1000 vragen aan jezelf #5

14

Het is weer zondag, dus ik ga weer tien vragen beantwoorden uit het boekje 1000 vragen aan jezelf van Flow. Vandaag een aantal confronterende of lastige, waaronder hoe vaak ik per dag op Facebook kijk (duidelijk heel confronterend deze) en of ik goed was op school. Maar ook een paar die ik zonder erover na te denken kan beantwoorden.

  • 41. Welk cijfer zou je je gezicht geven?

   Dit is een vraag die ik niet zo heel graag beantwoord. Maar goed, ik ga een poging doen. Ik zou mezelf sowieso niet als ‘lekker wijf’ of ‘beauty’ willen bestempelen, maar ik vind mezelf nu ook weer niet super lelijk. Daarnaast ben ik gezegend met een hele egale huid en hoef ik daar eigenlijk nooit iets aan te doen (gebruik zelfs nooit make-up). Dus wat voor cijfer zal ik mijn gezicht geven? Een 6.5/10 of een 7/10?

  • 42. Was je goed op school?

   Ook een lastige, want ik heb vanwege ziekte mijn school nooit afgemaakt (ben tot de derde klas van de middelbare gekomen). Dit is nogal een complex en uitgebreid verhaal waar ik binnenkort zeker nog eens in een aparte blog op terug ga komen, maar waar ik nu nog even niet te diep op in wil gaan. Ik was absoluut niet dom in ieder geval en had in groep 8 van de basisschool de hoogste Cito-score die haalbaar was. Dus kort gezegd denk ik dat ik wel mag zeggen dat ik goed was op school.

  • 43. Hoelang sta je gemiddeld onder de douche?

   Ligt eraan hoeveel tijd ik heb en hoe koud het buiten is. Ik vind het wel fijn om gewoon even lekker onder de straal te staan, maar als ik heel veel haast heb, ben ik in een paar minuten klaar. Is het buiten echter ijs- en ijskoud dan kost het me wat meer moeite om eronder vandaan te komen. Maar ik denk dat ik toch zeker wel tien minuten sta, inclusief haren wassen, conditioner en tanden poetsen (wat ik dus ook het liefst onder de douche doe).

  • 44. Denk je dat er buitenaards leven bestaat?

   Ik denk dat er zeker ergens in het heelal nog wel een andere planeten bestaan die leefbaar zijn en waar de evolutie ook zijn gang heeft kunnen gaan. Misschien zijn die al vele malen verder dan ons, of misschien nog juist helemaal niet. Maar aliens die met een UFO naar onze aarde komen om ons te ontvoeren of de aarde over te nemen… Nee daar geloof ik niet in. Als er ergens in het heelal een beschaving is die zoveel verder is dan ons, dan weet ik eigenlijk bijna zeker dat ze wel zo slim zijn om te zien wat voor een bende wij ervan maken en zo ver mogelijk uit onze buurt blijven.

  • 45. Hoe laat sta je meestal op?

   Doordeweeks meestal rond 7 uur, zodat ik rustig kan douchen, aankleden, ervoor zorgen dat de kinderen aangekleed zijn, ontbijt klaarmaken, Dex zijn lunch en fruit voor op school inpakken en hem op tijd op school af kan leveren. Soms snooze ik wekker net een keer te lang en dan moet bovenstaande in een veel korter tijdsbestek, dus ik probeer echt 7 uur. In het weekend wisselt het heel erg en hebben we geen vaste tijd om op te staan.

wekker01 - 1000 vragen aan jezelf #5
  • 46. Vier je altijd uitgebreid je verjaardag?

   Ja ik vier mijn eigen verjaardag altijd met de hele familie en wat vrienden. Aangezien we een redelijk grote familie hebben, is het daardoor wel aardig uitgebreid. De verjaardagen van de kinderen maak ik nog wat meer werk van, want die organiseer ik altijd helemaal in één thema. Versiering, schooltraktaties, kinderfeestje, ‘grote-mensen-feest’, taart, uitnodigingen, kleding, alles probeer ik dan in hetzelfde thema te houden. Heel leuk om te doen, al denk ik elk jaar opnieuw: volgend jaar maak ik er minder werk van… Totdat het weer bijna zover is en ik weer heel veel leuke ideeën krijg.

  • 47. Hoe vaak per dag kijk je op Facebook?

   Een confronterende, want ik heb werkelijk waar géén idee, maar ik denk dat ik me kapot schrik als ik het wel zou weten. Want ik zit echt vaak op Facebook, zakelijk, vanwege mijn blog, uit nieuwsgierigheid, uit interesse, uit verveling, uit automatisme… Dat laatste is het vooral denk ik, ik betrap me er regelmatig op dat ik op Facebook door de tijdlijn scroll zonder dat ik het me echt besef. Gewoon puur op de automatische piloot. Ik zal er eens op gaan letten en het misschien wat in proberen te dammen.

  • 48. Wat is je favoriete ruimte in huis?

   Deze heb ik tijdens de 30 Dagen Challenge al eens beantwoord, dus voor een uitgebreid antwoord op deze vraag verwijs ik je graag door naar Dag 20 van deze challenge. Makkelijk, want dan kan ik hem hier redelijk kort houden, mijn favoriete ruimte in huis is mijn serre/werkatelier. Hier heb ik alles bij de hand, staan mijn naaimachines, mijn plotter, mijn computer, al mijn hobbymaterialen. Het is gewoon echt helemaal mijn eigen ‘happy place’.

  • 49. Wanneer heb je voor het laatst een hond (of ander dier) geaaid?

   Gevoelig onderwerp, vanwege het verlies van Mulan een paar weken geleden. Natuurlijk heb ik in de tussentijd nog wel andere honden geaaid, waaronder een hele lieve puppy en zo’n beetje elke hond die ik tegen kom en lang genoeg blijft staan om aangehaald te worden. Daarnaast aai ik dagelijks onze ratjes Oscar en Sonic. Vandaag dus!

  • 50. Wanneer ben je op je best?

   Wanneer ik op mijn best ben is als ik aan het schrijven of aan het naaien ben. Gewoon lekker in mijn eigen wereldje, met mijn eigen gedachten en ondertussen dingen creëren. Daar geniet ik zo van! Maar ik ben ook op mijn best als ik samen met mijn gezin een dagje weg ben en ik zie hoe de jongens daarvan kunnen genieten. Het enthousiasme van Dex als we naar een leuk museum (over dino’s bij voorkeur) gaan, of de blijdschap van Odin in een dierentuin of speeltuin. Er is bijna niks mooiers toch.

Een vraag voor jou

Dat waren ze weer voor deze vijfde week. Vraag 31 tot en met 41 beantwoordde ik vorige week en voor vraag 51 tot en met 60 kun je volgende week zondag weer even komen spieken. De vraag die ik jou deze week wil stellen is vraag 47: Hoe vaak per dag jij op Facebook kijkt. Vooral omdat ik me afvraag of ik hier de enige Facebook-addict ben die soms zelfs onbewust op Facebook zit.

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

14 reacties

 1. Leuke blog! Om op de vraag te antwoorden: zeer zelden. Vaak 1 keer per dag of in de twee dagen. Facebook doet het tegenwoordig niet meer voor me. Instagram daarentegen… Dat is toch een pak verslavender… 😉

 2. Wat een leuk blog. Ik denk dat ik een aantal van je vragen jat om daar zelf een blogje van te maken 🙂
  Leuk om zo een kijkje in het leven de blogger te krijgen.
  En om je vraag te beantwoorden: Ik tel mijn keren niet maar kan je wel zeggen dat ik er TE vaak op zit. Soms geef ik mijzelf een paar uur FB verbod om even de neuroot in mij tot rust te laten komen haha. Moet wel zeggen dat dit ook komt omdat FB een nieuwe manier van tijdlijn weergave heeft. Hierdoor zie ik de ene keer wel wat en de andere keer niet… Maar om de neuroot in mijn toch tevreden te houden hebben we ook instagram nog

 3. hihi, hoe vaak kijk je op Facebook, ik geloof dat ik het zelfde antwoord zou geven. Heel vaak uit verveling en automatisme. Grappig om te merken hoe dit fenomeen het dagelijks leven binnengeslopen is….

 4. Leuk om te lezen. Ik denk dat ik ook veel te vaak op Facebook zit en zoals je zegt ook vaak uit automatisme. De vraag over buitenaards leven vind ik altijd wel een interessante. Ik heb echt geeen idee wat ik daarvan moet vinden.

 5. Juliette - Strongbody.nl on

  Leuk zo’n vragenlijstje! Uhm…Facebook valt best mee, maar daarentegen kan ik te lang op Insta blijven hangen. Die social media is sws killing! Aan de ene kant brengt het ons weer veel info maar je moet wel uitkijken dat het je niet afleidt van andere belangrijke dingen. Pffff…haha

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: