geweldig vonden de jongens het, al moest Odin wel heel even huilen toen we zijn Teckeltje daar achterlieten. Na het voorleesontbijt zijn we met Linda, Arda en Yade naar de speeltuin bij Vincentius Udenhout gegaan, waar de kinderen samen nog lekker gespeeld hebben.

tropenmuseum19 - Recap Oktober 2018 - Van ziekenboeg tot puppy's

In de herfstvakantie zelf hebben ons voornamelijk thuis vermaakt, zo hebben de kinderen veel puzzels gemaakt, spelletjes gedaan en geknutseld. Favorieten die week waren het Pizza Twister-spel dat Dex voor 0,50 cent bij de kringloop mee wou nemen en de DIY Kristal Zeepjes Maken die we bij de Action vonden. De laatste dag van de herfstvakantie was een vrije dag voor Edwin en besloten we naar een leuk museum te gaan. Na enige online research kwam het Tropenmuseum als winnaar uit de bus en hebben we onze vrijdag dus daar doorgebracht. Zowel de kinderen als wijzelf waren erg enthousiast over dit museum, we zijn er dan ook erg lang gebleven. Zelfs het vrouwtje achter de balie bij de ingang viel dat op ;). Onderweg naar huis zijn we langs de Burger King gegaan, als leuke afsluiter van de herfstvakantie.

recapokt18 06 - Recap Oktober 2018 - Van ziekenboeg tot puppy's

Bij Odin op de peuterspeelzaal

Natuurlijk zijn de jongens ook gewoon naar school en de peuterspeelzaal geweest (afgezien van de zieke dagen) en natuurlijk gebeurd daar ook regelmatig van alles. Op de peuterspeelzaal bij Odin mochten de ouders mee komen knutselen. Dat hield in dit geval in dat Odin overgetrokken moest worden op een groot stuk papier en we daar bij moesten schrijven welke lichaamsdelen er allemaal zijn. Erg leuk! Wat iets minder leuk is, is het feit dat Odin de laatste tijd heel erg aan mama hangt en het vaak huilen is als ik hem op de peuterspeelzaal achter wil laten. Dit is in de anderhalf jaar dat hij daar nu zit letterlijk nog nooit eerder gebeurd, zelfs de allereerste keren niet. Ik hoop maar dat het een fase is en het er mee te maken heeft dat hij al wat lander niet helemaal fit is.

recapokt18 07 - Recap Oktober 2018 - Van ziekenboeg tot puppy's

Bij Dex in de kleuterklas

Ook bij Dex was er deze maand een activiteit waar hulp van ouders nodig was, namelijk een herfstspeurtocht! Als klassenouders (wat ik ook dit jaar weer ben) regelden Laura en ik hier ouders voor en liepen zelf ook met een groepje kinderen mee met de speurtocht. Het was de bedoeling dat we een route liepen en onderweg vier eekhoorntjes zouden vinden. De eekhoorns waren dan tassen met fruit en daarop een eekhoorn-plaatje. Uit elke tas haalde je één stuk fruit en aan het einde van de speurtocht gingen de kinderen daar fruitspiesjes van maken. Alle kinderen waren erg enthousiast (en de ouders stiekem ook).

recapokt18 08 - Recap Oktober 2018 - Van ziekenboeg tot puppy's

Ik schreef al eens een blog dat na school afspreken hier zo’n ‘ding’ is. Nu moet ik eerlijk zeggen dat het de laatste weken opvallend rustig is rondom het maken van afspraakjes. Ik hoorde hier ook al meer ouders over, dus het zal wel aan het weer liggen of zo ;). Wel had Dex deze week een kinderfeestje van een vriendinnetje. Ze zijn naar een kinderbakkerij geweest, waar de kinderen zelf broodjes, cakejes en koekjes hebben gebakken. Dex kwam apetrots thuis met zijn tas met eigen baksels en van de moeder kregen we een heleboel leuke foto’s en filmpjes van het feestje.

recapokt18 09 - Recap Oktober 2018 - Van ziekenboeg tot puppy's

Flip te logeren

De week na de herfstvakantie kreeg Dex Flip de logeerbeer mee naar huis. Dit was de eerste keer dit schooljaar dat Flip weer uit logeren ging bij één van de kindjes. Dex was uiteraard erg trots dat dat bij hem was en we hebben er dan ook een leuke week van gemaakt met Flip. Samen met oma (papa was een nachtje weg) hebben we in het weekend een fijne herfstwandeling gemaakt, bezochten we een foto-expositie (waar wij vorig jaar zelf aan meededen) en gingen bij oma thuis chocolade-fonduen. Ook mocht Flip met de boys uit logeren bij opa en oma, omdat wij een avondje weg gingen.

recapokt18 10 - Recap Oktober 2018 - Van ziekenboeg tot puppy's

Thuis had Flip het geluk dat hij mee Halloween-cupcakes mocht versieren, daarvoor had hij van mij een keukenschortje gekregen om te voorkomen dat hij vies zou worden. En we hadden een hele leuke knikkerbaan, de GraviTrax, van Ravensburger gekregen die natuurlijk uitgebreid getest moest worden (recensie volgt), dus ook daar mocht Flip deel van uitmaken. Op maandag moest Flip weer terug naar school, dus zondagavond heb ik zijn dagboekje ingevuld en foto’s naar de juf gemaild van onze week met Flip.

recapokt18 12 - Recap Oktober 2018 - Van ziekenboeg tot puppy's

Tijd voor onszelf

Edwin en ik hebben niet heel vaak de gelegenheid om samen een avondje weg te gaan, maar deze maand is het er toch van gekomen. Dex en Odin (en Flip dus) gingen bij opa en oma logeren, zodat wij naar de cabaretshow Wie? van Arie en Sylvester konden. Dit keer was dat in Oirschot en hebben we daar bij een steak- en burgerrestaurant van te voren lekker gegeten. Aan de vroege kant kwamen we bij het theater aan, omdat we onze vrijkaartjes daar nog op moesten halen en troffen Arie dar aan de bar. Even een praatje gemaakt, want wij kennen Arie vanuit het gamen, zodoende dat we meestal kaartjes van hem krijgen. Na een geweldig leuke show, hebben we nog wat gedronken met Arie, hem en Sylvester een doosje bonbons van Chocolaterie Albert gegeven (want die zijn lekkerrrr), Arie op station Den Bosch af gezet om vervolgens weer naar huis te rijden.

recapokt18 13 - Recap Oktober 2018 - Van ziekenboeg tot puppy's

De volgende dag ging Edwin een nachtje naar CBJ Lan om te gamen en besloot ik dat het wel eens tijd werd om The Legend of Zelda: Breath of the Wild op de Nintendo Switch te spelen. Die game had ik al een tijdje liggen, maar het was er gewoon nog niet van gekomen. Druk druk druk he. Die avond heb ik dus doorgebracht op de bank met mijn grote vriend Link. En een reep witte chocolade met aardbei/kletskop!

recapokt18 14 - Recap Oktober 2018 - Van ziekenboeg tot puppy's

Meest gelezen blogs

Tot zover oktober, het leek me leuk om deze maand nog even afsluiten met een top 5 van mijn meest gelezen blogs in oktober 2018. Dus bij deze:

 1. Maak je eigen Halloween tasje – Crea-Hop
 2. Update over Odin’s onverklaarbare bloedarmoede
 3. De naam van onze border collie puppy wordt…
 4. Wat kijken Dex en Odin op Netflix #3
 5. Nostalgie: Krimpie Dinkie bij de Action!

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

13 reacties

 1. Ik heb vooral even heerlijk zitten wegsmelten bij het zien van die heerlijke puppie foto’s…
  Daar wilmje toch zo tussen gaan liggen.

 2. Wat een maand met veel ziekenhuis bezoekjes. Gelukkig waren er ook leuke dingen. De puppy’s zijn te schattig en het Tropenmuseum is ook hier een van de favorite uitjes. Over 2 weken mag mijn dochter er zelfs een nachtje gaan slapen

 3. Wat naar zeg, zoveel ziekenhuisbezoeken. Hier stond de maand oktober ook volop in het teken van ziekenhuizen en dokters dus ik ken het gevoel. Gelukkig wel leuke dingen om naar uit te kijken, zoals de puppy!

 4. Zo leuk dat je een gamergirl bent/was! Ik ben nu met Dishonored 2 bezig op de PS4, love it! Een heftige maand zeg, maar wat doe je het allemaal goed met twee kleintjes en je eigen bedrijf. Die foto van je zieke zoontje, oh dat vind ik echt zo zielig om te zien…fijn dat het daarna beter ging!

  En die Dorpsquiz, lijkt me zo leuk! xxx

 5. Juliette - Strongbody.nl on

  Wat een hectische maand voor jullie zeg. Gelukkig is het allemaal goed verlopen. En wat zijn de puppy’s super cute!! Echt fijn dat jullie per facebook hun groei kunnen meemaken. Dan ben je er stiekem toch bij!

 6. Wat een ontzettend leuk idee zo’n maandoverzicht! En wat een maand is het voor jullie geweest. Vreselijk als je kleintjes ziek zijn, ik kan me dat gevoel nog zo goed herinneren…
  Maar ik lees ook veel leuke dingen, gelukkig!
  Laten we maar hopen dat november weer wat rustiger wordt.

 7. Wat fijn dat de uitslag van het bloedonderzoek goed was en wat leuk een puppy, grappig ook dat ze op dierendag zijn geboren. Hopelijk november met minder ziek zijn.

 8. De puppy foto’s trekken toch echt wel de aandacht in deze blog. Ik zou ook wel graag een pup willen maar ik heb een hekel aan uitlaten in weer en wind dus dat wordt lastig

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: