1000 vragen aan jezelf #7

6

Het is zondag en op zondag beantwoord ik tien vragen uit het boekje 1000 vragen aan jezelf! Behalve afgelopen zondag, want die heb ik helaas overgeslagen. Eigenlijk heb ik die hele week overgeslagen met bloggen, vanwege vermoeidheid, druk, stress et cetera. Maar goed, deze zondag dus wel weer een tiental vragen. Met deze week wel aardig wat diepere vragen, of ik mensen tweede kansen geef, of ik in leven na de dood geloof en wat me het meeste verdriet heeft gedaan.

  • 61. Geloof je in leven na de dood?

   Ik ben niet gelovig en geloof ook niet in iets als de hemel of de hel. Maar ik geloof wel dat er meer is dan dit en dat je nadat je sterft niet zomaar ‘weg’ bent. Ik heb daar verder geen duidelijk beeld bij, wat er dan precies zou moeten zijn, maar ik denk wel dat er iets is. Dat vind ik ook een geruststellende gedachte overigens, dat dierbaren niet helemaal weg zijn.

  • 62. Op wie ben je boos?

   Ik weet niet of ik echt boos op iemand ben, degene op wie ik boos zou kunnen zijn, boeien me eigenlijk zo weinig dat het zonde is van mijn energie om er boos op te zijn. Natuurlijk is iedereen wel eens boos op iemand, maar dan is dat vaak maar even. Vanwege een bepaalde situatie of opmerking, waar ik kwaad om word. Maar echt boos blijven om dingen heeft in mijn ogen ook heel weinig zin. Daar heb je uiteindelijk alleen zelf maar last van.

  • 63. Gebruik je vaak het openbaar vervoer?

   Om eerlijk te zijn eigenlijk nooit. Héél zelden de trein omdat de kinderen het leuk vinden om met de trein te reizen, maar verder gaan we eigenlijk altijd wel met de auto overal naartoe. Ik houd ook helemaal niet van het openbaar vervoer, het is mij veel te druk en te chaotisch, daar kan ik niet zo heel goed tegen. En ik houd er ook niet van als er vreemden naast me komen zitten op bankjes waar je al bijna verplicht bent tegen elkaar aan te zitten. Verschrikkelijk!

  • 64. Wat heeft je het meest verdriet gedaan?

   Dit is wel een lastige vraag, ik weet niet of ik zo één ding kan bedenken dat me het meeste verdriet heeft gedaan. Ik ben gekwetst door mensen waar ik heel veel om geef/gaf, ik ben dierbaren verloren, ik heb qua gezondheid de nodige tegenvallers gehad… Het meest recente dat me veel verdriet heeft gedaan, is het verlies van Mulan geweest, daar heb ik nog dagelijks last van. Als ik thuis kom en Mulan niet in de vensterbank op me zit te wachten, als ik alleen thuis ben en geen Mulan heb om tegen te praten, als ik ga wandelen en Mulan niet mee kan nemen…

  • 65. Ben je geworden wat je vroeger wilde worden?

   Ik wou vroeger graag schrijfster worden, dus ik ben (tot nu toe) niet helemaal geworden wat ik vroeger voor ogen had, maar ik denk dat ik toch wel aardig in de buurt komt. Ik blog en schrijf in ieder geval dagelijks en heb daarnaast een bedrijfje waarin ik mijn creativiteit ook perfect kwijt kan. Dus ik ben dan wel niet precies geworden wat ik vroeger wilde worden, maar ik ben zeker wel tevreden met waar ik nu sta.

schrijven - 1000 vragen aan jezelf #7
  • 66. Op welk nummer kun je lekker dansen?

   Ik dans eigenlijk nooit haha en ik heb ook totaal geen gevoel voor ritme. Daarnaast kan ik geen maat houden en ben ook niet echt los in de heupen. Dus deze vraag kan ik eigenlijk niet echt beantwoorden. Maar als je deze vraag aan Dex zou stellen (net als zijn moeder ook een houten klaas hoor) dan zou hij antwoorden met: Ik voel me sexy als ik dans! Op dat liedje danst hij altijd samen met Odin.

  • 67. Welke eigenschap waardeer je enorm in een geliefde?

   Mag ik er ook twee noemen? Eerlijkheid en trouw. Maar eerlijkheid is dan wel een eigenschap die ik in zijn algemeen heel erg waardeer in mensen. Ik knap ook echt af op mensen die niet eerlijk blijken te zijn of liegen over dingen. Vanwege mijn hooggevoeligheid heb ik daar heel lange voelsprieten voor en heb ik dat ook altijd wel snel in de gaten. Trouw spreekt denk ik voor zich, ik denk dat niemand een geliefde wil die het daar niet zo nauw mee neemt.

  • 68. Wat is je grootste aankoop geweest?

   Een makkelijke! Het huis, samen met Edwin natuurlijk. De grootste en duurste aankoop, maar wel eentje waar we geen spijt van hebben, want ik vind ons huis echt geweldig, zowel qua huis zelf als de locatie. Wat mij betreft gaan we dan ook nooit meer verhuizen. Wel hebben we nog een aantal projecten liggen die we graag nog tot uitvoering gaan brengen, vooral de keuken en badkamer zou ik wel wat aan veranderd en vernieuwd willen, maar goed aangezien we toch niet gaan verhuizen hebben we daar nog alle tijd voor.

  • 69. Geef je mensen tweede kansen?

   Vaak tegen beter weten in ja. Ik heb mensen tweede, derde en soms zelfs vierde kansen gegeven, die dat eigenlijk helemaal niet verdienen. Zonde van mijn tijd en energie achteraf. Tegenwoordig probeer ik hierin beter naar mijn gevoel te luisteren en ben ik iets gereserveerder in het geven van tweede kansen. Over het algemeen verdienen mensen een tweede kans, maar er zijn altijd uitzonderingen die de regel bevestigen.

  • 70. Heb je veel vrienden?

   Nee. Ik heb niet heel veel ‘echte vrienden’. En dat vind ik ook helemaal prima zo. Ik heb een paar echt goede vriend(inn)en waar ik gewoon mezelf bij kan zijn en waar ik dingen mee kan delen en daar ben ik heel zuinig op. Maar ik ben niet zo’n type dat hele vriendengroepen onderhoudt en wekelijks met vrienden van alles wil ondernemen. Daar ben ik ook veel te introvert voor. Ik ben ook gewoon graag alleen of lekker thuis met Edwin en de kids.

Een vraag voor jou

Tot zo ver mijn tien vragen van deze week. Vraag 51 tot en met 60 beantwoordde ik twee weken geleden (want ja ik heb een week overgeslagen) en voor vraag 71 tot en met 80 moet je weer een weekje wachten. De vraag die ik jou deze week wil stellen is of jij mensen makkelijk tweede kansen geeft? Ik ben trouwens ook wel heel benieuwd naar het aantal vrienden dat jij hebt? Heb je er ook maar een aantal, of ben jij wel graag omringd door vrienden en vriendinnen? Laat je weer even een reactie achter?

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

6 reacties

 1. Leuke vragenlijst leuk dat je ook eerlijk antwoord geef op alles.
  Antwoord op je vraag ik geef soms mensen een tweede kans ligt er aan wat er gebeurd is

 2. Ik heb een handjevol vriendinnen waar ik regelmatig mee afspreek om gezellig bij te kletsen. Met de ene wat vaker dan andere maar dat ligt ook meer aan de afstand. Meer hoeven het voor mij ook niet te zijn, het is prima zo. En ja, tweede kansen… ik geloof daar zeker wel in maar het ligt echt compleet aan de persoon in kwestie en wat er is voorgevallen maar alles direct afsluiten dat zal ik niet snel doen.

 3. Leuk zo’n 1000 vragen aan jezelf en dat je het ook nog eens met ons deelt! Ja ik geef mensen vaak wel een tweede kans, want zelf zou ik die ook willen. Vriendinnen / vrienden kan ik op 1 hand tellen en dat vind ik goed zo. Ik heb liever 1 of 2 goede vriendinnen/vrienden waar ik echt iets aan heb dan heel veel vriendinnen/vrienden waar je eigenlijk niet van op aan kan.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: