Naar Ballorig voor de Play-Doh Fantasiebar

3

Dex en Odin hebben het de halve herfstvakantie over Ballorig gehad, want wanneer gaan we daar weer een keertje heen? Vaag wist ik me te herinneren dat ik het ze in de afgelopen weken inderdaad wel een keer beloofd had. En belofte maakt schuld. Ik was er alleen nog niet helemaal over uit wanneer ik deze schuld in ging lossen… Totdat ik op de Facebook van Ballorig Tilburg las dat er in de herfstvakantie een Play-Doh Fantasiebar zou staan waar de kids naar hartenlust konden kleien. Toen besloot ik de drukte van een binnenspeeltuin tijdens een schoolvakantie te trotseren en Dex en Odin te verrassen met een middagje Ballorig.

Kunstwerkjes kleien

Normaal zou het mijn voorkeur hebben om ‘s morgens rond openingstijd al te gaan, want ik kan niet zo heel goed tegen de chaos en drukte van zo’n binnenspeeltuin. En ‘s morgens is het dan toch het minst druk. Maar Dex zijn zwemles was vanwege de herfstvakantie verplaatst naar de ochtend, waardoor we er pas rond de middag konden zijn. Bij Ballorig aangekomen bleken ze een leuke herfstdeal te hebben: de entree plus een kindermenu en gratis beker voor 10,95 euro. We waren er nu toch, dus waarom niet?

playdoh fantasiebar01 - Naar Ballorig voor de Play-Doh Fantasiebar playdoh fantasiebar02 - Naar Ballorig voor de Play-Doh Fantasiebar

Eenmaal binnen installeerden we ons aan een tafeltje en wisten de jongens de weg naar de Play-Doh Fantasiebar meteen te vinden. Dit was een lange lage tafel die helemaal rond liep met krukjes in de vorm van potten klei, hij was dus eigenlijk ook niet echt te missen. Enthousiast liepen ze de Fantasiebar binnen door een héle grote pot klei met een opening erin. In het midden mocht elk kindje drie kleuren klei uit een display kiezen om daar een kunstwerk (onze kids maken geen tekeningen/bouwwerken/knutsels, nee dat wordt door beide consequent ‘kunstwerken’ genoemd) mee te maken.

playdoh fantasiebar03 - Naar Ballorig voor de Play-Doh Fantasiebar

Play-Doh Fantasiebar

Bewapend met donkerblauw, geel en paars nam Dex plaats aan de Play-Doh Fantasiebar. Odin volgde zijn voorbeeld met geel, oranje en turquoise. Verspreid over de lange tafel lagen verschillende gereedschappen, zoals plastic mesjes en kleipers om sliertjes en figuurtjes uit te drukken. Het zag er allemaal zo leuk uit en de Fantasiebar was zo mooi en kleurrijk aangekleed dat ik zelf ook best mee had willen spelen. Als troost mocht ik Odin helpen met stukken klei in de pers te stoppen. En de resten daarvan weer uit de pers te friemelen.

playdoh fantasiebar04 - Naar Ballorig voor de Play-Doh Fantasiebar playdoh fantasiebar07 - Naar Ballorig voor de Play-Doh Fantasiebar

Na een tijdje geconcentreerd gewerkt te hebben aan hun klei-creaties, waren zowel Dex als Odin erg tevreden over het eindresultaat. Dex had een soort van hoofd met een hoed gemaakt, op een plateau. Odin had een homp driekleurige klei gemaakt met een aantal slierten en slangen erop. Beiden vielen uiteraard nadrukkelijk onder de categorie ‘kunst’ en kregen dan ook een plekje in de Wall of Fame. In deze wand kon je kind zijn of haar boetseerwerk kwijt totdat het mee naar huis genomen werd.

playdoh fantasiebar06 - Naar Ballorig voor de Play-Doh Fantasiebar

Frietjes en spelen

Dat kleien maakt natuurlijk hongerig, dus tijd voor frietjes met snacks voor de kinderen en een lekker broodje gezond voor mama. Terwijl we op het eten wachtten, gingen Dex en Odin nog een paar keer van de glijbaan en speelden op de interactieve vloer, want je zou bijna vergeten dat er nog meer te doen was dan kleien. Het eten werd vervolgens snel naar binnen gepropt, want Odin had bedacht dat ze nog niet eens in de grote ballenbak gespeeld hadden!

Tussendoor kwam Dex nog een keer dolenthousiast aangerend want hij had ‘meneertje klei’ oftewel ‘Doh-Doh’ gezien. Daar wilden ze allebei wel even mee op de foto. Daarna weer snel terug naar de ballenbak, nog even klimmen en klauteren om vervolgens hun klei-creaties op te halen bij de Play-Doh Fantasiebar. Hier kregen ze ook nog een klein potje Play-Doh mee voor thuis, waar ze naderhand nog een hele tijd verder zijn gegaan met kleien. Al met al was het dus een klei… eh keileuke middag!

playdoh fantasiebar09 - Naar Ballorig voor de Play-Doh Fantasiebar playdoh fantasiebar10 - Naar Ballorig voor de Play-Doh Fantasiebar

Zelf klei maken?

Thuis wordt er ook regelmatig gespeeld met klei. Naast Play-Doh (want die plakt tenminste niet in vergelijking met veel andere speelklei), maken we ook regelmatig zelf klei. Dit is heel eenvoudig en lekker goedkoop. Benieuwd hoe je dat doet? Lees dan mijn blog over speelklei zelf maken.

playdoh fantasiebar08 - Naar Ballorig voor de Play-Doh Fantasiebar

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

3 reacties

  1. Heel erg leuk om te lezen! Zelf zijn we nog nooit bij Ballorig geweest met de kindjes, maar aangezien ik werk bij de Belgische collega-speeltuin komen de kindjes daar wel vaak. Al staat een tripje over de grens toch ook al even op de verlanglijst!

  2. Wat leuk zeg! Jammer dat ze dat bij onze Ballorig niet doen. Gisteren zijn wij wel naar Monkey Town geweest (wat een gekkenhuis niet normaal!) en daar was een show van de Biba Boerderij.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: