PEZ dispensers verzamelen met Dex

10

Ik ben een echte verzamelaar, ik verzamel echt vanalles. En ben daar dan ook nog behoorlijk fanatiek in. Mijn grootste verzameling is zonder twijfel mijn game-collectie, maar daarnaast heb ik ook nog een heleboel ‘kleinere’ spaarprojecten. Van de stickerboeken bij de Albert Heijn, tot aan bepaalde boekenseries en mooie stofjes, ik zie overal een verzameling in. Zo ook in PEZ dispensers, een obsessie interesse die ik met Dex deel.

Gek op uitpoepers

Vanaf het moment dat ik een jaar of twee (denk ik) geleden een aantal PEZ dispensers in de aanbieding bij de Kruidvat kocht en ik zag hoe leuk Dex ze vond, was ik verkocht. Steeds als we ergens kwamen waar we ze zagen liggen, namen we een ‘uitpoeper’ mee, zoals Dex ze vanaf het allereerste exemplaar noemt. Natuurlijk ging ook Odin ze leuker vinden naarmate hij wat ouder werd en onze traditie om PEZ dispensers te kopen hielden we in ere. Al kochten we er inmiddels steeds twee of zelfs meer in plaats van één.

pez dispensers04 - PEZ dispensers verzamelen met Dex

Als je dat regelmatig doet, dan bouw je al snel een leuke verzameling op. Daar kwam ik achter toen ik onze snoep-lade aan het uitzoeken was en ik al regelmatig ‘uitpoepers’ onder kasten en de bank vandaan toverde. ‘Grappig, al die verschillende poppetjes in alle kleuren van de regenboog’, bedacht ik me. ‘Laten we ze écht gaan sparen!’ En sindsdien proberen we gelijk hele series PEZ dispensers te kopen. Dus alle vijf de Paw Patrols, alle drie de Shimmer & Shine-uitpoepers, Peppa Big én haar broertje George (jup, ook die mocht niet onbreken, ondanks dat ik nog steeds geen Peppa Big-fan ben).

PEZ in een display?

Pas kon ik zelfs een leuk partijtje PEZ dispensers overkopen van iemand die gestopt is met het verzamelen ervan. Dex was helemaal door de dolle heen toen er een doosje vol met zijn geliefde uitpoepers door de postbode werd afgeleverd (en mama stiekem ook). We moeten nu alleen nog een geschikte plek vinden voor onze groeiende collectie. Tot nu toe liggen er overal een aantal, dus is het handig als we ze eerst allemaal bij elkaar gaan zoeken. Ik weet ook niet precies hoeveel we er inmiddels hebben. Ergens tussen de 150 en 200 in ieder geval en het zou leuk zijn als we die straks ergens uit kunnen stallen.

pez dispensers03 - PEZ dispensers verzamelen met Dex pez dispensers07 - PEZ dispensers verzamelen met Dex

Daar heb ik overigens al wel wat leuke ideetjes voor gevonden op internet, maar daarvoor heb ik de hulp nodig van mijn handige papa. Er zijn namelijk PEZ displays te koop, een soort houten letterbakken met plankjes met uitsparingen waar je de PEZ dispensers in kunt schuiven. Die zijn alleen redelijke prijzig en volgens mij niet zo heel moeilijk om zelf te maken, dus daar moet ik me nog eens even beter in verdiepen. Ook kwam ik op Pinterest er al het één en ander over tegen.

PEZ dispensers verzamelen

Overigens is het verzamelen van deze PEZ dispensers helemaal niet zo raar en zijn Dex en ik daar absoluut niet de enige in. Vooral in Amerika zijn ze erg gewild als verzamel-materiaal. Daar zijn dan ook verschillende mooie collectors-dozen verschenen van bijvoorbeeld Star Wars, of een box met Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen erin. Ook op Ebay kun je wat dat betreft je PEZ-hartje ophalen, daar vind je zelfs vintage ‘voetloze’ PEZ dispenser die voor over de 150 dollar verkocht worden. En die prijs is per stuk, exclusief verzendkosten.

pez dispensers01 - PEZ dispensers verzamelen met Dex

Nu gaat het Dex vooral om poppetjes die hij herkent, zoals Paw Patrol, Shopkins, Super Mario et cetera, dus die vintage dispensers zullen wij niet snel aanschaffen. Maar leuk om te zien hoe gewild die dingen zijn. Sowieso heb je in Amerika hele leuke PEZ dispensers die ze hier niet verkopen. Ik zag een verzamelbox met vier ‘click & play’ dispensers van Jurassic World die Dex (maar ik stiekem ook) zeker geweldig zou vinden. Helaas betaal je dan meer aan verzendkosten dan aan de PEZ dispensers zelf en het moet wel leuk blijven.

Wat verzamelen jullie?

Hebben jouw kinderen (of jijzelf) ook een verzameling waar ze trots op zijn? Of misschien sparen jullie ook wel samen iets. Ik vind het zelf wel heel leuk om dat met Dex te delen. Odin vindt ze overigens ook wel leuk, maar dan vooral als ze gevuld zijn met snoepjes. Mocht je trouwens nog ergens PEZ dispensers hebben liggen, waar je niks meer mee doet, of dubbele hebben en die willen ruilen? Dan houden Dex en ik ons aanbevolen!

pez dispensers05 - PEZ dispensers verzamelen met Dex

Ik schreef overigens al eerder over mijn/onze verzameldrang. Onder andere tijdens de 30 Dagen Blog Challenge, maar ook in een blog over dat verzamelen in de genen zit.

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

10 reacties

  1. Wat een collectie al!! Hier verzamel we vanalles maar allemaal comic related :’). Emma en Tristan hebben nog niet hun ding gevonden om te verzamelen.

  2. Wat een leuke verzameling hebben jullie samen! Ik deel geen verzameling met mijn dochtertje, maar we delen wel dezelfde passie door samen lekker creatief bezig te zijn.

  3. ze zijn ook schattig! kan me best voorstellen dat je ze dan allemaal wil hebben. Ik heb jaren lang espressopotjes gespaard. Je weet wel die je op het vuur kan zetten en dan borrelt de koffie op. tot mijn keuken te klein werd. toen heb ik ze op 2 na weggedaan. D e 2 die ik echt gebruik

  4. Jeugdsentiment! Een flinke verzameling hebben jullie al zeg. Ik zou zo 1, 2, 3 niet weten wat ik echt verzamel. Ben dol op make-up, maar echt verzamelen nee.

  5. Jeugdsentiment 🙂 Ik had vroeger ook een hele collectie. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ze tegenwoordig nergens meer tegenkom in België, maar ik heb er misschien niet echt op gelet. Eens beter rondkijken maar.

  6. Wauw! Wat een geweldige verzameling! Ik vond deze vroeger ook zo leuk, gek dat ik er nooit aan gedacht heb om ze te verzamelen! 🙂

  7. Wauw haha dat zijn er veel! Wel leuk om te verzamelen btw. Ik zie vaak ook hele leuke maar mijn zoontje vind er nu niks meer aan. Zelf verzamel ik alleen make up

  8. Ik verzamel oom pezdispenserz helaas hier in Nederland is het echt zoeken..heb bij dr plus de kartonen winkel display bemachtigd

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: