1000 vragen aan jezelf #6

5

En het is al weer zondag, oftewel 1000-vragen-aan-jezelf-dag! Ik beantwoord dus weer tien vragen uit het vragenboekje van Flow, waaronder wat eenvoudigere vragen: of ik bang in het donker ben en welk boek veel indruk op me heeft gemaakt. Maar ook vragen die wat lastiger (of genanter) zijn om te beantwoorden, zoals met wie ik voor het eerst speeksel uitwisselde en hoe mild ik ben in mijn oordeel. Benieuwd? Lees dan vooral verder.

  • 51. Met wie zoende je voor het eerst?

   Moet deze vraag nu echt? Mijn eerste keer zoenen was met mijn eerstje ‘vriendje’ op de basisschool. Ik weet niet of je dat al echt ‘zoenen’ kunt noemen, eerder een beetje nat kussen of zo. Dat was overigens ook gelijk mijn enige vriendje tijdens de basisschool, op de middelbare school heb ik ook nog twee weken (als het dat al was) een vriendje gehad, die ik al snel dumpte toen hij als koosnaampje ‘suikerbeestje’ voor me had bedacht. Suikerbeestje, voor iemand die diabetes heeft… Dus ik denk niet dat ik daar wel echt mee gezoend heb.

  • 52. Welk boek heeft veel indruk op je gemaakt?

   Er zijn wel meerdere boeken die veel indruk op me hebben gemaakt, om verschillende redenen. Sommige boeken omdat ze gewoon zo geweldig goed waren en sommige omdat er veel herkenning in zat. Als ik er eentje zou moeten noemen, dan zou ik zeggen Second Star to the Right van Deborah Hautzig, een verhaal over een meisje met anorexia. Het is al heel lang geleden dat ik hem gelezen heb, maar hij is me wel altijd bijgebleven.

  • 53. Hoe ziet je ideale trouwjurk er uit?

   Geen idee eigenlijk. Ik ben inmiddels al ruim vijf jaar getrouwd met Edwin en toen we trouwden was ik 28 weken zwanger (nee, het was geen ‘moetje’) en had ik dus niet heel veel keuze meer qua jurk omdat mijn buik er in moest passen. Al had ik wel een hele mooie bruidsjurk hoor. En wit, al was ik obvious geen maagd meer. Maar om heel eerlijk te zijn, hecht ik ook helemaal niet zoveel waarde aan een jurk, ik zou nooit 1000 euro (of zelfs maar 500) of meer uitgeven aan iets dat ik één keer draag. Wat ik achteraf wel graag had willen dragen onder mijn trouwjurk zijn Allstars in plaats van de oncomfortabele schoentjes die ik toen droeg. Dat heb ik nu al een aantal keer gezien en vind ik wel zo cool!

  • 54. Ben je bang in het donker?

   Grappige vraag, toevallig waren we vandaag in een parkeergarage waar inspirerende teksten op de betonnen balken van het plafond geschilderd stonden en eentje daarvan was: Er zijn meer volwassenen bang in het licht, dan kinderen in het donker. Maar om de vraag te beantwoorden, ben ik niet echt bang in het donker. Ik heb wel beschadigingen in mijn ogen als gevolg van mijn diabetes, dus ik zie in het donker, of zelfs schemer, extreem slecht. Echt fijn vind ik het dus niet in het donker, maar om nou te zeggen dat ik bang in het donker ben, dat ook weer niet.

  • 55. Welke sieraden draag je dagelijks?

   Ik draag eigenlijk heel weinig sieraden en ik heb ook praktisch geen sieraden. De enige sieraden die ik heb, bijna niks dus, zijn tevens de sieraden die ik dagelijks draag. Dat is ten eerste mijn trouwring natuurlijk, die draag ik aan mijn ringvinger van mijn linkerhand. En aan de ringvinger van mijn rechter hand heb ik twee ringen zitten die ik ook nooit afdoe. Van beide ringen is een tweede exemplaar, waarvan er eentje bij mijn opa in zijn borstzakje zat toen hij begraven werd en de andere heb ik vorig jaar bij mijn oma om haar vinger gedaan toen ze overleden was. Alle drie mijn ringen hebben dus een speciale betekenis.

weddingconverse - 1000 vragen aan jezelf #6
  • 56. Vinden kinderen jou leuk?

   Ik mag toch hopen dat in ieder geval mijn eigen kinderen me leuk vinden haha. Maar ik denk dat kinderen mij over het algemeen wel aardig zullen vinden. Er komen hier natuurlijk regelmatig kinderen over de vloer om te spelen en ik help als klassenouder bij Dex zijn klas regelmatig met activiteiten en ik heb nooit de indruk gekregen dat kinderen me niet aardig zouden vinden. Dus ja ik denk dat ik wel leuk gevonden wordt door kinderen.

  • 57. Welke films kijk je liever op de bank dan in de bioscoop?

   Heel eerlijk? Ik kijk alle films liever rustig thuis op de bank dan in een bioscoop. Zeker als het wat drukker is in de bioscoop, dan zit ik daar helemaal niet lekker op mijn gemak in het donker. Nee, laat mij maar heerlijk in de bank hangen, wat lekkers erbij, voldoende drinken (waar je geen 3,50 euro per halve liter voor betaald), plaspauzes wanneer het mij uitkomt en geen vreemden om me heen. Daarnaast geef ik graag commentaar tijdens een film en dat wordt in een bioscoop over het algemeen niet zo gewaardeerd.

  • 58. Hoe mild ben jij in je oordeel?

   Ik denk dat ik daar redelijk mild in ben. Ik zeg niet dat ik totaal geen vooroordelen heb, want iedereen heeft die, maar ik probeer wel zo min mogelijk te oordelen over mensen. En hoe meer ik daar rekening mee houd, hoe meer het me opvalt (en stoort) dat heel veel mensen wel over iedereen een mening of oordeel hebben. Je kunt pas over iemand oordelen als je in zijn of haar schoenen hebt gestaan en zijn of haar verleden kent.

  • 59. Ben je een goede slaper?

   Als ik heel moe ben, slaap ik altijd wel goed, maar ik slaap wel standaard veel te laat. Wat dat betreft ben ik echt een avond/nachtmens. Vroeger heb ik wel jarenlang slecht geslapen en slikte zelfs (voorgeschreven) slaapmedicatie om in slaap te komen. Tegenwoordig is dat gelukkig niet meer nodig, maar een geweldig slaappatroon heb ik nog steeds niet. Meer dan genoeg ruimte voor verbetering dus. Edwin en ik spreken ook altijd af dat we voor een bepaalde tijd echt moeten gaan slapen, maar negen van de tien keer komt daar in de praktijk weinig van terecht.

  • 60. Wat is je laatste ontdekking?

   Mijn laatste ontdekking is een heel leuk vintage kledingwinkeltje in Tilburg. Helemaal nieuw is de ontdekking niet, want ik was er ooit op een andere locatie al eens geweest, maar sinds juli hebben ze een tweede winkel geopend en daar ben ik dus net achter gekomen. Samen met Edwin ben ik er even gaan kijken en heb er zo’n leuk mint kleurig jasje gevonden, dat ik nu al blij ben met deze ontdekking!

Een vraag voor jou

Dat waren ze weer voor deze zondag. Vraag 41 tot en met 50 beantwoordde ik vorige week en voor vraag 61 tot en met 70 moet je weer een weekje wachten. Natuurlijk ben ik ook weer benieuwd naar jouw antwoord op een vraag. Dit keer is dat vraag 54, of jij bang in het donker bent. Laat je het me weer even weten?

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

5 reacties

 1. Bang in het donker… Vroeger wel, als jong kind. En ook als ik alleen buiten loop nu, doe ik dat liever niet in het donker. Al ben ik dan niet bang voor het gebrek aan licht, maar voor alle potentiële enge mannen die achter de bosjes kunnen loeren, haha!

 2. Super leuke vragen! Zo komen we weer wat meer over jou te weten 🙂 vind het altijd leuk om dit soort feitjes te lezen van andere bloggers

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: