Wat kijken Dex en Odin op Netflix #3

23

Het lijkt me wel weer eens tijd voor een blog met de Netflix-favorieten van Dex en Odin. De laatste is alweer twee maanden geleden met Het Regent Gehaktballen 2, Ask the Storybots en Peppa Big. Na aanleiding van die blog schreef ik ook een artikel over Peppa Big en waarom wij dat een slecht voorbeeld vinden voor de kinderen. Deze wordt dan ook helemaal niet meer gekeken hier in huis en Dex en Odin snappen ook waarom. Anyway, vandaag de drie huidige favorieten van de jongens.

Super Monsters

Ik weet niet of het te maken heeft met Dex zijn interesse in Halloween, of dat het toeval is, maar de afgelopen paar weken is Super Monsters hier toch wel de nummer 1 favoriet. Super Monsters gaat over zes kleuters, waarvan de ouders beroemde monsters zijn, dit zestal moet echter nog leren omgaan met hun speciale krachten. Ikzelf ben stiekem wel fan van deze kinderserie, niet alleen ziet het er allemaal erg schattig uit en vind ik het thema monsters leuk. Daarnaast richt Super Monsters zich in de afleveringen onder andere op positief gedrag en leert kinderen verantwoordelijkheid te nemen voor hun acties. Dit mag van mij dus nog wel een tijdje een favoriet blijven.

Masha en de Beer

Toen wij pas Netflix hadden, was dit dé favoriete tekenfilmserie van Dex. Odin was toen nog te jong om tv te kijken. Maar sinds een tijdje heeft Odin deze serie ook ontdekt en staat hij weer regelmatig aan. Masha en de Beer is een Russische serie over een schattig klein meisje en haar vriend de beer. Naast dat Masha heel schattig is, is ze ook erg ondeugend en waakt de beer als een soort van surrogaatvader over haar. Inmiddels staan er meerdere Masha en de Beer-films en -afleveringen op Netflix, waaronder eentje met griezelige verhalen.

Buurman en Buurman

Eentje waar ik dan weer wat minder enthousiast over ben, Buurman en Buurman. Deze van oorsprong Tsjechische animatieserie gaat over twee buurmannen die samen wat af klussen. En dat gaat natuurlijk in elke uitzending verkeerd. Ik weet niet wat ik echt tegen deze serie heb. Ik denk dat het gewoon niet mijn soort humor is, 9 van de 10 keer vind ik het maar flauw. Maar goed, de kinderen vinden het geweldig, dus ik ontkom er niet aan om af en toe wat van de afleveringen mee te krijgen.

Nog meer tips

Dat waren de drie huidige Netflix favorieten van Dex en Odin weer. Mocht je nog op zoek zijn naar een geschikte tekenfilm om met jongere kinderen te kijken tijdens Halloween? Dan is Super Monsters zeker een aanrader, evenals Masha’s Spooky Stories.

Ben je zelf op zoek naar nog meer leuke Netflix films en -series, kijk dan vooral even bij Wat kijken Dex en Odin op Netflix #1 en Wat kijken Dex en Odin op Netflix #2. En heb jij zelf misschien ook nog leuke tips voor Dex en Odin, dan horen wij dat ook heel graag.

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

23 reacties

 1. Mijn ventje is ook helemaal gek van buurman en buurman en masha en de beer… Hij vindt het zo leuk, dat ik er ondertussen knettergek van wordt!

 2. heerlijk samen op de bank een film kijken terwijl het buiten regent. En dan maakt het eigenlijk niet zo veel uit welke film….

 3. Buurmanbuurnab en masha zijn leuk, op tv.. maar eigenlijk kijken onze kinderen zelden Netflix. Voor de iets oudere (10+) kinderen is er niet veel. Of het worden gelijk alweer van die series als pretty little liars (voor meiden).
  Ertussen zit niet veel, ook niet iets wat we als familie samen zouden kijken.

 4. Op de Belgische Netflix staat er helaas niet zo heel veel leuks voor de allerkleinsten.. Jammer dat dat toch nog steeds gebiedsgebonden is hΓ©?

 5. Heel divers hier, wisselt zo nu en dan: Lego Ninjago, Oggy en de kakkerlakkenerug, maar ook terug naar ‘vroeger’ met Barbapappa, Inspector Gadget. Buurman en Buurman blijven hier ook al jaren populair. (De laatste tijd word deze serie minder gekeken, maar ik hoor juist wel steeds vaker vergelijkingen. Wanneer ik antwoord geef op een vraag/uitleg, dan hoor ik: oh… Nu snap ik het, want dat heb ik een keer gezien bij Buurman en Buurman, want die deden/hadden toen….. enz)

 6. Juliette - Strongbody.nl on

  Mijn meiden zijn al veel ouder en kijken naar Suits, Flash en The New Girl. Ik kijk graag naar Netflixen met mijn ze. Lekker relaxen en bankhangen.

 7. Mijn dochter kijkt graag naar Casper en Emma of Word Party en tegenwoordig wil ze vaker The Trolls zien. Er staat zoveel op, maar toch nog best lastig om eens iets anders op te zetten, wat ze dan ook leuk vindt haha.

 8. Hier wordt inderdaad ook gekeken naar de Super Monsters door mijn meiden. Buurman en Buurman is ook zeker favoriet, maar Masha en de Beer zie ik niet zo vaak meer voorbij komen. Lady Bug is geloof ik nu het meest populair

 9. Welkom in de tijd van het streamen! Heerlijk dat Netflix, geen reclame en toestanden, gewoon heerlijk lekker onderuit met wat lekkers. OΓ³k voor de kids πŸ˜‰

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: