Maak je eigen Halloween tasje – Crea-Hop

19

Een aantal maanden geleden deed ik voor het eerst mee aan een Crea-Hop, toen in het thema ‘vakantie’. Dat vond ik zo leuk, dat ik besloot weer mee te doen en dit keer is het thema Halloween. Maar wat is een Crea-Hop vraag je je af? Een Crea-Hop is een creatieve kettingbrief voor bloggers. Alle bloggers die er aan mee doen maken iets creatiefs en geven dat (of een diy-set ervan) weg door middel van een winactie. Alle Crea-Hop blogs linken op een bepaalde volgorde naar elkaar, dus jij als lezer kunt heel makkelijk van blog naar blog hoppen (doorklikken) totdat je helemaal rond bent geweest.

trick or treat diy16 - Maak je eigen Halloween tasje - Crea-Hop

Crea-Hop Halloween

Het thema van deze Crea-Hop is ‘halloween’. Als je niet rechtstreeks naar deze blog bent gegaan, kom je waarschijnlijk via Natascha’s blog gordelmonstertje. Zij is ook degene die deze editie van de Crea-Hop georganiseerd heeft. Voor deze blog-hop heeft Natascha een gordelmonstertje gemaakt, een leuk hoesje voor om de autogordel zodat deze niet in je nek snijdt. Wil je zo’n gordelmonstertje zelf maken, of toch liever winnen, lees dan vooral haar blog even en vergeet niet mee te doen aan de winactie!

Voor de bezoekers die hier voor het eerst komen kijken, zal ik me in het kort nog even voorstellen. Mijn naam is Danielle, mama van Dex en Odin, creatieve duizendpoot en stiekem ook een beetje een geek. Ik heb een eigen bedrijfje in het maken van kinderkleding/speelgoed/accessoires en houd daarnaast deze blog bij. Voor deze Halloween Crea-Hop heb ik een trick-or-treat zakje gemaakt, met een (hopelijk) duidelijk beschrijving, zodat je ook zelf een leuk zakje kunt maken voor als de kids (of jijzelf) verkleed langs de deuren gaan.

Trick-or-treat zakje voor Halloween

 • 2 lapjes stof van 30 x 35 cm voor de buitenkant
 • 2 lapjes stof van 30 x 35 cm voor de binnenkant
 • 2 repen van 50 x 8 cm van de buitenkant-stof voor de hendels
 • 2 repen van 50 x 8 cm van de binnenkant-stof voor de hendels
 • Leuke strijk afbeelding of andere halloween-applicaties
trick or treat diy01 - Maak je eigen Halloween tasje - Crea-Hop

Werkbeschrijving

Kies eerst twee verschillende stofjes uit die passen bij het thema van halloween. Dit kunnen daadwerkelijk halloween stoffen zijn, maar oranje-, zwart- en paars-tinten voldoen hier ook prima. Ikzelf ben gegaan voor een oranje stippenstofje en een zwart sterrenstofje. De tas is overigens aan beide kanten te gebruiken, dus de binnenkant hoeft niet per se een saai stofje te zijn.

trick or treat diy02 - Maak je eigen Halloween tasje - Crea-Hop trick or treat diy03 - Maak je eigen Halloween tasje - Crea-Hop

Je begint met de vier lange stroken stof van 50 x 8 cm. Die vouw je over de gehele lengte door midden zodat er een goede vouw in zit. Eventueel kun je die er in strijken, maar ik wrijf hem er altijd met de hand in. Daarna vouw je hem weer open en vouw je de stof vanuit de buitenkant naar binnen. Bovenstaande foto laat dit goed zien. Zorg dat ook hier de vouwen er goed in zitten en vouw hem vervolgens dubbel over de eerste vouwlijn. Speld alles steeds goed vast.

trick or treat diy04 - Maak je eigen Halloween tasje - Crea-Hop trick or treat diy09 - Maak je eigen Halloween tasje - Crea-Hop

Als je dit met alle vier de stroken gedaan hebt, neem je van beide stoffen één band en legt deze met de openingen gespiegeld op elkaar. Dus van de ene stof zit de opening naar links en van de andere stof zit hij naar rechts. Zo blijft je band aan beide kanten mooi gelijk. Speld ze op deze manier goed op elkaar en stik vervolgens op ongeveer een milimeter van de rand, helemaal rondom. Dit doe je twee keer, zodat je twee banden hebt.

trick or treat diy05 - Maak je eigen Halloween tasje - Crea-Hop

Pak nu de twee stoffen voor de buitenkant en leg deze met de goede kanten precies op elkaar. Speld ze vast en naai ze rondom aan elkaar. Hierbij laat je één van de korte kanten open, dit wordt de opening van de tas. Vervolgens doe je met de stoffen voor de binnenkant precies hetzelfde. Je hebt nu twee losse ‘zakken’.

trick or treat diy06 - Maak je eigen Halloween tasje - Crea-Hop

De volgende stap is een beetje lastig uit te leggen, dus ik hoop dat bovenstaande foto voldoende duidelijkheid geeft. Je gaat nu namelijk de blokbodem van je zakje erin maken. Dit doe je door de twee dichtgenaaide hoeken van het zakje uit elkaar te trekken, zodat de naden precies boven elkaar komen te liggen. Op 3.5 centimeter vanaf de punt speld of teken (ik doe altijd beide) je de hoeken af en naait daar vervolgens over heen. Herhaal dit voor beide zakjes.

trick or treat diy07 - Maak je eigen Halloween tasje - Crea-Hop

Vouw nu één van de zakjes met de goede kant naar buiten. Je ziet nu heel duidelijk de blokbodem van het zakje. Als je een iets smallere of bredere blokbodem wilt, kun je zelf spelen met de breedte door van de 3,5 centimeter bijvoorbeeld 2,5 of juist 4,5 te maken.

trick or treat diy08 - Maak je eigen Halloween tasje - Crea-Hop

Vervolgens stop je de zakjes in elkaar, zodat de goede kanten tegen elkaar aan liggen. Het zakje dat je in de vorige stap hebt omgedraaid, wordt dus in de andere zak gestoken. Het maakt hierbij niet uit welke je voor de binnenkant en welke je voor de buitenkant wilde gebruiken, aangezien je het zakje aan beide kanten kunt gebruiken.

trick or treat diy10 - Maak je eigen Halloween tasje - Crea-Hop

Speld de twee zakjes aan de zijkanten en in het midden vast met een speld, zodat ze precies gelijk liggen. Daarna steek je de handvaten tussen de binnen en de buiten stof, dus steeds tussen twee verschillende stoffen. Let er hierbij op dat de kleur van de handvatten moeten matchen aan de kleur waar ze tegenaan liggen en het handvat niet gedraaid ligt. Op bovenstaande foto zie je wat de bedoeling is. Hierop zie je van één band beide uiteinden. De uiteinden moeten ongeveer een halve centimeter boven de stof van de tas uitkomen en op 5 centimeter afstand van de zijnaden liggen. Als je het goed hebt gedaan, liggen beide banden precies boven elkaar wanneer je het zakje plat neerlegt.

trick or treat diy11 - Maak je eigen Halloween tasje - Crea-Hop

Naai de twee zakjes nu helemaal rondom aan elkaar, met daartussen de handvatten. Voor extra stevigheid kun je op de handvatten een paar keer op en neer naaien, maar in principe is dat niet per se nodig. Laat in het midden aan één kant een gat open dat groot genoeg is om het zakje nog te kunnen draaien.

trick or treat diy12 - Maak je eigen Halloween tasje - Crea-Hop trick or treat diy13 - Maak je eigen Halloween tasje - Crea-Hop

De volgende stap is het draaien van het zakje, waardoor de goede kanten aan de buitenkant zitten. Gebruik hierbij een dun stokje of breinaald (ik gebruik hier altijd Chinese eetstokjes voor) om de hoekjes goed naar buiten te duwen. Daarna duw je één kant naar binnen, speld de opening voor het omdraaien dicht en stikt vervolgens een keer helemaal rondom op ongeveer een millimeter vanaf de rand.

trick or treat diy14 - Maak je eigen Halloween tasje - Crea-Hop

De laatste stap is het opstrijken van een strijk afbeelding of applicatie. Ook kun je andere dingen op je trick-or-treat zakje maken. Denk bijvoorbeeld aan plastic spinnen of vleermuizen die je op je tas naait. Of knip uit vilt leuke plaatjes die je er met textiellijm op plakt. En dan is je trick-or-treat zakje helemaal klaar voor een leuke halloween-avond!

Zelf niet creatief?

Ben je zelf niet zo heel creatief, of beschik je niet over een naaimachine? Niks aan de hand, want ik geef dit trick-or-treat zakje weg door middel van een winactie! Daarnaast geef ik ook de afbeelding/tekst die op het zakje gedrukt staat één keer weg, zodat je die op je eigen trick-or-treat zakje kunt strijken.

Winnen (deze winactie is verlopen)

 • Laat onder dit artikel weten of je het trick-or-treat zakje wilt winnen, of de opstrijk afbeelding
 • Volg Mama van Dex en Odin op Facebook (delen is ook fijn, maar voel je vooral niet verplicht)
 • De winnaar van de prijsvraag wordt 18 oktober bekend gemaakt

Hop, hop, hop naar de volgende

Dan is het nu tijd om het creatieve stokje door te geven aan Roelina. Roelina is net als mij een creatieve mama en maakt echt hele leuk dingen! Voor deze blog-hop beschilderde ze hele leuke potjes/bekertjes in het halloween-thema en kun je de materialen winnen om hier zelf mee aan de slag te gaan! Dus hop snel naar haar blog en doe lekker mee aan de winactie.

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Flynn en ratjes Oscar & Sonic.

19 reacties

 1. Hoi Danielle,
  Knap zeg dat je zo’n tasje zelf in elkaar zet! Ik bewonder altijd diegene die dat kan. Zelf kan ik het beste alleen rechte lijnen maken op mijn naaimachine en de rest wat minder :).
  Ik gun een ander het tasje en de strijkapplicatie, aangezien mijn zoontje niet langs de deuren gaat.
  Veel hopplezier deze dagen!

 2. Ook al zo leuk! Helaas ben ik niet zo creatief en handig. Het lijkt me wel leuk voor mijn zoontje om straks met het zakje de buurt rond te gaan. Doe dan ook graag mee voor het mooie zakje.

 3. Super leuk tasje en duidelijke uitleg. Mijn naaimachine staat alweer veel te lang op de kast, maar door deze blog krijg ik zin om hem weer eens te pakken en dit uit te proberen πŸ™‚ Ik doe graag mee met de winactie voor de opstrijkafbeelding, als ik dan win, moet ik wel aan de slag πŸ˜‰ Succes nog met de hop!

 4. Ben voor het eerst op je blog, doordat ik altijd mee doe met bloghoppen, dus nu met deze crea-hop.
  Ben niet meer zo handig met naald en draad, dus doe graag mee voor het leuke trick-or-treat tasje.
  Ik volg je op Bloglovin en waag graag een kansje.

  • Hi Helen. Thanks for your visit! I have a Google translate widget in the sidebar were you can choose a language. πŸ™‚

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: