1000 vragen aan jezelf #4

22

Zoals elke zondag ook vandaag weer tien vragen uit het boekje ‘1000 vragen aan jezelf’. Weer tien heel gevarieerde vragen over vanalles en nog wat, zoals bijvoorbeeld de vraag welke winkel ik graag bezoek (in mijn geval meerdere winkels). Een leuke vraag om te beantwoorden en ook zo’n beetje de makkelijkste van vandaag. Beantwoord je zelf ook weer even de vraag helemaal onderaan deze leuke vragenlijst?

  • 31. Welk boek heb je het laatst gelezen?

   Het laatste boek dat ik gelezen heb is Engelenmoord van PJ Tracy. Dit boek kwam ik tegen in een van de boekenhuisjes hier in het dorp en sprak me eigenlijk meteen aan. Het gaat over een groepje excentrieke softwareontwikkelaars die een game hebben verzonnen waarbij de speler door verschillende moorden op te lossen een seriemoordenaar moet zien te ontmaskeren. Allemaal leuk en aardig, totdat de moorden één voor één tot in detail nagedaan worden in het echt. Heel leuk en spannend boek!

  • 32. Waarom heb je het kapsel dat je nu hebt?

   Omdat ik het mooi vind? Ik verfde het sinds mijn veertiende of vijftiende eigenlijk al rood en ben daar rond mijn dertigste mee gestopt omdat ik dacht: laat ik gewoon weer voor mijn eigen haarkleur gaan. Maar toen ik een paar maanden mijn eigen haarkleur had… begon ik grijs te worden! Dus ben ik het maar weer gaan verven. De korte bob vind ik vooral ook gewoon praktisch, even de borstel erdoor en klaar. En de lok/schuine pony is omdat ik anders zo’n groot voorhoofd heb voor mijn gevoel haha.

  • 33. Ben je verslaafd aan je telefoon?

   Ik zou het geen verslaving willen noemen, maar ik kan niet ontkennen dat ik en mijn Samsung Galaxy S8 toch wel redelijk close zijn met elkaar en de dat batterij het over het algemeen geen hele dag volhoudt. Je kunt tegenwoordig letterlijk alles op je telefoon, boeken lezen, Facebooken, WhatsAppen, navigeren, fotograferen, spelletjes doen… Dus het is denk ik niet zozeer dat je verslaafd bent aan je telefoon, je kunt er gewoon zoveel verschillende dingen mee dat je hem vanzelf vaker in je hand hebt.

  • 34. Hoeveel geld staat er nu op je bankrekening?

   Niet heel veel waarschijnlijk haha. Om de een of andere reden lukt het de afgelopen maanden niet om veel geld over te houden. Verschillende rekeningen, uitstapjes tijdens de vakantie, de crematie en dierenartskosten van Mulan, kosten aan de auto… Hopelijk pakken de komende maanden wat gunstiger uit wat dat betreft!

  • 35. In welke winkel kom je graag?

   Dit is een heel makkelijke vraag, zelfs Dex en Odin beantwoorden deze meteen foutloos als je het ze vraagt. Dex zegt altijd: mama, als ik later hééééél veel geld heb dan koop ik de hele Action voor jou! En Odin’s antwoord zou zeker ‘snuffelwinkel’ zijn omdat hij doordeweeks vaak meegaat als mijn moeder en ik naar een kringloopwinkel gaan. Dus ja, ik kom graag in de Action en ben dol op kringloopwinkels. Wat ik leuk vind aan de Action hoef ik denk ik niet uit te leggen, iedereen bezoekt die winkel waarschijnlijk om dezelfde reden. Kringloopwinkels vind ik geweldig omdat het steeds weer een verrassing is wat je er vindt en je soms echt met bijzondere en unieke dingen thuiskomt.

colazero - 1000 vragen aan jezelf #4
  • 36. Welk drankje bestel je in een café?

   Dat ‘in een café’ kun je er wel aflaten, want ik kom echt nooit in een café, verschrikkelijk vind ik die drukte en chaotische sfeer die daar vaak hangt. Welk drankje ik graag bestel kan ik wel beantwoorden, dat is ALTIJD Cola Light of Cola Zero. Niet alleen omdat ik daar half verslaafd aan ben, maar ook omdat dat vaak de enige light-drank is die ze hebben in een horecagelegenheid.

  • 37. Weet jij wanneer het tijd is om te vertrekken?

   Wanneer ik thuis moet vertrekken om ergens op tijd aan te komen is niet zo moeilijk, daar hebben we tegenwoordig heel handige apps voor die dat precies voor je berekenen. Daarbij rekening houdende met de files die je onderweg tegen komt. Wanneer het tijd is om naar huis te gaan kan ik ook wel aardig goed inschatten en daarnaast maak ik het, op bijvoorbeeld feestjes, zelf ook niet graag laat. Dus ja, ik weet uitstekend wanneer het tijd is om te vertrekken.

  • 38. Als je voor jezelf zou beginnen, als wat zou dat dan zijn?

   Grappige vraag, aangezien ik natuurlijk al voor mezelf begonnen ben. Ik maak zelf producten die ik verkoop en onlangs heb ik mijn blog ingeschreven bij de Kamer van Koophandel om daar ‘serieus’ mee verder te gaan. Maar als ik echt alles zou kunnen doen wat ik zou willen en niet naar het financiële zou hoeven te kijken, dan zou ik heel graag een fysiek winkeltje ergens hebben met unieke handgemaakte producten en de materialen om dat te doen.

  • 39. Wil jij altijd winnen?

   Ik verlies natuurlijk niet graag (maar wie wel?) en als ik ergens voor ga dan wil ik daar ook het liefste de allerbeste in zijn. Dus als je het zo bekijkt dan denk ik dat ik wel graag wil winnen. Maar het is ook weer niet zo dat ik het erg vind om tijdens een gezelschapsspelletje te verliezen, ik kan goed tegen mijn verlies. Altijd winnen hoeft van mij dus niet per se.

  • 40. Ga je naar de kerk?

   Officieel ben ik gedoopt, heb ik mijn Communie en Vormsel gedaan en ben dus Katholiek. Maar om heel eerlijk te zijn kom ik nooit in de kerk, uitgezonderd voor begrafenissen/trouwerijen/doopsels. Ik heb veel respect voor degene die wel gelovig zijn, ongeacht welk geloof, maar zelf heb ik er eigenlijk niks mee. Ik geloof in mezelf en dat is voor mij het allerbelangrijkste.

Een vraag voor jou

Dat waren ze weer voor deze week. Vraag 21 tot en met 31 beantwoordde ik vorige week en vraag 41 tot en met 50 zijn volgende week aan de beurt. De vraag die ik jou deze week wil stellen is vraag 35: in welke winkel kom je graag? Wat zijn jouw favoriete shops?

About Author

Mama van Dex & Odin, getrouwd met Edwin, woont in Udenhout, creatief, passie voor schrijven, introvert, houdt van retro/vintage, former gamergirl, geek, ZZP-er, diabeet, baasje van hond Mulan en ratjes Oscar & Sonic.

22 reacties

 1. Het laatste boek dat ik heb gelezen was gisteren: Waarom mama drinkt. Op mijn boekenblog momlit.nl vind je de review : ) Het is een grappig en herkenbaar boek vond ik.

 2. Leuke vragen weer! In welke winkel ik graag kom is afhankelijk van wat ik zoek (eten, kleding, make-up), maar ik ben fan van de Kruidvat en de Duitse DM.

  • Haha die bezoek ik ook graag ja! De Duitse DM wat minder vaak omdat we daar niet zo vaak komen, maar als we in Duitsland zijn staat die bovenaan te lijst

 3. Juliette - Strongbody.nl on

  Leuke vraagjes! Ik heb eerlijk gezegd niet echt een favoriete shop omdat ik nauwelijks spullen koop! Als ik toch wat kleding wil hebben dan kijk ik graag door de collectie van Zara en Mango en online vind ik Asos erg leuk.

  • Zara en Mango hebben inderdaad ook wel hele leuke kleding! Bij Zara haal ik voor mijn zoontjes ook regelmatig dingen

  • Sephora ben ik nog nooit geweest, ik ga in Duitsland altijd rechtstreeks naar de DM. Zal er eens eentje opzoeken als ik er weer ben.

  • Monki ken ik niet, de rest is wel bekend. Wij hebben in Tilburg sinds kort ook een Primark, dus ideaal!

 4. Het antwoord op je vraag is: boekenhandels en kringloopwinkels! Ik houd niet van winkelen en ik leef vrij minimalistisch, dus ik kom ook niet veel in (fysieke) winkels. Meestal ga ik heel doelgericht een winkel binnen of ik bestel online. Tenzij je me in een boekwinkel neerzet, dan ben ik de hele dag zoet. 🙂

 5. Ik heb eigenlijk niet echt een kapsel. Ik heb gewoon vrij lang haar. Vroeger had ik het om de haverklap kort – lang- kort- lang. Maar sinds de geboorte van mijn jongste heb ik altijd hetzelfde.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: