1000 vragen aan jezelf #8

20

Tijd voor de achtste 1000 vragen aan jezelf. De afgelopen twee zondagen is het er vanwege twee zieke kids en een half zieke mama even bij ingeschoten. Maar alles is weer zo goed als beter en we pakken de draad dus weer met frisse moed op. Vandaag zijn de vragen 71 tot en met 80 aan de beurt en geef ik onder andere antwoord op de vraag wat mijn humor is en of ik ooit op tv ben geweest. Nieuwsgierig? Lees dan lekker verder!

  • 71. Van welk woord krijg je de kriebels?

   Ik ben bang dat er op dat gebied heel veel dingen zijn waar ik echt de kriebels van krijg. Om te beginnen heb ik er echt een hekel aan als mensen in plaats van bijvoorbeeld ‘mijn moeder’ schrijven: ‘me moeder’ of erger nog ‘men moeder’. Of ‘is’ in plaats van ‘eens’. Dit zie ik vaak voorbij komen op Facebook en komt gewoon niet over. Verder ben ik niet zo van die populaire, zogenaamd interessante taal zoals patta’s in plaats van schoenen. Of dab/dabben, serieus de eerste tien keer dat ik het tegenkwam wist ik niet eens wat het was. En toen ik het wel wist, maakte de betekenis het er niet beter op.

  • 72. Ben je ooit op tv geweest?

   Ja, maar dat is echt al jaaaaaren geleden. Ik heb namelijk een keer meegewerkt aan een documentaire genaamd VET, die ging over alles rondom eten en gewicht. Dit was, dacht ik, een tiendelige serie waarin ik een eigen aflevering had over anorexia/eetstoornissen. Ergens moeten mijn ouders die documentaire nog wel op een videoband (zo lang is dat al geleden dus) hebben staan. Ik heb online nog wel eens naar de documentaire gezocht, maar meer dan een vermelding heb ik er nooit van kunnen vinden. Waar ik stiekem ook wel weer blij mee ben.

  • 73. Wanneer was je voor het laatst zenuwachtig?

   Om eerlijk te zijn ben ik wel regelmatig zenuwachtig voor dingen hoor. De laatste keer was zelfs gisteren nog, toen we voor het eerst kennis gingen maken met onze toekomstige pup. We weten nog niet eens welke pup uiteindelijk van ons wordt, maar toch vond ik het zo spannend en leuk dat ik er ook wel een beetje nerveus over was. Het is toch een levend wezentje waar je straks de verantwoordelijkheid over krijgt. En waar we heel erg naar uit kijken.

  • 74. Wat maakt thuis thuis voor jou?

   Dit vind ik wel een mooie en interessante vraag. Wat maakt thuis nou echt thuis voor mij? Je hebt mensen die zich heel snel overal thuis voelen. Zo iemand ben ik niet, ik ben misschien wel eerder het tegenovergestelde. Ik voel me niet zo snel ergens thuis. De reden dat ik me ‘thuis’ wel thuis voel zijn op de eerste plaats Edwin en de kinderen. Maar ook het feit dat het mijn eigen plekje is, waar ik helemaal mezelf kan zijn, met mijn eigen vertrouwde spullen en dingen waar ik blij van word. Oh ja, en de locatie is ook wel een belangrijk onderdeel, ik voel me bijvoorbeeld absoluut niet thuis in een stad, dus wonen we lekker rustig in een mooi dorp.

  • 75. Waar haal je je nieuws vandaan?

   Ik volg eigenlijk heel weinig nieuws, ik weet toch wel dat de wereld wordt overspoeld door leed en ellende en dat hoef ik niet per se bewust zelf op te zoeken. Dus als ik ergens nieuws vandaan haal, is het voornamelijk Facebook, omdat daar grote of belangrijke dingen toch wel gedeeld worden door anderen. En dan ben ik nog selectief in wat ik lees en wat niet.

kleinezeemeermin - 1000 vragen aan jezelf #8
  • 76. Wat is je favoriete sprookje?

   Mijn favoriete sprookje was vroeger altijd De Kleine Zeemeermin, ik vond Ariel zo geweldig dat ik stiekem wel een beetje verliefd op haar was. Een tijdje terug heb ik een cosplay outfit voor mezelf gemaakt van Ariel, de jurk die ze draagt tijdens de Kiss the Girl-scene. We zijn alleen nog niet naar een anime- of comicconventie geweest waar ik hem daadwerkelijk kan dragen. Maar dat zit dus nog wel in de planning!

  • 77. Wat is jouw humor?

   Ik weet niet of mijn humor in één categorie in te delen is, ik ben bijvoorbeeld fan van woord- en taalgrapjes, maar houd ook van zwarte humor. Daarnaast ben ik regelmatig sarcastisch en gebruik veel zelfspot, onder andere wat betreft mijn diabetes. Als mensen vragen of ik suiker in mijn thee wil, is mijn favo reactie altijd: nee dank je, ik heb al suiker. Dat sarcastische is overigens wel iets waar ik een beetje mee op moet letten, omdat niet iedereen even goed is in het herkennen van sarcasme.

  • 78. Hoe vaak sport je?

   Dat ligt er aan wat je onder sporten verstaat. Ik ga dagelijks tussen de 5 en 10 kilometer wandelen en dat zie ik zelf wel als sport, dus dan zou ik zeggen dat ik dagelijks sport. Maar als je echt bedoelt het uitoefenen van een sport of naar de sportschool gaan, dan is het antwoord: nooit. Straks met onze pup wil ik wel iets van hondensport gaan doen als hij daar oud genoeg voor is, maar vooralsnog houd ik het bij mijn dagelijkse wandelingen, nu zonder en straks weer met hond.

  • 79. Ben je onvergetelijk?

   Uiteraard! Haha, nee dat weet ik niet. Ik ben wel redelijk introvert dus als je mij op een feestje (als ik daar al kom) of evenement tegen zou komen zou ik denk ik niet heel erg opvallen. Daarnaast hoeft ‘onvergetelijk’ ook niet altijd positief te zijn, je kunt ook onvergetelijk zijn omdat je je ergens zo hebt misdragen of iemand heel slecht hebt behandeld. Ik hoef dan ook niet onvergetelijk te zijn, als ik maar een goede indruk achter laat op de mensen die er voor mij toe doen.

  • 80. Welke twee dingen kun je niet missen?

   Twee dingen die ik niet zou kunnen missen zijn er niet veel, ik denk ook niet dat ik het daar mee red. Maar goed, de eerste die ik niet kan missen is mijn familie. Mijn hele familie, telt dat als één ding? Daarnaast zou ik ook mijn insulinepomp met sensor niet kunnen missen. Maar dat is puur medisch, omdat ik zonder dood zou gaan. (Stiekem zou ik ook niet zonder mijn cola zero en mijn telefoon kunnen).

Een vraag voor jou

Dat waren mijn tien vragen voor deze week weer. Vraag 61 tot en met 70 beantwoordde ik (tot mijn schaamte) drie weken geleden en voor vraag 81 tot en met 90 kun je volgende week zondag weer even langskomen (beloofd). Ik ben ook heel benieuwd naar wat jouw vorm van humor is? Kun je zwarte humor bijvoorbeeld ook wel waarderen of ben je meer van de slapstick grappen?

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

20 reacties

 1. Leuke blog! Veel dingen zijn herkenbaar, ik kan ook niet zomaar overal lekker thuis zijn. Verhuizingen zijn echt drama, kost weken om te wennen. Ik hou zelf heel erg van absurde humor, zoals Austin Powers, The Unbreakable Kimmy Schmidt of Arrested Development. Daar ga ik heel goed op

 2. Goed idee om vragen over jezelf te beantwoorden, zo leren lezers je een beetje kennen!

  Ja, ik ben ook van het sarcasme en de taal- en woordgrappen en je grap over suiker vond ik een goede πŸ™‚

 3. Haha er zijn ook zoveel woorden waar ik kriebels van krijg! Vooral ‘me’ en ‘men’ is mega irritant!

 4. Wat leuk deze vragen. Ook een goeie voor date night met je partner. Zulke vragen als wanneer ben je voor het laatst zenuwachtig geweest zijn goed om met elkaar te bespreken. Thanks voor de tip!

 5. Leuk om jezelf eens een aantal vragen te stellen, Bij het lezen van jouw antwoorden ga je toch zelf ook er over nadenken, leuk hoor! Ik ga er zelf ook maar eens in duiken, leuke blog!

 6. Leuke vragen en antwoorden. Ik ben het helemaal eens (;-)) met jouw taalkeuze. Ik vind het ook niet staan.
  Mijn humor is vrij donker denk ik. Ik kan ook behoorlijk schelden/grof zijn.

 7. Ah, wat leuk is dit! Denk dat je veel over je Eigen karakter leert op deze manier! Ik heb een heel vreemd gevoel voor humor eigenlijk.. Ik hou wel van humor waar je een beetje moet bij nadenken. Ook britse humor a la “Alo Alo”, “Fawlty Towers” & “Monthy Python” weet ik wel te apprecieren!

 8. Zou ook wel zo’n lijstje willen invullen! Heel leerrijk!
  Humor? Zelf ben ik een droge humor gebruiker en vind mezelf dan grappig,
  maar de anderen niet haha!
  Ik ben slecht in mopjes vertellen, maar hou er wel van! Alleen vuile moppen keur ik niet altijd okΓ©.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: