De Lucky Bastard Tag: hoeveel geluk heb je?

25

In blogland gaan veel ‘tags’ rond onder bloggers. Een tag bestaat meestal uit een aantal vragen, met de meest uiteenlopende onderwerpen, die je invult. Vervolgens tag je één of meerdere andere blogs die de tag ook in mogen vullen en op hun beurt weer mensen kunnen taggen. Onlangs vulde ik de Visite-tag al eens in en afgelopen week werd ik verrast door een berichtje in mijn mailbox: ‘Danielle, je bent getagd!’ Deze mail was afkomstig van Sanne van Mama Schrijft en ze had me getagd in de Lucky Bastard Tag. Hartstikke leuk. Bedankt, Sanne!

De vragen van de Lucky Bastard Tag:

 1. Wat was je laatste geluksmoment?
 2. Maak je je weleens zorgen over geld en andere materiële zaken?
 3. Zouden al je zorgen voorbij zijn als je NU 1 miljoen wint?
 4. Op welke momenten voel jij je gelukkig?
 5. Heb je weleens een prijs gewonnen? Wat was de laatste prijs die je gewonnen hebt?
 6. Wat is de meest bijzondere prijs die je ooit hebt gewonnen?
 7. Welke winactie die je op je eigen blog mocht organiseren is je het meest bijgebleven?
 8. Doe je mee aan betaalde loterijen? Waarom wel of niet?
 9. Heb je een geluksritueel, gelukskleur of een voorwerp dat geluk brengt?
 10. Welke gelukswens / tegeltjeswijsheid wil jij graag delen met je lezers?

1. Wat was je laatste geluksmoment?

Ik heb dagelijks wel kleine geluksmomentjes met de kinderen, maar mijn laatste geluksmoment was afgelopen zaterdag, toen we voor het eerst bij de fokker naar onze toekomstige pup gingen kijken. We weten dan nog wel niet welk hondje uit het nest van ons gaat worden. Maar alsnog keek ik er zo naar uit en was het zo fijn om de puppies die we tot dan toe alleen maar op foto’s en filmpjes hadden gezien, in het echt te zien. En natuurlijk lekker te knuffelen met de mama- en papa hond en de andere lieve border collies van de fokker.

2. Maak je je weleens zorgen over geld en andere materiële zaken?

Wie maakt zich daar tegenwoordig geen zorgen om? Dus ja, ik maak me regelmatig zorgen om het financiële plaatje. Niet dat we het heel slecht hebben of zo, maar ik kijk daarbij toch ook wel vooruit. Naar het pensioen, naar de hypotheek en hoelang we die nog moeten betalen, hoe we het einde van de maand gaan halen als er een paar flinke rekeningen betaald moeten worden, onverwachte uitgaven, wat als de auto ineens kapot gaat? Pas gingen de oven en de stofzuiger in de zelfde week kapot. Daar heb ik dan ook wel weer even hoofdpijn van.

3. Zouden al je zorgen voorbij zijn als je NU 1 miljoen wint?

Al onze zorgen zouden zeker niet voorbij zijn, maar de financiële zorgen zouden daarmee inderdaad wel verholpen zijn. Al denk ik dat met het winnen van zoveel geld er ook wel weer andere ‘zorgen’ op je pad komen. Edwin en ik fantaseren er wel eens over, wat als we een heel groot geldbedrag zouden winnen? Maar ik denk dat onze ideeën op dat vlak niet echt op elkaar aansluiten. Dus wat dat betreft is het beter om niet ineens geld in overvloed te hebben.

4. Op welke momenten voel jij je gelukkig?

Er zijn heel veel momenten waarop ik me gelukkig voel, gewoon kleine alledaagse dingen. Dex of Odin die me tussen het spelen door even een knuffel komen geven, met een goed boek in een warm bad, een avondje met Edwin op de bank series kijken, de blijdschap van de kids als ze me na een peuterspeelzaal/schooldag weer zien, kringloopwinkels bezoeken met mijn moeder, lekker schrijven of bezig zijn in mijn atelier…

5. Heb je weleens een prijs gewonnen? Wat was de laatste prijs die je gewonnen hebt?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet heel vaak iets heb gewonnen. Nu doe ik over het algemeen ook aan weinig prijsvragen/winacties mee, dus heel veel kans maak je dan uiteraard ook niet. Maar ik heb wel een aantal keer iets gewonnen, de laatste keer was tijdens de Vakantie Crea-hop waar ik zelf ook als blog heb meegedaan. Toen heb ik een aftelkalender gewonnen voor de kinderen, om af te tellen voor vakanties/verjaardagen et cetera. Heel leuk!

6. Wat is de meest bijzondere prijs die je ooit hebt gewonnen?

Dat is zonder twijfel de geboortefotograaf die de geboorte van Odin kwam fotograferen. Pauline van Lukk Geboortefotografie had een winactie op haar Facebook pagina toen ik zwanger was van Odin. Je kon daaraan meedoen en anderen konden ook voor jou meedoen. Dat hebben heel veel lieve mensen voor mij gedaan en werd ik als winnaar uitgeloot. Omdat ik een keizersnede, een gentle section, zou krijgen moest ik wel eerst toestemming vragen op het ziekenhuis. Maar gelukkig was het geen probleem, was Pauline als geboortefotograaf aanwezig bij de geboorte van Odin en hebben we daar schitterende foto’s aan overgehouden!

happinessodin - De Lucky Bastard Tag: hoeveel geluk heb je?

7. Welke winactie die je op je eigen blog mocht organiseren is je het meest bijgebleven?

Ik heb nog niet zo heel veel winacties georganiseerd voor mijn eigen blog. Twee keer nog maar om precies te zijn, beide keren vanwege de Crea-hop. Daarvan vond ik de eerste het leukste en die is me ook het meeste bijgebleven omdat het dus de eerste was. Ik hoop in de toekomst natuurlijk nog vaker winacties te mogen organiseren voor mijn lezers.

8. Doe je mee aan betaalde loterijen? Waarom wel of niet?

Wij doen eigenlijk zelden mee aan betaalde loterijen. We kopen sporadisch een Staatslot, maar daar is het wel mee gezegd. Toen we hier pas een aantal weken in de straat wonen, viel hier de straatprijs van de Postcodeloterij. Iedereen die loten had, kreeg 25.000 euro per lot. Helaas hadden wij (nog) geen loten. Daarna dachten we: de kans dat hier ooit nog iets valt is zo klein, laten we er nu ook maar niet meer aan beginnen. Een paar maanden later viel hier in het dorp de postcode kanjer en kreeg iedereen in Udenhout die een lot had weer een paar duizend euro per lot. Ze zeggen wel eens dat je of geluk hebt in de liefde, of in het spel. Laten we het er maar op houden dat wij hééél veel geluk in de liefde hebben. 😉 We hebben overigens nog steeds geen loten voor de Postcodeloterij.

9. Heb je een geluksritueel, gelukskleur of een voorwerp dat geluk brengt?

Ik heb niet echt een geluksritueel, gelukskleur of zelfs maar een geluks voorwerp. Ik geloof aan de andere kant wel in het ‘jinxen’ van dingen en karma. Dus ergens geloof ik wel dat je op een bepaalde manier invloed uit kunt oefenen op het al dan niet hebben van geluk. Maar ik trek dus geen geluksonderbroek aan bij belangrijke momenten en lak mijn nagels dan ook niet turquoise (overigens lak ik die sowieso nooit).

10. Welke gelukswens / tegeltjeswijsheid wil jij graag delen met je lezers?

Deze kwam ik ooit ergens tegen en vond ik zelf wel heel mooi en vooral waar: Everyone wants happiness, no one wants pain, but you can’t have a rainbow, without a little rain. Iedereen wil geluk en niemand wil pijn, maar je kunt geen regenboog verwachten zonder een beetje regen. Ik ben er zelf ook van overtuigd (dit vooral uit eigen ervaring) dat je de hoogtepunten uit je leven beter herkent en waardeert als je ook dieptepunten hebt gekend.

happinessquote - De Lucky Bastard Tag: hoeveel geluk heb je?

Vind jij jezelf een lucky bastard?

En dan mag ik nu iemand anders taggen voor de Lucky Bastard Tag, dat is Dorien van Mama met Sokjes van Geitenwol! Ik hoop dat jij hem ook met veel plezier invult! Iedereen is overigens vrij om de Lucky Bastard Tag over te nemen. Heb je zelf geen blog dan mag je de vragen ook hier onder bij de reacties beantwoorden!

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

25 reacties

  • Dat is zeker waar Felice, ik zou elke vraag echt veel uitgebreider kunnen beantwoorden als ik wil.

 1. Juliette - Strongbody.nl on

  Wat een leuke tag! Ik heb vorige jaar een wasdroger gewonnen toen ik een foto moest insturen. Daar was ik heel erg blij mee!

 2. Lipstickencupcakes on

  Wat een leuke tag. Ik prijs me gelukkig voor mijn lieve vent, mijn gezondheid en mijn leuke baan

 3. Wat een leuke tag. Ik vind tags altijd leuk om te lezen en ook leuk om in te vullen. Ik heb nog niet heel vaak iets gewonnen, in tegenstelling tot mijn ouders. Zij winnen zo veel! Volgens mij heb ik dat geluk niet geërfd! 😉

 4. Mieke | mieksmind on

  Wat een leuke tag. Je wordt zelf weer even bewust, het is een moment op even stil te staan.

 5. Ik herken je zorgen over geld zeker wel. Wij lossen dit jaar om die reden weer wat van de hyotheek af. Ik wil financieel minder kwetsbaar zijn, en lagere maandlasten hebben.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: