Hallo gezond, hallo lekker, HelloFresh

8

Weet je wat het is met mij en koken? Ik vind het heel leuk om te doen, maar de afgelopen maanden is het hoofdthema in de keuken vooral: snel, makkelijk en wekelijks terugkerende gerechten. Dit komt deels door drukte/vermoeidheid en deels omdat het bedenken wat ik moet koken één de weinige dingen is waar ik minder creatief in ben. Elke week opnieuw moeten beslissen wat we de hele week gaan eten en daar dan de boodschappen voor in huis halen… Niet zo mijn ding. Toen HelloFresh mij de kans gaf om een aantal van hun maaltijden uit te proberen, was ik dan ook erg enthousiast!

Wat is HelloFresh?

HelloFresh is een bedrijf dat wekelijks een box met gezonde recepten en bijbehorende ingrediënten aan de deur aflevert. Je kunt hierbij zelf het aantal personen kiezen en of je 3, 4 of 5 maaltijden wilt ontvangen. Daarnaast kun je online je eigen weekmenu samenstellen en selecteren op welke dag de HelloFresh bezorger met je HelloFresh box op de stoep staat. Dit tackelt voor mij de twee grootste valkuilen van het koken: ik hoef zelf geen recepten te zoeken of verzinnen én ik hoef de ingrediënten niet meer bij elkaar te zoeken.

hellofresh01 - Hallo gezond, hallo lekker, HelloFresh

Mijn eerste HelloFresh box

Een paar dagen na mijn bestelling, werd mijn HelloFresh box keurig netjes afgeleverd in een grote, gekoelde doos. En werd me door een enthousiaste bezorger ‘veel plezier met je eerste HelloFresh box’ toegewenst. Bij het openen van de doos bleek alles ook nog eens per gerecht in een aparte papieren zak te zitten, die ik zo in de koelkast kon schuiven. Ideaal!

De receptenkaarten die meegeleverd worden zijn eenvoudige stap-voor-stap instructies, geïllustreerd met duidelijke foto’s. Ook staat er met icoontjes onder andere aangegeven hoelang je in de keuken staat voor een recept, wat de moeilijkheidsgraad is en of het glutenvrij, vegetarisch of geschikt voor kinderen is. Maar wat voor mij met diabetes type 1 vooral belangrijk is, is de hoeveelheid koolhydraten per portie. Dat is iets dat bij veel recepten nog wel eens ontbreekt, maar bij HelloFresh wel duidelijk vermeld staat op de receptenkaart. Zowel per portie als per 100 gram, waardoor je ook bij afwijkende porties heel makkelijk de hoeveelheid koolhydraten (maar ook bijvoorbeeld calorieën/eiwitten/vezels) zelf na kunt rekenen.

hellofresh02 - Hallo gezond, hallo lekker, HelloFresh hellofresh04 - Hallo gezond, hallo lekker, HelloFresh

Lekker koken

Ben je niet bepaald een keukenprinses of ontbreekt het je net als mij aan de inspiratie, dan zullen de recepten van HelloFresh je wel bevallen. Zoals ik al zei worden alle ingrediënten erbij geleverd, in de juiste hoeveelheden, en staat op de receptenkaart stap-voor-stap uitgelegd wat je moet doen om je gerecht tot een goed einde te brengen. Ik zou het bijna ‘koken voor dummies’ noemen, terwijl je je gezin echt een lekkere, gezonde en verse maaltijd voor kunt schotelen.

Het eerste recept dat ik maakte was Aziatische kip in roomsaus en dat was ook bij de kinderen meteen een hit. Het leuke hiervan is dat je ook kookt met producten die je zelf niet zo snel zou gebruiken. In dit recept zat bijvoorbeeld bloemkoolrijst. Iets dat ik al vaker in de winkel heb zien liggen, maar geen idee had hoe je zoiets in een gerecht gebruikt. En gember, wat ik nooit koop omdat ik het ooit per ongeluk ‘puur’ gegeten heb en smerig vond. Maar in dit wokgerecht smaakte het heerlijk.

hellofresh05 - Hallo gezond, hallo lekker, HelloFresh

Recepten ontdekken

En dankzij HelloFresh heb ik een nieuwe favoriete stamppot ontdekt, bataatstamppot met oude kaas! Om eerlijk te zijn had ik totaal geen idee wat ‘bataat’ was toen ik het recept aan vinkte op mijn online weekmenu. Ik kwam er bij het ontvangen van de box pas achter dat dat zoete aardappelen zijn, tot mijn vreugde want daar zijn wij dol op. Die verwerk ik dan ook wel vaker in een eenvoudige ‘saaie’ stamppot. Maar zo lekker als in dit recept, in combinatie met rucula, oude kaas en pecannoten, had ik hem zelf nog nooit eerder gemaakt.

Maar goed, nu ik dit recept één keer heb gemaakt weet ik zeker dat hij af en toe nog wel eens opnieuw op tafel zal verschijnen. Heel handig zijn dan de receptenkaarten die je van elk gerecht er bij geleverd krijgt. Stop ze netjes in hoesjes in een a4-mapje en je hebt al je favoriete HelloFresh recepten altijd bij de hand. Je zult er dan alleen wel zelf de ingrediënten nog voor in huis moeten halen.

hellofresh07 - Hallo gezond, hallo lekker, HelloFresh hellofresh08 - Hallo gezond, hallo lekker, HelloFresh

Positief verrast door HelloFresh

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet zo heel goed wist wat ik kon verwachten van de HelloFresh box. Natuurlijk hoorde ik er regelmatig over en wist ik wat het was, maar ik had er mijn twijfels over of dit geschikt was voor ons gezin. Hierbij heeft HelloFresh mij positief verrast, want ik vond het echt heerlijk, zowel qua gemak als qua smaak van de gerechten. Ze zijn ook echt niet zuinig bij HelloFresh, want de hoeveelheden die we ontvingen voor vier personen waren meer dan voldoende. Natuurlijk scheelt het ook of het allemaal volwassenen zijn, of dat er kinderen bij zitten. Wij zijn met twee volwassenen en twee kids, maar ook voor vier volwassenen kom je volgens mij niks te kort.

Prijstechnisch is het wel iets duurder dan wanneer we onze boodschappen gewoon in de winkel halen. Maar hier moet ik wel als kanttekening bijzetten dat ik dan wel meer rekening houd met de aanbiedingen, regelmatig voor twee dagen ineens kook en ik ook niet altijd alles vers koop. Dat doen we natuurlijk niet voor niks, dus ik zal HelloFresh vanwege de kosten niet wekelijks blijven gebruiken. Maar ik zie er wel degelijk genoeg voordelen in om hem zo af en toe te laten bezorgen.

hellofresh03 - Hallo gezond, hallo lekker, HelloFresh

Ook iets voor jou?

Denk je dat HelloFresh ook voor jou wel eens iets kan zijn, of twijfel je hier nog over? Probeer deze box dan gewoon een keer met 50 procent korting door middel van deze HelloFresh kortingscode. Daarnaast zijn er natuurlijk meerdere maaltijdboxen op de markt, waaronder bijvoorbeeld biologische. Deze zijn allemaal terug te vinden in dit complete overzicht van maaltijdboxen. Heb jij al eens gebruikt gemaakt van zo’n maaltijdbox of zou je daar in de toekomst gebruik van willen maken?

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

8 reacties

  1. Christiaan Krijger on

    Ja, in het verleden verschillende keren gedaan. We zijn ermee gestopt toen we te vaak producten kregen die net op het randje of helaas al over het randje heen waren. Het toppunt waren beschimmelde groenten in een box …toen zijn we ermee gestopt. Maar inderdaad…je krijgt dingen te eten die je anders nooit had gegeten.

  2. Ik heb nog nooit zoiets dergelijks gedaan. Ik vind boodschappen doen enzo gewoon te leuk en vind die boxen over het algemeen te duur. Toch snap ik dat mensen die doorgaans niet veel tijd voor boodschappen hebben, zoiets laten bezorgen. Die stampot ziet er overigens echt heerlijk uit!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: