1000 vragen aan jezelf #9

14

Weer tien vragen die ik aan mezelf stel deze zondag. De vragen komen uiteraard weer uit het boekje 1000 vragen aan jezelf van het tijdschrift Flow. Zitten weer erg leuke bij, want wat zou ik bijvoorbeeld doen als ik vijf jaar in de gevangenis zou zitten, of staan er foto’s op mijn telefoon waarmee ik chantabel ben? Benieuwd naar mijn antwoorden op deze en acht andere vragen? Lees dan snel verder.

  • 81. Wat zou je doen als je vijf jaar in de gevangenis zat?

   Mezelf afvragen waar het mis is gegaan? Maar goed, als ik om welke reden dan ook echt vijf jaar in de gevangenis zou komen te zitten, dan zou ik die tijd nuttig besteden. Ik zou misschien een studie gaan doen, iets waar ik nu niet aan toe kom. En ik zou waarschijnlijk tijd hebben om een boek te schrijven, iets dat al heel lang op mijn bucketlist staat. En mag je eigenlijk bloggen vanuit de gevangenis?

  • 82. Waar werd je vroeger blij van?

   Ik denk dat dat een beetje dezelfde dingen zijn als waar ik nu blij van word. Lezen, schrijven en series kijken, al is het genre en het niveau van alle drie wel veranderd natuurlijk. Daarnaast word ik altijd heel blij van het strand, van schelpjes en mooie steentjes zoeken. Iets waar ik nu ook nog steeds heel erg van kan genieten. En op zijn beurt vind Dex dat nu ook weer geweldig. Grappig om te zien dat hij wat dat betreft een beetje in zijn moeders voetsporen treedt!

  • 83. In welk outfit voel je je mooi?

   Ik weet niet of ik echt een outfit heb waarin ik me heel mooi voel, ik vind zelf jurkjes heel mooi maar die draag ik zelden en ik voel me daar ook weer redelijk onzeker in. Ik heb wel kleding waarvan ik vind dat die me heel goed staan, waardoor ik me zelfverzekerd voel en me daardoor automatisch ook mooier vind. Dat is over het algemeen een skinny jeans met Dr. Martens eronder, een effen-kleurig hemdje en iets van een blouse. De laatste tijd ben ik nogal fan van spijkerbloesjes en ruitjesbloesjes. Mijn favoriete shirt is trouwens stiekem een mannenshirt in de kleinste maat, een wit shirtje met Space Invaders erop! Daar krijg ik ook de meeste complimenten over als ik hem draag.

  • 84. Wat ligt er op je nachtkastje?

   Vanalles! Sowieso mijn wekker en nachtlampje (okay eigenlijk is het een bureaulampje van de Hema, omdat die lekker fel licht geeft). Daarnaast staat er een mok op met foto van de kids die ik voor moederdag heb gekregen, met daarin dingen als muntjes die ik in mijn broekzakken vind, speldjes, knoopjes etc. Ook ligt mijn glucosemeter er altijd, met prikpen en potje stripjes. Gebruikte stripjes liggen daar vaak ook nog wel los omheen, omdat ik het tasje waar alles in zit in mijn haast vaak op mijn nachtkastje leeggooi. Verder ligt er meestal wel een leesboek waar ik in aan het lezen ben en ’s nachts ligt mijn telefoon erbij.

  • 85. Hoe geduldig ben je?

   Ik kan redelijk geduldig zijn, maar dat ligt heel erg aan de situatie, want aan de andere kant kan ik ook heel erg stressen als dingen niet snel genoeg gaan naar mijn zin. De ochtenden zijn vaak niet mijn meest geduldige momenten van de dag. Vooral niet als de kids naar school moeten, we al aan de late kant zijn en ze beide denken dat ze alle tijd van de wereld hebben. Dan moet ik echt tot tien tellen om mijn geduld niet te verliezen.

kinderfoto03 - 1000 vragen aan jezelf #9
  • 86. Wie is jouw gevallen held?

   Ik weet niet zo heel goed hoe ik een ‘gevallen held’ moet zien. Is dat iemand die ooit een held was, maar nu van zijn voetstuk is gevallen? Of is dat iemand waar ik eerst heel erg naar op keek, maar nu niet meer? In beide gevallen kan ik om heel eerlijk te zijn zo niemand bedenken…

  • 87. Staan er foto’s op je telefoon waarmee je chantabel bent?

   Als dat zo zou zijn, zou ik dat waarschijnlijk nooit toegeven. Ik bedoel, dat zou behoorlijk dom zijn. Maar gelukkig kan ik deze vraag gewoon eerlijk met ‘nee’ beantwoorden. Er zijn ongetwijfeld een aantal gênante foto’s van mij in omloop, maar Ik doe niet aan het maken van ‘privéfoto’s’ en sexting is ook niet echt mijn ding. Denk ook dat Edwin zich kapot zou schrikken als er ineens een punani-foto in zijn Whatsapp voorbij komt haha! Dus nee er zijn geen foto’s van mij die erg genoeg zijn om me mee te chanteren.

  • 88. Wie van je vrienden ken je het langst?

   Dit is een heel makkelijke vraag, ik heb maar één vriendin die ik al letterlijk mijn hele leven ken en ook al zolang vriendinnen mee ben. Mijn nichtje en beste vriendin Linda! We hebben samen al veel dingen meegemaakt en ik ben ook echt heel dankbaar en trots op zo’n fijne vriendschap. Leuk detail is dat onze kinderen op hun beurt ook weer heel leuk bevriend zijn met elkaar!

  • 89. Mediteer je graag?

   Om even terug te komen op vraag 85, daar heb ik dan weer totaal geen geduld voor. Ik heb het wel eens geprobeerd hoor en misschien zou ik het vaker moeten proberen om er aan te wennen, maar ik heb zoveel moeite met stil zitten en ‘niks doen’ dat ik niet denk dat mediteren iets voor mij is. En ik weet dat mediteren niet ‘niks doen’ is, maar zo voelt het voor mij op het moment dat ik daarmee bezig ben wel.

  • 90. Hoe pep je jezelf op na een rotdag?

   Echt ‘rotdagen’ heb ik niet vaak, maar met twee jonge kinderen in huis zijn er wel eens dagen die erg… lang… duren… en erg veel geduld vereisen. Dan ben ik er op het einde van de dag wel ver klaar mee en ga ik het liefste lekker een eind wandelen om mijn hoofd leeg te maken. Nu doe ik dat wandelen sowieso dagelijks, maar op dit soort dagen geniet ik er extra van en heb ik het ook echt even nodig.

Een vraag voor jou

Tot zover mijn tien vragen voor deze zondag. Vraag 71 tot en met 80 beantwoordde ik vorige week zondag en voor vraag 91 tot en met 100 (honderd vragen alweer!) kom je volgende week gewoon weer even langs om te lezen. Nu ben ik natuurlijk ook weer benieuwd naar jouw antwoord op een vraag, want wat zou jij doen als je vijf jaar in de gevangenis zou zitten? Laat even weten in de reacties!

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

14 reacties

 1. Wat een leuke vragen. En ook leuk om ze zo op je blog te beantwoorden! Bij ‘gevallen held’ kan ik me ook maar weinig voorstellen…

 2. Ik vind deze vragen van je altijd zo leuk om even te lezen! En die gevangenis, daar kom ik niet met mijn brave gedrag 😉

 3. in prison for 5 years? im not sure what one can do while in prison. i guess do whatever to stay alive and find something to learn. it seems one can work out a lot, so maybe do some of that.

 4. Hahaha, die opmerking over een ‘punani’-foto:) Ik ben nogal visueel ingesteld dus ik ging snel verder naar de volgende vragen. 5 jaar in de gevangenis zitten? Ik moet er niet aan denken. Ooit seizoen een en twee (daarna vond ik er niets meer aan. Sorry not sorry, misschien ben ik een van de weinigen) van Orange Is The New Black gezien en daar word ik niet heel blij van. Geen idee waarom ik voor 5 jaar in de gevangenis zou moeten belanden. Dan moet je toch best wel iets ergs hebben gedaan, gezien dat je af en toe ziet wat voor lage straffen men krijgt voor de meest erge dingen. De reden waarom ik het heel erg zou vinden om 5 jaar weg te zijn is omdat ik dan mijn dochtertje niet meer bij mij zou hebben.

 5. Omg 5 verloren jaren…Ik moet er niet aandenken. Maar ok als het toch moet dan zeker een nieuwe studie om weer een nieuw leven op te bouwen na mijn straf!

 6. Wat een leuke manier om iemand beter te leren kennen. En om jezelf beter te leren kennen door even stil te staan bij de verschillende vragen. Maar jouw specifieke vraag aan ons… Dat vind ik toch wel een hele moeilijke… Ik heb vooral het gevoel dat ik bijzonder weinig keuzemogelijkheden zal hebben…

 7. Het lijkt mij verschrikkelijk in de gevangenis, maar ik zou dan ook mijn tijd nuttig willen besteden, bijvoorbeeld door het volgen van een opleiding. Ik heb trouwens geen idee of je mag bloggen vanuit de gevangenis. Dat zou ik dan wel heel erg missen hoor. 😉

 8. Wat een leuk boek! Waar heb je die vandaan?

  Als ik 5 jaar in de gevangenis zou zitten, zou ik een studie doen en heel veel sporten. Daar ben ik dan immers alle tijd voor.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: